Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Όλα τα επεισόδια στο οριστικό «διαζύγιο» με τον Μπράντον Γούντ

Ο Μπράντον Γούντ έμεινε στην Αθήνα για δεκαεφτά ημέρες και αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε για... λεπτ...

Ο Μπράντον Γούντ έμεινε στην Αθήνα για δεκαεφτά ημέρες και αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε για... λεπτά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Βασίλη Φραγκιά στον αγώνα με το Ρέθυμνο, υπέγραψε την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του, ζήτησε να μείνει στην Αθήνα και με την προοπτική να μείνει στην ομάδα με τον νέο προπονητή, Νίκο Οικονόμου, αλλά επειδή δεν έπαιξε και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, άλλαξε την απόφαση του και φεύγει από την Ελλάδα.

Αφήνει ως ανάμνηση το τουριστικό βίντεο που έκανε στην Αθήνα μαζί με την σύζυγο του και τις δηλώσεις του για την διαχείριση του από τον Βασίλη Φραγκιά.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης του νέου προέδρου της ΚΑΕ, Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, δεν γινόταν να μην την ρωτήσουμε και για το... θέμα Γουντ, που απασχόλησε έντονα την κυανέρυθρη μπασκετική επικαιρότητα.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος είπε αναλυτικά:

«Να πάρουμε το θέμα του Γουντ από την αρχή. Ο Γουντ ήταν επιλογή προπονητή. Το να καταλήξουμε στον Γουντ ήταν 100% επιλογή Φραγκιά. Εγώ δεν θα έχω απαίτηση ποτέ από τον προπονητή για το ποιος θα παίξει, αλλά όπως εγώ έχω πει ότι στηρίζω την επιλογή μου μέχρι τέλους περιμένω το ίδιο και απο εκείνον. Γιατί αν η επιλογή βγει λανθασμένη, πέρα από το οικονομικό, χρεώνεται και μία επιπλέον αλλαγή ξένου η ομάδα. Η πραγματικότητα είναι οτι ο προπονητής δεν ήταν ευχαριστημένος από τον Γουντ από την πολύ αρχή που ήρθε στην ομάδα. Είχαμε κάνει μία συζήτηση πριν από τον Παναθηναϊκό μήπως δεν έπαιζε σε εκείνο το ματς για να μην χρεωθούμε την αλλαγή. Εγώ στον προπονητή έθεσα το εξής ερώτημα: Αν δεν παίξει με τον Παναθηναϊκό προλαβαίνεις μέχρι το ματς με το Ρέθυμνο να φέρεις αντικαταστάτη και να παίξει; Μου είπε ότι δεν προλαβαίνει. Δεύτερο ερώτημα: Στο ματς με το Ρέθυμνο μπορούμε να πάμε με 5 Αμερικανούς, δηλαδή να μην παίξει ο Γουντ ούτε με Παναθηναϊκό, ούτε με Ρέθυμνο και να είχαμε περισσότερο χρόνο να κάνουμε μία άλλη επιλογή ξένου που θα έπαιζε με Ολυμπιακό και Κολοσσό. Μου είπε ότι δεν μπορούμε να πάμε με 5 Αμερικανούς. Οπότε συμφωνούμε να παίξει ο Γουντ με Παναθηναϊκό και Ρέθυμνο να τον δει ο προπονητής και σε αγωνιστικούς ρυθμούς σε δύο ματς και να αποφασίσει μετά αν του κάνει ή όχι. Παίζει τελικά ο Γουντ με τον ΠΑΟ και τελικά δεν παίζει με το Ρέθυμνο. Η ομάδα κέρδισε με πολύ καλή εμφάνιση και συγχαρητήρια και πάλι στην ομάδα. Εκείνη την στιγμή ο Γουντ καταλαβαίνει πως για να κάτσει 40 λεπτά στον πάγκο χωρίς να παίξει ουσιαστικά έχει τελειώσει από την ομάδα. Το ίδιο βράδυ συζητάμε με τον μάνατζερ του ότι πρέπει να φύγει ο Γουντ μετά από απόφαση του προπονητή. Ο παίκτης Δευτέρα μάζεψε τα πράγματα του και την Τρίτη βγήκε το θέμα σε ιταλική σελίδα και στη συνέχεια οι δηλώσεις του παίκτη σε ελληνική ιστοσελίδα. Την Τρίτη υπέγραψε και επίσημα την λύση του συμβολαίου και το βράδυ μας ενημέρωσε ο Φραγκιάς ότι είναι οριστική η παραίτηση του. Την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε η παραίτηση του Φραγκιά και ο μάνατζερ του Γουντ με ενημέρωσε ότι ο παίκτης θέλει να μείνει στην Αθήνα με δικά του έξοδα, να μην του αλλάξουμε ακόμα τα αεροπορικά εισιτήρια και να τον δει ο νέος προπονητής της ομάδας, όταν επιλεχθεί. Το δεχτήκαμε, γιατί δεν μας επιβάρυνε και προσωπικά μου άρεσε οτι ο παίχτης έδειξε όρεξη να δοκιμαστεί και απο τον νέο προπονητή. Έτσι ίσως και να γλιτώναμε μια αλλαγή ξένου. Τον ενημερώσαμε πως σε περίπτωση που συνέχιζε θα έπρεπε να αποδεχθεί πρόστιμο 50% του μηνιαίου μισθού του βάσει εσωτερικού κανονισμού και να απολογηθεί στην ομάδα και το δέχτηκε αμέσως. Ρώτησα τον Οικονόμου για τον Γουντ και μου είπε ότι φυσικά και θα ήθελε να μιλήσει μαζί του και να τον δει και στο γήπεδο, αλλά μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης ήθελε να προπονηθεί το Σαββάτο και την Κυριακή και να συμμετάσχει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εμείς σεβαστήκαμε την επιλογή του προπονητή και κάπως έτσι τελείωσε οριστικά το θέμα του Γούντ".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια