Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πρώτη Ημερίδα Σεμιναρίου Αθλητικής Ψυχολογίας

Από την Ακαδημία Μπάσκετ Πρώτη Ημερίδα Σεμιναρίου Αθλητικής Ψυχολογίας Παρουσία εξήντα γονέων των αθλητών της Ακαδημίας μπάσκετ, διοργαν...

Από την Ακαδημία Μπάσκετ

Πρώτη Ημερίδα Σεμιναρίου Αθλητικής Ψυχολογίας

Παρουσία εξήντα γονέων των αθλητών της Ακαδημίας μπάσκετ, διοργανώθηκε η πρώτη ημερίδα αθλητικής ψυχολογίας από την διοικούσα επιτροπή, στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος της Λ.Α.Ν.Σ. και με ομιλητές τους ειξιδικευμένους επιστήμονες, κ. Νίκο Γεωργιάδη και Κατερίνα Τσέργα. Η υποδοχή έγινε από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής κ. Πάρη Λουτριώτη, τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας, κ. Νίκο Λινάρδο και τον προπονητή, Γιώργο Σολωμό. Οι γονείς υπέβαλλαν ερωτήσεις στους δυο ψυχολόγους για όλα τα θέματα που αφορούν την σχέση των παιδιών με τους εκάστοτε προπονητές, τα όρια παρέμβασης του γονέα σ'αυτή την σχέση και την συνεργασία που πρέπει να έχουν οι γονείς με τους προπονητές.
Η Ακαδημία μπάσκετ ευχαριστεί την διευθύντρια του 1ου Λυκείου Ν.Σμύρνης, κ. Ευγενία Αντωνιάδου για την παρουσία της και την παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Ακολουθεί περίληψη των ομιλιών.

Λινάρδος Νίκος (Τεχνικός διευθυντής Ακαδημίας): “Κάθε γονιός πρέπει να στηρίζει την προσπάθεια του παιδιού του, σε όποιο άθλημα αρέσκεται να ασχοληθεί και να περιμένει το σημείο που μπορεί να φτάσει. Η ψυχολογική διαχείριση κάθε παίκτη, μπορεί να είναι διαφορετική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους προπονητές που θα πρέπει να διαχειριστούν 12 χαρακτήρες παικτών. Ευθύνη της Ακαδημίας μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είναι η φροντίδα των παιδιών, εκτός του αγωνιστικού προγράμματος και των προπονήσεων τους. Γι' αυτό τον λόγο, η διοικούσα επιτροπή της Ακαδημίας, υλοποίησε την εισήγηση που έγινε για την διοργάνωση του σεμινάριου αθλητικής ψυχολογίας στην διάρκεια της φετινής περιόδου. Η ανταπόκριση των γονέων στην πρώτη ημερίδα και η θέληση τους να συνεχιστεί το σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας, με την παρουσία και των παιδιών, ήταν πολύ ενθαρυντική”.

Πάρις Λουτριώτης (πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ακαδημίας): “Κεντρικός άξονας όλων των ενεργειών που κάνει η διοικούσα επιτροπή της Ακαδημίας είναι το παιδί. Εγκαινιάσαμε το σεμινάριο αθλητικής ψυχολογίας που θα αποτελέσει προέκταση της επικοινωνίας που έχουν όλοι οι γονείς με τους προπονητές των παιδιών και τον τεχνικό διευθυντή. Ο στόχος είναι να γίνει η Ακαδημία μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που έχει μακρά παράδοση, πρότυπο αθλητικού σχολείου σε όλη την Ελλάδα και όλες οι ενέργειες μας, είναι σε αυτή την κατεύθυνση και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει από το προηγούμενο καλοκαίρι.

Νίκος Γεωργιάδης (Δρ. Αθλητικής ψυχολογίας): “Τα παιδιά μαθαίνουν, βλέποντας και όχι ακούγοντας. Παρατηρώντας συμπεριφορές. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και η Ακαδημία μπάσκετ αποτελούν κυψέλη του ελληνικού μπάσκετ και δουλεύει συνδυαστικά για την ανάδειξη αθλητών και την αθλητική διαπαιδαγώγηση τους που είναι πολλές φορές, σπουδαιότερη και σημαντικότερη από τις αγωνιστικές επιδόσεις. Κάθε παιδί μπορεί και επιβάλλεται να συνδυάζει στην καθημερινότητα του, την αθλητική ενασχόληση με την εκπαίδευση του. Είναι θέμα διαχείρισης του χρόνου του και χρειάζεται η βοήθεια των γονέων του για να μάθει να την κάνει σωστά. Για παράδειγμα, το παιδί πρέπει να φτιάχνει μόνο του, τα προσωπικά είδη που έχει στην προπόνηση του, σε συγκεκριμένο χρόνο. Όλα αυτά είναι στοιχεία που τον βοηθάνε να μπει στην προπόνηση, με συγκρότηση και αυτοσυγκέντρωση”.

Κατερίνα Τσέργκα (Ψυχολόγος): “ Οι γονείς πρέπει να μην ξεχνάνε ποιοί είναι οι σκοποί του παιδικού αθλητισμού και να τους συγκρατούν στην σκέψη τους. Μέσω της παρατήρησης, όλοι γίνονται καλύτεροι. Και οι γονείς και τα παιδιά. Ο αθλητισμός είναι παιχνίδι και χαρά. Ο πρωταθλητισμός έπεται”.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια