Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η ενδιαφέρουσα εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου (sound)

Την πρώτη του συνέντευξη από την μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ΚΑΕ Πανιώνιος παραχώρησε αποκλειστικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionia...

Την πρώτη του συνέντευξη από την μέρα που ανέλαβε τα ηνία της ΚΑΕ Πανιώνιος παραχώρησε αποκλειστικά στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος.

Ο νέος μεγαλομέτοχος του Ιστορικού βρέθηκε ζωντανά στο στούντιο του Panionianea Radio και απάντησε τόσο στα δικά μας ερωτήματα, όσο και στα ερωτήματα των ακροατών, αναφορικά με τον μπασκετικό Πανιώνιο και την δική του απόφαση να πάρει το... τιμόνι της ομάδας.

Διαβάστε κάποια αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Χριστοδουλόπουλου:

Για το γεγονός πως το Καλοκαίρι δεν προχώρησε η μεταβίβαση των μετοχών: "Είχα ξανασχοληθεί και εγώ και κάποιοι ακόμη επιχειρηματίες που είναι μαζί μου το Καλοκαίρι που μας πέρασε. Το σκεφτήκαμε, τα βάλαμε κάτω, είδαμε τα οικονομικά δεδομένα και κάναμε μία πρόταση για την ΚΑΕ. Αρχικά είχε γίνει πρόταση και από τους κ. Ράικο και Κραββαρίτη και είχαμε κάνει στην άκρη για περίπου 15 μέρες. Στη συνέχεια, στα τέλη Αυγούστου, απέσυραν το ενδιαφέρον τους και μιλήσαμε και συμφωνήσαμε εμείς με τον κ. Αλευρογιάννη. Μετά, αφού συμφωνήσαμε, ξεκινήσαμε τις διεργασίες για να ενισχύσουμε την ομάδα. Το Καλοκαίρι βρήκαμε περίεργες καταστάσεις. Παράδειγμα, μιλούσαμε με προπονητές ερχόμασταν σε συμφωνία και την επόμενη μέρα άλλαζαν απόφαση. Άλλο παράδειγμα, το Καλοκαίρι υπήρξε τηλεφώνημα από τον ΕΣΑΚΕ για να γίνει επαφή με την νέα διοίκηση του Πανιωνίου, εγώ είπα αμέσως ναι και δεν έγινε καμία συνάντηση τελικά. Έχουν ακουστεί 5-10 πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να απαντάω σε φημολογίες και ένα τέτοιο τηλεφώνημα εγώ το είδα ως προειδοποιητικό. Υπήρχε γενικά ένα κλίμα που δεν ήταν ευνοϊκό. Θέλω να πω εγώ ότι δεν πρόκειται να ρισκάρω το όνομα μου, την οικογενειακή μου περιουσία και είμαι ο πρώτος που θα έχει ποινικές ευθύνες αν υπάρξουν χρέη κλπ κλπ".

Για το αν σκέφτεται να μείνει λίγο ή πολύ στην ομάδα: "Σίγουρα δεν έχουμε στο μυαλό μας ότι ερχόμαστε να κάτσουμε για έξι μήνες ή ένα χρόνο. Στο όραμα μας είναι ότι ερχόμαστε στον Πανιώνιο για να κάτσουμε μακροπρόθεσμα. Δεν είμαι μόνος σε αυτό το εγχείρημα, μπορεί να βλέπετε εμένα που έχω πάρει τις μετοχές του κ. Αλευρογιάννη, αλλά είναι μαζί μου και άλλοι άνθρωποι"

Για το αν έχει αποχωρήσει οριστικά ο Αλευρογιάννης: "Έχει γίνει οριστική μεταβίβαση μετοχών, έχει απεμπλακεί εντελώς η οικογένεια Αλευρογιάννη".

Για τους υπόλοιπους ανθρώπους που είναι μαζί του: "Οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι κι αυτοί επιχειρηματίες και μαζί έχουμε ξεκινήσει το πρότζεκτ για τον Πανιώνιο. Σύντομα είτε θα ανακοινωθούν, είτε θα τους δείτε σαν χορηγούς της ομάδας, είναι άνθρωποι που θα βοηθήσουν οικονομικά και φυσικά ταυτόχρονα διαφημίζοντας τις επιχειρήσεις τους".

Για τις επιλογές του στο ρόστερ: "Η μοναδική δική μου επιλογή ήταν ο coach Φραγκιάς. Από εκεί και πέρα υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή και έχει δοθεί εν λευκώ η επιλογή του ρόστερ σε εκείνον. Ότι μας έχει ζητήσει έχουμε προσπαθήσει να το καταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό".

Για τον Ντόρσεϊ: "Υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον μάνατζερ του, που είναι και φίλος του Πανιωνίου, όμως δεν θέλω να πω το όνομα του μην φανεί ότι κάνω διαφήμιση.  Μαζί τα βάλαμε κάτω, είδαμε ότι μπορούμε να που δώσουμε αυτά που ζητάει και τον φέραμε στην ομάδα. Φυσικά είναι και παίκτης βαρόμετρο για την ομάδα. Έχει έρθει πολύ αποφασισμένος".

Για τις διαφορές τώρα σε σχέση με το Καλοκαίρι: "Αυτή τη φορά όταν κάναμε συζητήσεις με παίκτες το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό σε σχέση με το Καλοκαίρι. Τότε υπήρχε μία αβεβαιότητα στην ομάδα. Όταν ήρθαμε τότε δεν μειώθηκε η αβεβαιότητα και ήταν δύσκολες οι συζητήσεις. Σίγουρα η έλευση του κ. Φραγκιά βοήθησε και σε αυτό το κομμάτι και για τις συζητήσεις με παίκτες και μάνατζερ. Πολύ διαφορετική η αντιμετώπιση. Υπήρξαν τότε κάποια προβλήματα,τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα".

Για το τι κατάσταση βρήκε στην ομάδα: "Δεν βρήκαμε καμένη γη. Βρήκαμε μία ομάδα που είχε αφεθεί στο έλεος. Ο κ. Αλευρογιάννης φέτος την συντηρούσε την ομάδα, ήταν αποφασισμένος να φύγει από τον Πανιώνιο. Φέτος απλά συντηρούσε την ομάδα μέχρι να αποχωρήσει. Θα πω την γνώμη μου εγώ. Πέρυσι την έκανε την υπέρβαση η οικογένεια Αλευρογιάννη που βοήθησε την ομάδα και ανέλαβε όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω όμως για την προηγούμενη διοίκηση".

Για την αποχή των Πανθήρων: "Είναι μία ερώτηση που μου γίνεται από την πρώτη μέρα που ανέλαβα. Εγώ γνωρίζω ότι οι Πάνθηρες σαν σύνδεσμος είχαν πρόβλημα με την οικογένεια Αλευρογιάννη και έκαναν αποχή όσο υπήρχε στην διοίκηση. Σήμερα που μιλάμε η οικογένεια Αλευρογιάννη δεν έχει ούτε μισό των μετοχών. Ο Σταύρος Αλευρογιάννης δεν υπάρχει στην ΚΑΕ και θεωρώ ότι η απόφαση που είχαν πάρει οι Πάνθηρες για εκείνους τους λόγους -και είναι απόλυτα σεβαστοί- δεν υπάρχουν πλέον. Εμείς τους περιμένουμε κοντά μας, στον επόμενο αγώνα και αν παρατηρήσετε όταν βγήκαν τα εισιτήρια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν είναι για πούλημα, ανήκουν στους Πάνθηρες".

Για το αν έχει έρθει σε επαφή μαζί τους: "Δεν έχω έρθει σε κάποια επαφή ακόμα, όχι".

Για το αν μείνει η ομάδα και του χρόνου διεκδικήσει την συμμετοχή της στην Ευρώπη: "Θα δηλώσουμε σίγουρα για συμμετοχή στην Ευρώπη του χρόνου. Θα κάνουμε την κίνηση μας. Μέχρι φέτος ο Προμηθέας και το Λαύριο δήλωσαν να παίξουν στην Ευρώπη, έως τώρα δεν είχαν δηλώσει ενδιαφέρον άλλες ομάδες και ήταν πιο εύκολο. Αν υπάρχει ένα πλάνο σωστό διοικητικό αγωνιστικό κλπ επιλέγεσαι να παίξεις στην Ευρώπη".

Για το αν υπάρξει άλλη μεταγραφή: "Αν υπάρξει παίκτης που να μπορεί να καλύψει κάποια ανάγκη στην ομάδα θα το κοιτάξουμε. Προς το παρόν δεν θα υπάρξει άμεσα. Αυτά εξαρτώνται αποκλειστικά από τον προπονητή, αν πιστεύει ότι θα χρειαστούμε ενίσχυση σε κάποια θέση θα προσπαθήσουμε να την πραγματοποιήσουμε".

Για το αν είχε επαφή με τον Χουγκάζ: "Υπήρξε επαφή με τον Κρις Χουγκάζ ναι. Θέλαμε να μιλήσουμε μαζί του πρώτα".

Για την δική του επιλογή του Φραγκιά: "Ήταν επιλογή να στηριχτούμε στον άνθρωπο που πιστεύαμε ότι από τους διαθέσιμους ήταν ο καλύτερος προπονητικά".

Για το αν σκέφτεται να στελεχώσει στην ομάδα κάποιους παλαίμαχους: "Δεν θέλαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Στο κομμάτι από τον προπονητή και κάτω τα χειρίζεται αποκλειστικά ο προπονητής. Οι άνθρωποι στα γραφεία γνωρίζουν την ΚΑΕ και τον Πανιώνιο και δεν υπάρχει σκοπός να αλλάξει κάποιος, άμεσα".

Για το αν παρακολουθεί και ποδόσφαιρο: "Παρακολουθώ και τα δύο αθλήματα. Έχω στο μυαλό μου να έρθω στο γήπεδο του ποδοσφαίρου αλλά δεν ήθελα να γίνει κατευθείαν αυτό για να μην πουν ότι το παίζω Πανιώνιο κλπ. Δεν είμαι Πανιώνιος, δεν θα το κρύψω, αλλά είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα γίνω...".

Για το αν δημιουργηθούν χρέη και αν θα μείνουν στην ομάδα: "Αυτό που θέλω να εγγυηθώ είναι πως δεν υπάρχει κανένα σκεπτικό σε εμάς να μπούμε σε μία ομάδα να δημιουργήσουμε χρέη και αυτό είναι εμφανέστατο από την στιγμή που εγώ ο ίδιος αναλαμβάνω το 55% των μετοχών και θα είμαι πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος. Δύο θέσεις δηλαδή που αυτομάτως σε οποιοδήποτε χρέος είναι και προσωπικό".

Για το αν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής του Φάνη Χριστοδούλου: "Ο Φάνης είναι πολύ
μεγάλο κομμάτι της ζωντανής ιστορίας του Πανιωνίου. Δεν έχω κάνει κάποια επαφή, όμως ξέρω ότι μένει μόνιμα στην Πάρο. Δεν ξέρω αν θα ήθελε κάτι τέτοιο. Ίσως είναι μία καλή ιδέα και μπορούμε να το δούμε μελλοντικά. Δεν θέλαμε να κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού, θέλαμε στην αρχή να ενισχύσουμε την ομάδα. Σταθερά θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο για τις προθέσεις μας, να γεμίσει ξανά το γήπεδο, ειδικά σε παιχνίδια κρίσιμα που ακολουθούν, αλλά και φυσικά και για το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι σημαντικό και για τους παίκτες".

Για τις καλές μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, το μπάτζετ και τον στόχο της ομάδας: "Η στελέχωση της ομάδας είναι ένα δείγμα για να πειστεί ο κόσμος ότι έχουμε έρθει με σοβαρούς σκοπούς στην ομάδα. Το μπάτζετ φυσικά ανέβηκε αισθητά. Στόχος φυσικά είναι η σωτηρία της ομάδας αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να συζητάμε για κάτι παραπάνω τώρα. Αν βρισκόμασταν στο Καλοκαίρι, αυτό ίσως ήταν ένα λάθος, να μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω. Στόχος λοιπόν η σωτηρία και όσο πιο ψηλά γίνεται να τερματίσουμε".

Για το αν του χρόνου θα μεγαλώσουν οι στόχοι: "Φυσικά του χρόνου αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας και θέλω να πω ότι θα γίνουν προσπάθειες για περισσότερη ενίσχυση της ομάδας στον δεύτερο γύρο που θα μπορούμε να κάνουμε τρεις μεταγραφές".

Για τον Μαυροκεφαλίδη: "Είναι ιδανική περίπτωση για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Είχε γίνει μία επαφή με τον μάνατζερ του, εκδηλώσαμε ενδιαφέρον, αλλά το θέμα έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο. Δεν υπήρξε κάτι ουσιαστικό. Νομίζω έχει κλείσει το θέμα, αφού δεν υπήρχε κάποια ανταπόκριση".

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Χριστοδουλόπουλου στον αέρα του Panionianea Radio (από το 39:34).


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια