Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τέλος καλό, όλα καλά...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος * Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. «Γούρικη» η επιστροφή μας στα «Πανιώνια Νέα» τη προηγούμενη εβδομάδα ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

* Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. «Γούρικη» η επιστροφή μας στα «Πανιώνια Νέα» τη προηγούμενη εβδομάδα καθώς ήρθε η παλικαρίσια νίκη επί του Αρη. Και θα αρχίσω πρώτα απ’ όλα λέγοντας ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάγια Μπανανά ο οποίος είχε εξαιρετική απόδοση και έβγαλε το ματς αλάνθαστος. Με την ευκαιρία θα θυμίσω ότι αυτή εδώ η στήλη (αλλά και γενικότερα τα «Π.Ν.») γράφει αυτά που βλέπει και θεωρεί «σωστά» ή «λάθος». Σέβομαι απεριόριστα τη προσπάθεια παραγόντων, παικτών, προπονητών, αλλά πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ο Ιστορικός. Εγώ θέλω να βλέπω παίκτες να προσπαθούν, να «ματώνουν» τη φανέλα. Δεν θέλω ντε και καλά νίκες. Γαλβανιστήκαμε γενιές και γενιές Πανιώνιων μέσα στην αδικία και την ήττα. Όπως λεει και ο Διονύσης Σαββόπουλος (και νομίζω ταιριάζει στους Πανιώνιους…): «Εμείς, μιας δίψυχης ωδής παράλογα ανοιχτής, με συμπεριφορές ανατροπής, και της βαθιάς μας ζωής της συντηρητικής, εμείς οι εκκρεμείς».

* Με μεγάλη χαρά είδα τον Μπανανά να είναι αλάνθαστος. Γιατί αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νικήσει ο Πανιώνιος και όταν νικά ο Ιστορικός η εβδομάδα είναι ομορφότερη. Ετσι απλά. Φυσικά η νίκη δεν ήρθε μόνο από τον Μπανανά. Όλα λειτούργησαν άψογα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ναι θα ήθελα ο Ζοσέ Ανιγκο να κάνει λίγο πιο γρήγορα το «φρεσκάρισμα» για να μην δώσουμε το δικαίωμα στον Αρη να διεκδικήσει κάτι. Όμως τέλος καλό, όλα καλά. Και συνεχίζουμε. Ξεκούραση αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά Σάββατο 20/10 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

***Τη προηγούμενη εβδομάδα «ξέχασα» να αναφερθώ στην επιστροφή του Μάτιτς Κότνικ, ο οποίος και στο ματς με τον Αρη ήταν πολύ καλός. Το καλοκαίρι κάποιος (;) ξεμυάλισε τον Κότνικ και αυτός προσπάθησε να μείνει ελεύθερος. Ευτυχώς η διοίκηση του Πανιωνίου είχε προνοήσει και ο παίκτης είχε πληρωθεί με αποτέλεσμα να χάσει την προσφυγή. Εξάλλου τα έχουμε πει. Οι εποχές που «έκλεβαν» απλήρωτους παίκτες από τον Ιστορικό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο Κότνικ λοιπόν έμεινε στην ομάδα και πολύ σωστά εντάχθηκε στις προπονήσεις. Ο Μανωϊλοβιτς είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία, ήταν δίκαια βασικός, αλλά στάθηκε άτυχος και στο ματς με τον ΟΣΦΠ τραυματίσθηκε. Ο Κότνικ μπήκε, ο κόσμος τον χειροκρότησε και ο Σλοβένος απέδειξε ότι είναι από τους κορυφαίους γκολκίπερ του πρωταθλήματος. Ετσι ο Πανιώνιος, όταν με το καλό επιστρέψει και ο Μανωαϊλοβιτς θα διαθέτει μια πολύ καλή τετράδα τερματοφυλάκων συν τον πιτσιρι8κα Νίκα και τον επίσης άτυχο Μαλέρμπ.

* Ένα μεγάλο μπράβο στους «Basso Rango» του αδερφού Απόλλωνα Σμύρνης. Το πανό: «Στις φωτογραφίες των παππούδων σου, θα δεις και τους δικούς μου» ήταν μια συγκλονιστική απάντηση σε όλους όσοι προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αλλοιώσουν την ιστορία. Να ξαναγράψουν την ιστορία αν θέλετε. Δυστυχώς γι αυτούς όσο θα υπάρχει ο Απόλλωνας και ο Πανιώνιος, θα υπάρχει «ζωντανή» η μνήμη, θα υπάρχει «ζωντανή» απόδειξη ότι εκεί απέναντι στα παράλια της Μικράς Ασίας, στη κοσμοπολιτική Σμύρνη, στο Παρίσι της Ανατολής υπήρχαν δυο (και άλλα που δυστυχώς στη πορεία δεν άντεξαν και διαλύθηκαν) σωματεία που ιδρύθηκαν εκεί, έπαιξαν εκεί και ξεριζώθηκαν με την καταστροφή της Σμύρνης. Οσο και να προσπαθήσουν αυτό δεν θα μπορέσουν να το… αλλάξουν!

* Με ήττα άρχισε η ομάδα μπάσκετ την (δύσκολη…) φετινή σεζόν. Προσπάθησε η ομάδα του Χουγκάζ αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στη Κύμη, αλλά είδα ότι μπορεί να σταθεί και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον φετινό στόχο που, δυστυχώς, είναι η παραμονή.

* Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 25η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνουν, κάθε χρόνο, οι «Πάνθηρες». Ολες και όλοι πρέπει να δώσουμε το παρών. Η αιμοδοσία αυτή, που έχει γίνει πλέον θεσμός, διεξάγεται σε συνεργασία με το Ασκληπιείο, στο οποίο υπάρχει και η Τράπεζα Αίματος των Πανθήρων. Μέσω αυτής της Τράπεζας έχουν βοηθηθεί εκατοντάδες συνάνθρωποι μας, που είχαν ανάγκη αίματος. Η αιμοδοσία θα γίνει στην Αίθουσα VIP «Ν. Πεντζαρόπουλος» η οποία βρίσκεται στη Θύρα 5 του γηπέδου του Πανιωνίου, ώρες 11:00 έως 14:00. Ολοι δίπλα στους «Πάνθηρες»…

** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια