Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κότνικ: «Λύσαμε το πρόβλημα με τον Πανιώνιο»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σλοβένος τερματοφύλακας του Πανιώνιου, Μάτιτς Κότνικ, στην εφημερίδα «vecer.com» της πατρίδας του. Ο πορτιέρο ...

Συνέντευξη παραχώρησε ο Σλοβένος τερματοφύλακας του Πανιώνιου, Μάτιτς Κότνικ, στην εφημερίδα «vecer.com» της πατρίδας του.

Ο πορτιέρο των «κυανέρυθρων» μίλησε -μεταξύ άλλων- για την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας μάλιστα περήφανο τον ελληνικό λαό, αναφέρθηκε στην κλήση του στην Εθνική του ομάδα, ενώ τόνισε πως πλέον ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τις πληρωμές που είχε με τον Πανιώνιο.

Τα σημαντικότερα μέρη της συνέντευξης του Κότνικ:

-Οι Σλοβένοι έχουν πολλούς καλούς τερματοφύλακες, μόνο ένας μπορεί να υπερασπιστεί την εθνική ομάδα. Πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις τη θέση στην εθνική ομάδα;

«Είναι πολύ δύσκολο, ο Όμπλακ είναι εδώ, ο Χαντάνοβιτς, έτσι κάθε κλήση που έχω λάβει είναι μεγάλη τιμή για μένα, είμαι πάντα ευτυχισμένος που έρχομαι».

-Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί τερματοφύλακες στην Σλοβενία ως αποτέλεσμα της καλής δουλειάς σε συλλόγους ή λόγω ατομικών ικανοτήτων;

«Στην Σλοβενία ​​δούλεψα πολύ καλά με τους τερματοφύλακες στις ομάδες, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα. Ξεκίνησα στην Ντράβογκραντ όταν ήμουν δέκα χρονών, μετά πήγα στην ομάδα νέων της Τσέλιε. Στην αρχή στην Ντράβογκραντ με προπονούσε ο Τόνι Μπρεζόβνικ, στην Τσέλιε πέρασα πολύ χρόνο με τον Άμελ Μουιτσίνοβιτς. Αυτοί είναι οι προπονητές με τους οποίους έμαθα τα περισσότερα.

-Μετά από έξι χρόνια στο Σλοβενικό πρωτάθλημα, αρκετά καλά για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον του υπόλοιπου κόσμου, πέρυσι έπαιξες 27 αγώνες με τον Πανιώνιο, φέτος όμως μόνο τρεις. Γιατί;

«Είχαμε κάποιες δυσκολίες με τις πληρωμές. Ήθελα να λύσω το συμβόλαιό μου αλλά τελικά είναι καλύτερα γιατί τώρα λύσαμε το πρόβλημα και είμαι και πάλι ο πρώτος τερματοφύλακας.»

-Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι ενδιαφέρθηκε για εσένα και ο διάσημος Ολυμπιακός;

«Υπήρχαν επαφές και ζήτηση, κάτι που μου έδωσε έξτρα κίνητρο αλλά δεν υπήρχαν σοβαρές προσφορές, γι ‘αυτό τώρα μένω στον Πανιώνιο με τον οποίο έχω συμβόλαιο για αυτόν και τον επόμενο χρόνο. Αλλά φυσικά θέλω να βρω μια καλύτερη ομάδα.

-Λόγω της οικονομικής απειθαρχίας ή της μη συμμόρφωσης με τις συνθήκες στις οποίες αναφέρεστε, η ζωή στην Ελλάδα έχει αλλάξει;

«Η νοοτροπία των ανθρώπων είναι λίγο διαφορετική.Όσον αφορά τον επαγγελματισμό, οι ρυθμίσεις μερικές φορές ψάχνουν συντομεύσεις, οι οποίες στη συνέχεια είναι προς όφελός τους. Από την άλλη η πόλη της Αθήνας και η χώρα είναι υπέροχες.»

-Πέρυσι, τερματίσατε έβδομοι στο πρωτάθλημα. Ποιος αγώνας είναι πιο σημαντικός για το σύλλογο;

«Ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός είναι για τα εγχώρια ντέρμπι με τους άλλους συλλόγους της Αθήνας, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, βέβαια υπάρχει και με τον ΠΑΟΚ λόγω της αντιπαλότητας μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αυτά τα παιχνίδια προσελκύουν τους περισσότερους ανθρώπους, κάτι που είναι καλό για τα ταμεία των ομάων. Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα δίπλα στο μπάσκετ, τα γήπεδα των μεγαλύτερων συλλόγων είναι γεμάτα, υπάρχουν 30.000 άνθρωποι που πηγαίνουν και παρακολουθούν πάρα πολύ το ποδόσφαιρο.»

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες του Πανιώνιου; Την περίοδο 2017/18, αποκλείσατε την Γκόριτσα για τα προκριματικά του Europa League και στη συνέχεια μείνατε έξω από τη Mακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν το μέγιστο δυνατό για σας;

«Τον περασμένο χρόνο, μετά από δέκα χρόνια, επιστρέψαμε στην Ευρώπη. Ο στόχος μας ήταν να νικήσουμε τη Γκόριτσα, κάτι που καταφέραμε και στον τρίτο γύρο του Εuropa League, στερηθήκαμε τύχης και εμπειρίας και χάσαμε δύο φορές με 1-0. Φέτος αλλάξαμε δέκα-δώδεκα παίκτες, έτσι δεν υπάρχει φιλοδοξία για την κορυφή και εάν βρούμε μια ευκαιρία, θα προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευτούμε. Συνήθως απευθυνόμαστε στους μεγαλύτερους ελληνικούς συλλόγους αυτή τη στιγμή, αφού ο ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ένας διαχειριστής νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα και ένας γιατρός με ιδιωτική κλινική.»

Δεν υπάρχουν σχόλια