Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το έλλειμμα του Οικόνομου και το εχέγγυο του Φραγκιά...

H διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ και η επανέναρξη του, στις 2 Μαρτίου, βρίσκει τον Πανιώνιο σε δυσχερή βαθμολογική ...

H διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ και η επανέναρξη του, στις 2 Μαρτίου, βρίσκει τον Πανιώνιο σε δυσχερή βαθμολογική θέση, έχοντας τρείς νίκες και 13 ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στα όρια της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού.

Ο Ιστορικός θα δώσει και πάλι την «μάχη» της παραμονής, όπως συνέβη και την περσινή περίοδο, στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και θα χρειαστεί τουλάχιστον 4 νίκες, εντός και εκτός έδρας. Με δεδομένο ερωτηματικό στην αναγκαστική προσαρμογή των «κυανέρυθρων» στην νέα έδρα του γηπέδου «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου, ο βαθμός δυσκολίας θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Ο απολογισμός των δέκα τελευταίων αγωνιστικών του Πανιωνίου, ύστερα από την ανάληψη των προπονητικών καθηκόντων από τον Νίκο Οικονόμου, δεν είναι θετικός, με απλά μαθηματικά. Μία νίκη κόντρα στον Κολοσσό και εννέα ήττες, εκ των οποίων υπήρχαν τρείς μεγάλες ευκαιρίες για να είχε νικήσει ο Πανιώνιος στα παιχνίδια με το Περιστέρι, τον Χολαργό και τον ΠΑΟΚ. Όμως, οι εμφανίσεις της ομάδας στους αγώνες με την Κύμη, τον Ήφαιστο και τον Αρη, ήταν απογοητευτικές και έδειξαν ραγδαία επιδείνωση της ομαδικής και ατομικής απόδοσης. Ιδιαίτερα, η παραγωγή πενήντα και άνω πόντων στο ημίχρονο και των τριών αγώνων, από τους αντιπάλους του Πανιωνίου, απέδειξαν ότι οι παίκτες δεν είχαν αμυντική διάθεση, «έχασαν» την διεκδίκηση της νίκης από το πρώτο ημίχρονο και η παρέμβαση του πάγκου, ήταν ελάχιστη, ενώ άξιο απορίας ήταν γιατί σε παιχνίδια που ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Πανιώνιο, η αρχή της ομάδας ήταν νωθρή από τα...αποδυτήρια και δεν υπήρχε έμπνευση των παικτών από τον προπονητή.

Ως εκ τούτου, η διαμόρφωση της αρνητικής κριτικής από την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Πανιωνίου που γνωρίζουν μπάσκετ και έβλεπαν τις αιτίες της αγωνιστικής «κατηφόρας», αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους παίκτες προς τον Νίκο Οικονόμου, σε συνδυασμό με την αποτυχημένη αντικατάσταση του Σίνγκλερ με τον Ελ Αμίν, οδήγησαν στο «διαζύγιο» με τον τρίτο προπονητή της ομάδας, κατά σειρά στην φετινή περίοδο. Ουσιαστικά, από κάθε οπτική γωνία κριτικής και συμπερασμάτων για τους δυόμισυ μήνες παραμονής του Οικονόμου στον πάγκο, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την διοίκηση της ΚΑΕ.

Για ένα σημαντικό ποσοστό των φίλων του Πανιωνίου (ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν ο κόσμος θα ακολουθούσε την ομάδα στην νέα έδρα της, εφόσον συνέχιζε με τον ίδιο προπονητή) υπήρξε και καθυστέρηση στην απόφαση της λύσης συνεργασίας με τον Νίκο Οικονόμου που οδήγησε την «κυανέρυθρη» ομάδα στην άνοδο από την Α2 κατηγορία και την επιστροφή της στην Α1, πριν από δυο χρόνια, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην ευκαιρία που του δόθηκε να «πατήσει» και ο ίδιος και ο Πανιώνιος στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Στην περίπτωση του Νίκου Οικονόμου, δεν μπορεί να ισχύσει η εύκολη δικαιολογία ότι «οι παίκτες έκαναν το...κομμάτι τους και δεν στήριξαν τον προπονητή τους», γιατί ενώ έδειξε να τους κερδίζει αρχικά, αντί ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης, υπήρξε εξασθένηση της προσπάθειας και απείθαρχης εικόνας, σε συγκεκριμένες φάσεις αγώνων και «μουρμούρας» στον πάγκο.

Η επιλογή του Βασίλη Φραγκιά, κάθε άλλο παρά ήταν τυχαία. Μπορεί η αιφνιδιαστική κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών, στις αρχές του προηγούμενου Νοεμβρίου, να προκάλεσε μεγάλες απορίες και ερωτηματικά στους φιλάθλους του Πανιωνίου, αλλά χρειάστηκε μία μόλις συνάντηση μίας ώρας για να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις και να δοθούν τα χέρια για τον έναν και μοναδικό στόχο της εξασφάλισης της παραμονής της ομάδας.

Το «πιστεύω» και των δυο πλευρών επιβεβαιώθηκε ότι είναι κοινό και πολύ δυνατό. Εξάλλου, ο Φραγκιάς δεν θα επέστρεφε, αν έκρινε ότι η «παρτίδα έχει χαθεί» και δεν μπορεί να αναστραφεί η πορεία της ομάδας, αλλά ούτε και η διοίκηση θα σκεφτόταν άλλη επιλογή προπονητή, αν δεν πίστευε ότι ο Φραγκιάς γνωρίζει καλά την ομάδα, παρά την μόλις 20σαήμερη παραμονή του σ’ αυτή, δεν χρειάζεται συστάσεις με τους παίκτες και πρόκειται για «μπαρουκαπνισμένο», έμπειρο σε δύσκολες αποστολές, τεχνικό και με ειδικό βάρος στην Α1 κατηγορία.

Η επιλογή Φραγκιά δεν είναι πανάκεια σωτηρίας του Πανιωνίου, αλλά αποτελεί μεγάλο εχέγγυο, σε συνδυασμό με τις δυο αλλαγές ξένων παικτών που θα γίνουν και την πιθανότατη απόκτηση και Έλληνα παίκτη.

Ο Φραγκιάς γνωρίζει ότι πρέπει να ανεβεί την ανηφόρα που τον περιμένει, χωρίς να...σκοντάψει και έχοντας πλέον μηδαμινά περιθώρια λαθών στις επιλογές αντικατάστασης, αλλά και στην ψυχολογική διαχείριση της ομάδας. Αν, μάλιστα, εκτιμηθεί ότι βρίσκει την ομάδα που άφησε πριν από τρείς μήνες, σε χαμηλότερο σημείο από εκείνο που την παρέλαβε, μετά τον Κρίς Χουγκάζ, η προσπάθεια και επιμονή του, επιβάλλεται να είναι άκρως επίπονη, νικώντας και το προσωπικό άγχος και αφήοντας καθαρή την σκέψη για τις αποφάσεις που θα πάρει μέσα από τις προπονήσεις και στο κοουτσάρισμα των δέκα αγώνων.

Στην καριέρα του, ο 55χρονος έχει αποδείξει ότι του αρέσουν τα δύσκολα και τα καταφέρνει σ’ αυτά. Στον Ιστορικό, δεν έχει κι άλλη επιλογή. Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι βάλσαμο για τον Φραγκιά και τον Πανιώνιο, ώστε να δουλέψει στις προπονήσεις και σε φιλικά παιχνίδια για τον άμεσο αμυντικό επαναπροσδιορισμό της ομάδας και έχοντας «παρωπίδες» για την 4η νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στο Λαύριο.

Η απόπειρα φυγής του Τζίμι Τέιλορ
Ο Πανιώνιος δέχτηκε τα πρώτα μηνύματα αρνητικής διάθεσης του Τζίμι Τέιλορ να φύγει από την ομάδα, μέσω του Αμερικάνου μάνατζερ του, Μουζάκα που ζητούσε εξηγήσεις για τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του πελάτη του και την μη συμμετοχή του στην αρχική πεντάδα.

Ο ίδιος μάνατζερ έχοντας βρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση της Τσιμπόνα για τον Τέιλορ, ζήτησε από τον Πανιώνιο να τον αποδεσμεύσει και ενώ η ΚΑΕ έχει τηρήσει το συμβόλαιο με τον Αμερικάνο σέντερ που έχει κάθετη πτωτική απόδοση, τουλάχιστον, τον τελευταίο μήνα.

Στην χθεσινή προπόνηση, ο Τέιλορ έπρεπε να παρουσιασθεί και να τεθεί στην διάθεση του προπονητικού επιτελείου, αλλά δεν το έπραξε, χωρίς δικαιολογία και θα κληθεί σε απολογία, διακοπή συμβολαίου γι’ έναν, τουλάχιστον, μήνα.

Ο Κυανέρυθρος

Δεν υπάρχουν σχόλια