Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μασούρας: «Πεντάδα και Κύπελλο με τον Πανιώνιο»

Ο υπαρχηγός του Πανιωνίου, Γιώργος Μασούρας, παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr: Γιώργο ο Παν...

Ο υπαρχηγός του Πανιωνίου, Γιώργος Μασούρας, παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr:

Γιώργο ο Πανιώνιος πέτυχε χθες (η συνέντευξη έγινε την επομένη του αγώνα στα Πηγάδια) μια σπουδαία νίκη επί της Ξάνθης, μια νίκη που τον ανεβάζει και άλλο στη βαθμολογία.

«Πράγματι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο ο οποίος βρίσκεται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Μια νίκη που μας ανεβάζει βαθμολογικά μετά και το δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε στην αρχή της σεζόν και μας δίνει την δυνατότητα και την ώθηση να χτίσουμε ένα καλό σερί και να κοιτάξουμε με άλλο μάτι το πρωτάθλημα».

Η ομάδα δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της μετά από ένα ξεκίνημα που είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της.

«Ναι η ομάδα δείχνει να έχει βρει μια σταθερότητα και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στην αρχή της σεζόν ο Πανιώνιος είχε να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο πρόγραμμα με όλες τις ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο στην σειρά. Παρόλα αυτά και σε αυτά τα ματς ο Πανιώνιος τα είχε πάει καλά και θα μπορούσε να είχε πάρει κάποιους βαθμούς και να βρισκόταν ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία. Το σημαντικό όμως είναι ότι βρίσκουμε ξανά την ταυτότητά μας ως ομάδα και παίζουμε αυτό που ξέρουμε και μπορούμε».

Το γεγονός ότι το καλοκαίρι υπήρξε εκ μέρους της διοίκησης αλλαγή φιλοσοφίας στον σχεδιασμό με στροφή σε ποδοσφαιριστές από την ξένη αγορά συντέλεσε ώστε στην αρχή η ομάδα να ψάχνεται;

«Νομίζω είναι ένας συνδυασμός αυτού του γεγονότος ότι υπήρχαν αρκετά νέα πρόσωπα που χρειάζονταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μάθουν την ομάδα, αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα αφού τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έφεραν μια πίεση. Αλλά τώρα θεωρώ ότι βρήκαμε τον εαυτό μας, παίζουμε ως ΟΜΑΔΑ και πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Εσύ πάντως έχεις ξεκινήσει τρομερά την σεζόν.

«Εχω ξεκινήσει καλά κι εύχομαι να συνεχίσω ακόμα καλύτερα. Το καλό για μένα είναι ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα που με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, μου έδωσαν την ευκαιρία να αναδειχθώ και να εξελιχθώ κι ελπίζω κι εγώ από την πλευρά μου με την απόδοσή μου να δικαιώνω όλους τους ανθρώπους του Πανιωνίου».

Και η νίκη στην Ξάνθη με δικό σου γκολ.

«Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα το οποίο μάλιστα μας χάρισε και τη νίκη, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι με το γκολ αυτό ήρθε η νίκη την οποία την είχαμε μεγάλη ανάγκη, για να δείξουμε την πραγματική αξία της ομάδας».

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο Πανιώνιος έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που είναι στα μέτρα και μπορεί να χτίσει ένα σερί πάνω στις δύο νίκες με Παναιτωλικό και Ξάνθη.

«Βλέπουμε φέτος ένα περίεργο πρωτάθλημα με τις ομάδες να αλλάζουν πρόσωπο κάθε αγωνιστική ανάλογα την έδρα και τον αντίπαλο με τον οποίο αγωνίζονται. Το ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες στα μέτρα μας δεν λέει κάτι. Εμείς ως Πανιώνιος θα πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα όπως κάνουμε τώρα για να μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Αν υποτιμήσουμε του αντιπάλους μας τότε θα βρεθούμε προ εκπλήξεως και θα έρθουν γκέλες».

Ο φετινός στόχος του Πανιωνίου ποιος είναι;

«Το μέγεθος και η δυναμική του Πανιωνίου δεν του επιτρέπει τίποτα λιγότερο από το να βρίσκεται στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και να διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Μέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι οι νέοι έχουν ενσωματωθεί, το κλίμα είναι ιδανικό και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».

Με τις εμφανίσεις σου πάντως και τα γκολ σου δείχνεις να έχεις πάρει την ομάδα από το χέρι σου. Και οι εμφανίσεις αυτές έφεραν και την κλήση σου στην Εθνική ομάδα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συντέλεσαν ώστε να βρεθώ στην Εθνική ομάδα και θα δώσω τα πάντα για να δικαιώσω όσους με πίστεψαν και συντέλεσαν ώστε να είμαι στις κλήσεις του κ. Αναστασιάδη».

Μεγάλη τιμή και αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι δεν αγωνίζεσαι σε κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που θα σου άνοιγε πιο εύκολα την πόρτα της Εθνικής.

«Θεωρώ ότι έχω ωριμάσει ως ποδοσφαιριστής και η δουλειά μου στον Πανιώνιο το αποδεικνύει. Θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Πανιωνίου που με βοήθησαν να καταφέρω να γίνω ακόμα καλύτερος και να κερδίσω την κλήση μου. Ειδικότερα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες της ομάδας, τους φροντιστές και φυσικοθεραπευτές που δουλεύουν μέσα σε δύσκολες συνθήκες και παρόλα αυτά είναι εκεί για εμάς και σηκώνουν το βάρος».

Πως αισθάνθηκες όταν έμαθες για την κλήση σου; Με ποιον μίλησες;

«Δεν το πίστεψα καθόλου, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Με πήρε ο Γιώργος (υπεύθυνος επικοινωνίας του Πανιωνίου) για να με ενημερώσει για την κλήση μου και η απάντησή μου ήταν: "Σταμάτα την πλάκα σε λίγο έρχομαι στην προπόνηση". Αλλά τελικά δεν ήταν καθόλου πλάκα».

Να φανταστώ είσαι χαρούμενος.

«Δεν το συζητάω, βασικά δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω ακόμα. Είχαμε το ματς με την Ξάνθη οπότε ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Μόλις ενσωματωθώ στην Εθνική με όλα τα παιδιά τότε θα το καταλάβω για τα καλά. Εννοείται πως είμαι χαρούμενος και η κλήση αυτή δίνει ένα μεγαλύτερο νόημα στην ποδοσφαιρική μου ζωή, ότι η σκληρή κι επίπονη δουλειά μπορεί να αποφέρει καρπούς».

Να επιστρέψουμε λίγο στο ματς της Ξάνθης και σε μια ιδιαίτερη στιγμή που έγινε θέμα συζήτησης. Στο γκολ πήγες στην κάμερα πανηγύρισες δείχνοντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού με το μήνυμα «Οχι στον ρατσισμό».

«Ο πανηγυρισμός είχε διττή σημασία. Αρχικά ήθελα να το αφιερώσω το γκολ στον κάπτεν της ομάδας, τον Παναγιώτη Κόρμπο, ο οποίος είναι η ψυχή αυτής της ομάδας. Κι επειδή στον Πανιώνιο είμαστε μια οικογένεια και με τον Παναγιώτη τραυματία, η αφιέρωση ήταν το λιγότερο. Όσον αφορά το μήνυμα στο περιβραχιόνιο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος ο οποίος ως σύλλογος έχει μέσα τους βαθιά την συνείδηση της προσφυγιάς, έχει νιώσει τον ξεριζωμό. Επίσης, ο κόσμος του είναι δηλωμένα αντίθετος σε κάθε μορφή ρατσισμού, κατά της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων. Αυτές οι αξίες δεν γίνεται να μην μπολιάζουν και μας τους ποδοσφαιριστές και για τον λόγο αυτό θα πρέπει κι εμείς να περνάμε προς τα έξω όποτε μπορούμε αυτές τις αξίες που διέπουν τόσο τον σύλλογο όσο και μας τους ανθρώπους».

Δεν είναι σύνηθες φαινόμενο ποδοσφαιριστές να είναι έντονα πολιτικοποιημένοι και να αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι της κοινωνίας δείχνοντας την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή αδικίας. Μάλλον το αντίθετο έχει στο μυαλό του ο απλός φίλαθλος όταν ακούει την λέξη ποδοσφαιριστής.

«Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε πως όποια και να είναι η θέση σου στην κοινωνία, θα πρέπει πάντα να αναδεικνύεις την αδικία, να ξεπερνάς τα όποια εμπόδια και αν μπορείς και συ από την πλευρά σου να βάλεις ένα λιθαράκι για να κλείσεις σε ένα τοίχο την όποια ρητορική μίσους και διχόνοιας, τότε θα πρέπει να είσαι πρώτος που θα το κάνει. Στην κοινωνία που ζούμε και στην χώρα μας τα προβλήματα και οι δυσκολίες είναι τεράστιες και μεις από την πλευρά μας, ειδικά αν μάλιστα κάποιοι μας θεωρούν κοινωνικά πρότυπα, με τις πράξεις μας να μην δηλητηριάζουμε τις ψυχές των άλλων. Η μόρφωση, οι εμπειρίες και το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους μπορούν να σε κάνουν να αποκτήσεις αυτό που θα έπρεπε να το έχουμε όλοι. Ανεκτικότητα στην όποια διαφορετικότητα, ώστε να μην φτάσουμε κάποια στιγμή και η αυτοδικία θα συγκλίνει στα αυτοδίκαια».

Πολλά ακούγονται για το μέλλον σου, το όνομά σου έχει συνδεθεί με διάφορες ομάδες την ώρα που το συμβόλαιό σου με την ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2019.

«Προφανώς και είναι τιμητικό να διαβάζεις ότι ομάδες ενδιαφέρονται να σε αποκτήσουν. Δεν έχω να πω πολλά, είναι τιμητικό, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να γίνω ακόμα καλύτερος. Από κει και πέρα εγώ θα μιλήσω με τον Πανιώνιο και μαζί θα αποφασίσουμε ποιο είναι το καλύτερο και για τους δυο μας».

Είσαι εκ των αρχηγών του Πανιωνίου, αποτελείς είδωλο και πρότυπο για τους φίλους της ομάδας, και τώρα ήρθε και η κλήση στην Εθνική. Τι απομένει να κάνει ο Γιώργος Μασούρας, τι απωθημένο έχει, τι όνειρα;

«Αρχικά για την Εθνική όπως είπα είναι μεγάλη τιμή η κλήση. Πλέον είναι στο χέρι μου να δουλέψω και να φτάσω να γίνω μέλος της, να καθιερωθώ σε αυτήν. Όσον αφορά τον Πανιώνιο θα ήθελα αν μπορέσω, μακάρι να γίνει και φέτος, να κατακτήσω ένα τίτλο με την ομάδα. Για μένα είναι όνειρο ένα Κύπελλο με την φανέλα του «Ιστορικού», και πιστεύω ότι όλα μπορούν να γίνουν αν το πιστέψουμε. Θα ήταν το καλύτερο δώρο γι αυτό τον σύλλογο και αυτούς τους υπέροχους οπαδούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια