Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το δεκάλεπτο του Οικονομίδη και ο Άγιος Βασίλης...

Γράφει ο Λουζιτάνος...  Σημαντική νίκη από βαθμολογικής πλευράς πέτυχε ο Ιστορικός στη Νέα Σμύρνη. Παρουσία λιγοστού είναι η αλήθεια κό...

Γράφει ο Λουζιτάνος... 

Σημαντική νίκη από βαθμολογικής πλευράς πέτυχε ο Ιστορικός στη Νέα Σμύρνη. Παρουσία λιγοστού είναι η αλήθεια κόσμου, που δεν βρέθηκε στο γήπεδο είτε λόγω της εργάσιμης ημέρας ή λόγω του ονόματος του αντιπάλου ή τέλος ως αντίδραση στις συνεχείς πωλήσεις των καλύτερων παικτών μας σε “black Friday” τιμές, λόγω μη έγκαιρης ανανέωσης των συμβολαίων τους. Ο μουδιασμένος Πανιώνιος χρειάστηκε 2 στοιχεία για να φτάσει στη νίκη: ένα 10λεπτο δραματικής βελτίωσης της απόδοσης του μέτριου μέχρι τότε Οικονομίδη, που έβγαλε με ατομικές κυρίως ενέργειες την ομάδα μπροστά και …τα δώρα του Άγιου Βασίλη. Ο τελευταίος είπε να έρθει λίγο πρόωρα στη Νέα Σμύρνη, φέρνοντας τα δώρα του, αφενός λόγω των χαμένων ευκαιριών της Λαμίας, αφετέρου λόγω της μεγάλης δόσης τύχης που χρειάστηκε στην επίτευξη του γκολ. Τύχη που συνδυάστηκε βέβαια με την επιμονή των Ντουρμισάι και Μασούρα, που αποχαιρετά με τιμή την πλατεία και την ομάδα που τον ανέδειξε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά, αλλά μόνο για λίγο. Μετά το τετ-α-τετ του Μασούρα στο 5΄ η Λαμία ήταν καλύτερη ομάδα, έχασε τις ευκαιρίες της, ενώ ο Ιστορικός ψαχνόταν στο γήπεδο, έχοντας χάσει το κέντρο. Η κάτω του μετρίου παρουσία κάποιων παικτών και τα συνεχή λάθη (ειδικά Κεϊτά, Κόσιτς και Οικονομίδης) εκνεύριζαν την ομάδα και τον κόσμο. Ο Κότνικ κράτησε το μηδέν όπου χρειάστηκε, για να λήξει το ημίχρονο.

Ο Ανιγκό προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Τσιλούλη, που ήταν σε κακή ημέρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι και ο Καμαρά ελάχιστα πράγματα έκανε. Μάλιστα, σε κάποιες φάσεις έμοιαζε να μην μπορεί καλά-καλά να κάνει κοντρόλ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι το 3ποντο θα ήταν άπιαστο όνειρο, η άμυνα κυρίως από αριστερά έμπαζε απελπιστικά και οι ποδιές στον Κόσιτς έδιναν και έπαιρναν, με τον Κότνικ να στέκεται πολύ μόνος πίσω, ήρθε η αλλαγή του Πιρίζ με το Σιντί Αλί, με το Μασούρα να οπισθοχωρεί λίγο και τον Οικονομίδη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του. Αυτά άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Ο Πανιώνιος βγήκε πιο μπροστά, κυρίως με ατομικές ενέργειες (Οικονομίδης και ΣΙντί Αλί) που έφεραν και στημμένα και περιόρισε τη Λαμία σε παθητικό ρόλο. Το γκολ ήρθε με αρκετή δόση τύχης, σε ένα καίριο σημείο και κλείδωσε την έκβαση του αγώνα, καθώς η Λαμία δεν είχε δυνάμεις και βάθος στον πάγκο για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τη μία – αλλά κλασική – φάση που έκανε μπροστά στα καρέ του Ιστορικού.
Τέλος καλό, όλα καλά, η ομάδα ανεβαίνει και στη βαθμολογία. Αλλά αν θέλει να κοιτάζει με αισιοδοξία και παραπάνω, πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για την απόδοση, γιατί το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι σαφώς διαφορετικό, ειδικά με την εικόνα του πρώτου 60λεπτου.

Τέλος, αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις της διοίκησης για την ενίσχυση του ρόστερ μετά την πώληση του Μασούρα, ο οποίος ήταν σαφές μετά και την κλήση του στην Εθνική ότι ήταν ήδη φευγάτος για ομάδα ΠΟΚ (μόνο έτσι καλείται σε εποχές επαγγελματικού ποδοσφαίρου παίκτης του Πανιωνίου στην Εθνική). Ο προβληματισμός που υπάρχει στον κόσμο, διότι π.χ. ο ΠΑΣ με την πώληση ενός Μαυροπάνου έχει βγάλει περισσότερα από ότι ο Πανιώνιος με τους Ρισβάνη, Μπακασέτα, Σιώπη, Ανσαριφάρντ, Χατζί Σαφί, Μασούρα όλους μαζί, είναι εν μέρει δικαιολογημένος. Η διοίκηση καλείται να δώσει επιτέλους τέλος στους ψίθυρους για τις λυκοφιλίες και απαντήσεις με έργα προς όφελος της ομάδας, τόσο με την πλήρη απόκτηση έμψυχων ανταλλαγμάτων που μπορούν να βοηθήσουν (εννοείται εκτός δανεικών και… Μανθάτη), όσο και με πιθανή απόκτηση ελεύθερου παίκτη.

Κλείνοντας, μια σύντομη αναφορά και στο μπάσκετ, όπου η ομάδα παρά την ενίσχυσή της και την αισιοδοξία που διαφάνηκε και διαφαίνεται, δε λέει να βρει ησυχία και αλλάζει τους προπονητές αδικαιολόγητα εύκολα και γρήγορα. Ελπίζουμε έστω ο Οικονόμου να στεριώσει και να δούμε καλές εμφανίσεις για να εξασφαλίσουμε γρήγορα τη σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια