Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Απλά ένα πρόστιμο η τιμωρία για τον ΠΑΟΚ

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό και άκρως ελληνικό! Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ η φωτοβολίδα ευθείας βολής πο...

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό και άκρως ελληνικό!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ η φωτοβολίδα ευθείας βολής που ο ανεγκέφαλος οπαδός του ΠΑΟΚ εκτόξευσε στη θύρα 2 των φιλάθλων του Πανιωνίου, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων, επιφέρει μόνο πρόστιμο! Ούτε τιμωρία έδρας, ούτε φυσικά κάποια αφαίρεση βαθμών.

Το άρθρο 15, παράγραφος 3, 1β. είναι ξεκάθαρο.

«Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές…

Εάν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τρείς χιλιάδες ευρώ (3.000) έως σαράντα πέντε χιλιάδες ευρώ (45.000)».

Αν μάλιστα, ο Τάσος Παπαπέτρου δεν διέκοπτε έστω και προσωρινά τον αγώνα, τότε το πρόστιμο που προβλέπεται είναι πιο ελαφρύ.

«Εάν δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ έως τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ (35.000)».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και να υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο, πάλι πρόστιμο προβλέπεται και συγκεκριμένα από έξι χιλιάδες ευρώ έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ.

ΜΟΝΟ σε περίπτωση οριστικής διακοπής ή ματαίωσης τέλεσης του αγώνα γίνεται λόγος για αφαίρεση τριών βαθμών, στο άρθρο 15, παράγραφος 3ε. στο οποίο σημειώνεται ότι… «στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρεις (3) αγωνιστικές».

Ακόμη κι εδώ όμως, υπάρχει παραθυράκι. Στην παράγραφο 5 υπάρχει η… λύση για να αποφευχθεί η αφαίρεση βαθμών σε περίπτωση διακοπής του αγώνα.

«Στην περίπτωση της προσωρινής διακοπής αγώνα (αρ. 3γ’) και εφόσον τα περιστατικά δεν ήταν ιδιαίτερης βαρύτητας, κατά την κρίση του πειθαρχικού οργάνου, αυτό δύναται να επιβάλλει μόνο χρηματική ποινή».

Αυτό θα πει εξυγίανση. Να επιβάλεις μία αυστηρή ποινή και να δείχνεις τον τρόπο πώς να την αποφύγεις.

πηγή: to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια