Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μελέτης: «Πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνη ομάδα»

Ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ Εφήβων του Πανιωνίου, Γιώργος Μελέτης, κάνει τον απολογισμό των εμφανίσεων της ομάδας στις εφτά αγωνιστικ...

Ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ Εφήβων του Πανιωνίου, Γιώργος Μελέτης, κάνει τον απολογισμό των εμφανίσεων της ομάδας στις εφτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, συγκρίνει την αλλαγή επιπέδου της περσινής παιδικής ομάδας που είναι ο “κορμός” της φετινής εφηβικής ομάδας και εξηγεί τα βήματα της μετάβασης στην αλλαγή αγωνιστικού επιπέδου και απαιτήσεων.

--Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στις 7 πρώτες αγωνιστικές, ποιά είναι η τεχνική αποτίμηση για τις εμφανίσεις της εφηβικής ομάδας;

“Δεν εγκλωβιζόμαστε στα αποτελέσματα και στις τρείς συνεχόμενες ήττες που γνωρίσαμε. Κοιτάμε μακριά. Ο στόχος είναι να ωριμάσει η συγκεκριμένη ομάδα. Είχαμε τον τραυματισμό του Νάνου, ο Γραμματικός είχε πρόβλημα με την μέση του και ο Τόλιας έχει ενταχθεί στην ανδρική ομάδα, με αποτέλεσμα να μην προπονείται με την εφηβική ομάδα και να έρχεται μόνο στους αγώνες. Δεν μας πτοεί ότι έχει γίνει και μας ενδιαφέρει μόνο τι θα γίνει, σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε οριοθετήσει”

--Υπάρχουν αυξημένες προσδοκίες στην φετινή περίοδο από την συγκεκριμένη ομάδα, επειδή ως Παίδες κατέκτησαν την δεύτερη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος και ως Έφηβοι, υπάρχει το “πρέπει” της πρόκρισης στην τελική φάση του αντίστοιχου ηλικιακά πρωταθλήματος;

“Το “πρέπει” δεν θέλω να το βάζω σε ομάδες Παίδων και Εφήβων για αρκετούς λόγους.
Η φετινή χρονιά, όμως, είναι διαφορετική από την περσινή για τους συγκεκριμένους παίκτες, ηλικιακά, γιατί από Παίδες έγιναν Έφηβοι και αυτό είναι ένα μεταβατικό στάδιο και θέλει την ανάλογη προσαρμοστικότητα σε ατομικό επίπεδο. Άλλα μεγέθη, πνευματικά και σωματικά, Μπορεί να γνωρίζονται οι παίκτες από την παιδική ομάδα και η συγκεκριμένη ομάδα είναι μικρότερη ηλικιακά κατά έναν χρόνο, αλλά ανεβαίνουν επίπεδο στο μπάσκετ και στις απαιτήσεις που συνεχώς θα αυξάνονται γι' αυτούς, γιατί μπαίνουν και στην τελική ευθεία για την ενηληκίωση τους. Ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στους αγώνες που θα “χτυπήσουμε” για να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και παράλληλα να ετοιμάσουμε παίκτες που θα έχουν προοπτική να γίνουν μέλη της ανδρικής ομάδας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Υπάρχουν παίκτες, ο Γραμματικός, ο Τόλιας, ο Νάνος που έχουν προδιαγραφές και την κατάλληλη ωρίμανση να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους”.

--Ποιά και πόσα είναι τα περιθώρια βελτίωσης για την ομάδα Εφήβων;

“Θα γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών και ομοιογένειας και υπάρχουν περιθώρια για να δείξουμε ότι δουλεύουμε με το βλέμμα και την σκέψη στο άμεσο μέλλον”.

--Πώς κρίνεις την ανταγωνιστικότητα του εφηβικού πρωταθλήματος;

“Υπάρχουν τέσσερις ομάδες, ο Ολυμπιακός ο Πρωτέας Βούλας, ο Ίκαρος και ο Πανιώνιος που θα διεκδικήσουν και τον τίτλο της ΕΣΚΑΝΑ”.

--Τι ζητάς από τους παίκτες σου, διαχρονικά, αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα;

“Μέσα από την ήττα μπορούν να μάθουν πολλά πράγματα. Πρέπει να καταλάβουν ότι παίζει μεγάλο ρόλο η αυτοσυγκέντρωση τους μέσα στην προπόνηση και στον αγώνα.

Είναι πιο “εγκεφαλικό” το παιχνίδι, δεν είναι μόνο τα σωματικά προσόντα. Αυτό που τους ζητώ είναι να είμαστε πιό έξυπνη ομάδα και ο καθένας να δημιουργεί κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά στον τρόπο παιχνιδιού του, όπως το σουτ, η ντρίπλα, το καλό timing στα ριμπάουντ, οι άμυνες, οι ασίστ. Κάποια απ' αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιού, εφόσον δουλευτούν με υπομονή και επιμονή, θα γίνουν και τα αναγνωρίσιμα στοιχεία του καθενός”.

Δεν υπάρχουν σχόλια