Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έγραψε... ιστορία κόντρα στην Ατλέτικο! (photos)

Σαν σήμερα (6 Οκτωβρίου) το 1971, ο Ιστορικός έγραψε ιστορία! Οι κυανέρυθροι απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον θεσμό του Κυπέλλου...

Σαν σήμερα (6 Οκτωβρίου) το 1971, ο Ιστορικός έγραψε ιστορία! Οι κυανέρυθροι απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον θεσμό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο Πανιώνιος ήταν τότε ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην διοργάνωση και χωρίς υπερβολή, άπαντες τον είχαν ξεγραμμένο κόντρα στην πανίσχυρη Ισπανική ομάδα.

Η Ατλέτικο είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας το 1970 και φάνταζε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση και του ΟΥΕΦΑ.

Από την άλλη, ο Ιστορικός είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και πήγαινε ως το μεγάλο… αουτσάιντερ στα ματς με τους Ισπανούς.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Ισπανία, στο «Βιθέντε Καλδερόν», ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει με 2-0 έως το 80’. Όμως δεν παράτησε το ματς και στα τελευταία λεπτά του αγώνα πέτυχε ένα γκολ με τον Κώστα Λαγό, το οποίο και τελικά αποδείχτηκε «χρυσό».

Το «θαύμα» ήταν δύσκολο να γίνει. Έλα, όμως, που τελικά «θαύματα γίνονται».

Στον επαναληπτικό αγώνα, στο στάδιο Καραϊσκάκη, ο Ιστορικός κατάφερε να πετύχει τη νίκη – πρόκριση, επικρατώντας των Ισπανών με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Θανάσης Ιντζόγλου στο 52’, στέλνοντας στα… ουράνια τους 14.000 φιλάθλους του Πανιωνίου που είχαν δώσει το παρών στις εξέδρες του σταδίου.

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε, γράφοντας με χρυσά γράμματα μία από τις πιο ένδοξες στιγμές στην ιστορία του.
Στην φάση των «32» ο Ιστορικός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Φερεντσβάρος, ωστόσο το «θαύμα» της πρόκρισης επί της Ατλέτικο δεν ξεχάστηκε και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ!

Οι ενδεκάδες στο παιχνίδι ήταν:

Πανιώνιος (Τζο Μάλετ): Φίλης, Χριστοδούλου, Θεοφιλόπουλος, Παπασίκας, Κυριαζής, Μωραϊτέλης, Χάιτας, Θ. Ιντζόγλου, Λαγός, Δέδες (77' Χιώτης), Μαύρος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Μ. Ντομίνγκο): Ρόντρι, Μέρλο, Γκαγιέγο (32' Βιθέντε), Αδελάρδο, Οβεθέρο (46' Κέκε), Ιγκλέσιας, Αραγονές, Γκάρατε, Σαλθέδο, Ιρουρέτα, Αλμπέρτο.


panionianea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια