Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι απαντήσεις του Αλευρογιάννη

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης με συνέντευξη του μιλάει για όλα τα θέματα του μπασκετικού Πανιωνίου και της δικής του διοίκησης. Για τον Βαγγέλ...

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης με συνέντευξη του μιλάει για όλα τα θέματα του μπασκετικού Πανιωνίου και της δικής του διοίκησης. Για τον Βαγγέλη Ζιάγκο, τον Νίκο Μίχαλο, την κόντρα με τους «Πάνθηρες», στους οποίους δίνει τις απαντήσεις που ζητούσαν, τον Βαγγέλη Σακελαρίου…

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο sportime:

– Κύριε Αλευρογιάννη, μετά από μια επεισοδιακή χρονιά στα διοικητικά του Πανιωνίου, με λάθη, με αντιπαλότητα με τους οργανωμένους οπαδούς, με εναλλαγή συναισθημάτων και με πολύ κόπο κρατήσατε την ομάδα στην Α1 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Ακολούθησε ανακοίνωση των «Πανθήρων» που τάχθηκαν απέναντί σας, ανακοίνωσαν την αποχή τους από τους αγώνες της επόμενης χρονιάς, σας κατηγόρησαν ότι διχάσατε τον κόσμο του Πανιωνίου, σας ζήτησαν έγγραφες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν δημόσια, που δεν πήραν ποτέ, ενώ εσείς από την πλευρά σας προχωρήσατε οργανωτικά και αγωνιστικά στο χτίσιμο της ομάδας την επόμενη μέρα και ξαφνικά δύο βδομάδες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2018-2019, ανακοινώσατε την αποχώρησή σας από τα κοινά του Πανιωνίου, σταματώντας τη χρηματοδότηση και δωρίζοντας στους Πανιώνιους τις μετοχές σας. Επειδή ο φίλαθλος κόσμος του Πανιωνίου αλλά και γενικότερα το ελληνικό μπάσκετ ψάχνει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και αγωνιούν για την επόμενη μέρα του Πανιωνίου στην Α1, θα θέλαμε να ακούσουμε τη δική σας πλευρά σε όλα αυτά.

«Να σας ευχαριστήσω κατ’ αρχήν για το ενδιαφέρον σας για τον Πανιώνιο. Πράγματι το τελευταίο 8μηνο συνέβησαν πάρα πολλά στον Ιστορικό. Να θυμίσω ότι πέρσι το καλοκαίρι θέλησα απλά να βοηθήσω τον Πανιώνιο να δημιουργήσει ΚΑΕ και να εξαργυρώσει την Α’ θέση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας παίζοντας στην Α1.

Βλέποντας ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους ανθρώπους του Πανιωνίου να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, απέσυρα γρήγορα το ενδιαφέρον μου, μέχρι που μια βραδιά δέχθηκα στο ιατρείο μου επίσκεψη από οργανωμένους οπαδούς, που μου εκθείασαν το μεγαλείο του Πανιωνίου και τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου. Αυτό το επεισόδιο σε συνδυασμό με την οικογενειακή σχέση μου με τον αθλητή Σακελλαρίου με οδήγησαν όχι μόνο να συμπληρώσω το μετοχικό κεφάλαιο που έλειπε για τη δημιουργία ΚΑΕ, αλλά και να αναλάβω εξ ολοκλήρου, τόσο την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, όσο και τα έξοδα όλης της χρονιάς. Αφού πλέον ο Σύλλογος έκανε χρήση του ευεργετήματος του νόμου, απαλλασσόμενος από τα χρέη της παρελθούσης ΚΑΕ και παρά την έγγραφη διαβεβαίωση του Ερασιτέχνη πως δεν υπάρχουν άλλα χρέη, βρεθήκαμε με το «καλημέρα» ως νέα διοίκηση στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, με αγωγές εναντίον μας από οφειλές σε παίκτες των δύο προηγούμενων αγωνιστικών ετών, που η ομάδα έπαιζε στη Β’ και στην Α2 κατηγορία. Επίσης λόγω της οφειλής της ΠΑΕ για το σκέπαστρο του γηπέδου του ποδοσφαίρου και της εμπλοκής του Ερασιτέχνη, βρεθήκαμε υπόλογοι επίσης εναντίον τρίτων.

Η ομάδα ξεκίνησε αγωνιστικά με προπονητή τον κύριο Καλαφατάκη και ρόστερ που είχε ο ίδιος επιλέξει και εγκρίνει η τότε διοικούσα επιτροπή, κουβαλώντας στην πλάτη της τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών από επεισόδια της περασμένης χρονιάς στον τελευταίο αγώνα με τον Δούκα. Την τρίτη κιόλας αγωνιστική, με τη σύμφωνη γνώμη μας και λόγω κακών αγωνιστικών αποτελεσμάτων έγινε αλλαγή προπονητή και προσελήφθη ο Κύριος Ζιάγκος στο πόστο του α’ προπονητή. Σταδιακά προχωρήσαμε σε αλλαγή μεγάλου μέρους του ρόστερ, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα. Ηρθαν, δοκιμάστηκαν, υπέγραψαν συμβόλαια ή έφυγαν για διαφόρους λόγους 14 ξένοι παίκτες ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του νέου προπονητή, σε μια από κοινού με τη διοίκηση προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνιστικής στην κατηγορία ομάδας.

Προσπαθήσαμε σαν Διοίκηση και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο να εδραιώσουμε τη θέση του Πανιωνίου στον ΕΣΑΚΕ, να εξομαλύνουμε τις σχέσεις με την ΕΟΚ και να χτίσουμε πνεύμα αλληλοεκτίμησης και σεβασμού με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η ομάδα άρχισε να ρολάρει αγωνιστικά και να φτάνει τελικά σε σύνολο 7 νικών, παρά το γεγονός ότι ξαναπαίξαμε άλλα 3 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, με άδικες κατά τη γνώμη μου κατηγορίες, που σε συνδυασμό όμως άλλων αποτελεσμάτων μας εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, διακρίνοντας στην ομάδα μια αγωνιστική απειθαρχία και χαλαρότητα και σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα που απέμενε μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, η Διοίκηση και εγώ προσωπικά προχωρήσαμε στην εκ νέου αλλαγή προπονητή, φέρνοντας τον Κύριο Αλεξανδρή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, χωρίς όμως η ομάδα να γευτεί εκ νέου τη χαρά της νίκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, αντί να υπάρχει συσπείρωση γύρω από την ομάδα,
υπήρχε μια διαρκής γκρίνια και αρνητική κριτική στις αποφάσεις της Διοίκησης.
Με αποκορύφωμα μετά τον τελευταίο αγώνα στο Ρέθυμνο, να υπάρξει η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών και η πλήρης ρήξη στο πρόσωπό μου, η συνέχιση και κορύφωση της οποίας έφερε την ανακοίνωση αποχώρησής μου από το σύλλογο του Ιστορικού».

–Οι οργανωμένοι κύριε Αλευρογιάννη σας κατηγορούν ότι δεν βγήκατε ποτέ να δώσετε απαντήσεις στα ερωτήματά τους, δεν ζητήσατε ποτέ ραντεβού μαζί τους και τους αγνοήσατε, γι αυτό και η τελευταία ανακοίνωσή τους ότι όσο εσείς είστε στην Προεδρία του συλλόγου, θα απέχουν από τους αγώνες της ομάδας.

«Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Κατ’ αρχήν τόνισα σε όλους ότι δεν βγαίνω σε δημόσια διαβούλευση με τους οργανωμένους οπαδούς να απαντήσω στα ερωτήματά τους, αφού θεωρώ ότι δεν αρμόζει σε ένα σύλλογο με την ιστορία του Πανιωνίου, να εκθέτει τα προβλήματά του στο πανελλήνιο, ούτε ενδιαφέρει τον οπαδό των άλλων ομάδων να μαθαίνει τα εσωτερικά προβλήματα του συλλόγου μας. Οι απαντήσεις μου είναι γραπτές και υπάρχουν με mail στον Υπεύθυνο Τύπου της ΚΑΕ, Κύριο Βαλαβάνη, από 21/05/18, χωρίς όμως να έχει εξουσιοδότηση κοινοποίησής τους, παρά μόνο με τη δική μου έγκριση. Ραντεβού με τους εκπροσώπους των οργανωμένων κλείστηκε δύο φορές. Την πρώτη φορά ακυρώθηκε από τους «Πάνθηρες» τελευταία στιγμή, γιατί το ραντεβού είχε κανονιστεί με μεσάζοντες τους κυρίους Ν. Φετοκάκη και Δ. Χανιωτάκη και όχι από μένα απευθείας και τη δεύτερη φορά ζητήθηκε ραντεβού αμέσως μετά την Κυριακή του τουρνουά των Πανθήρων στο Αρτάκης, το οποίο με υπαιτιότητα των Πανθήρων, επίσης δεν κανονίστηκε. Και μην ξεχνάμε ότι πήγα στο γήπεδο για να τους χειροκροτήσω στο τουρνουά τους και να τους δώσω ακόμη μια ευκαιρία να τα πούμε από κοντά».

– Αν θυμόμαστε καλά σας ζήτησαν να αποχωρήσετε από το γήπεδο για να συνεχιστούν οι αγώνες τους, αρνηθήκατε, διακόπηκαν οι αγώνες και σας κατηγόρησαν σαν εισβολέα και ανεπιθύμητο.

«Ναι, έτσι έγιναν τα πράγματα, με την εξής όμως διαφορά. Το τουρνουά τη συγκεκριμένη μέρα διεξήχθη στο κλειστό της Αρτάκης, μετά από άδεια του Δήμου, ωστόσο θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι ομάδες των Πανθήρων που αγωνίστηκαν, φορούσαν τις σαλιάρες της ΚΑΕ, έπαιξαν με τις μπάλες που τους χορήγησε η ΚΑΕ και ως χρηματικό έπαθλο για τη νικήτρια τριάδα ετέθη από ένα εισιτήριο διαρκείας της σεζόν 2018-19, δωρεά επίσης της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Ζήτησα άδεια πριν εισέλθω και με διαβεβαίωσαν οι ίδιοι ότι το τουρνουά ήταν ανοικτό σε φιλάθλους. Ποιο ήταν λοιπόν το λάθος που διέπραξε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ και του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο, άκουσε δε χυδαίες ύβρεις από το μεγάφωνο, επειδή δε δέχτηκε να αποχωρήσει;».

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα των «Πανθήρων»

–Μήπως το γεγονός ότι δε δεχτήκατε να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας είχαν θέσει, έκανε εκρηκτική την ατμόσφαιρα; Δεν θα απαντήσετε επιτέλους στα ερωτήματα που έχουν θέσει;

«Σας επαναλαμβάνω ότι πάντα ήμουν έτοιμος να δώσω τις κατάλληλες απαντήσεις, απλά απέφυγαν, για δικούς τους λόγους την απευθείας αντιπαράθεση. Αν και ακόμη και μετά την ανακοίνωση αποχώρησής μου από το σύλλογο είμαι αντίθετος στη δημόσια αντιπαράθεση, δεν έχω κανένα λόγο να μην απαντήσω».

Πάμε λοιπόν μία-μία τις ερωτήσεις που τέθηκαν

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που εκδιώχθηκε ο κόουτς Βαγγέλης Ζιάγκος;
«Ποιος ήταν ο προπονητής Ζιάγκος πριν του δώσουμε την ευκαιρία να δουλέψει στον Πανιώνιο στην Α1; Είχε την εμπειρία, τα αποτελέσματα ή είχε δουλέψει και σε άλλες ομάδες σαν τον Πανιώνιο στην Α1;

Όταν ήρθε μετά τη 2η αγωνιστική ζήτησε από τη Διοίκηση να κριθεί στην 7η αγωνιστική στο εντός έδρας ματς με την Κύμη. Το έχασε και μην πείτε αν φταίει ή όχι.

Μετά έδωσε υπόσχεση στη Διοίκηση ότι θα κερδίσει το εντός έδρας με τον Άρη. Επίσης το έχασε. Στο 2 ο ημίχρονο τον έδεσε κόμπο ο Γιαννάκης.

Ζήτησε αλλαγές παικτών γιατί αυτοί που είχε διαλέξει ο Καλαφατάκης δεν του κάνανε. Του πήραμε αυτούς που ζήτησε.

Δεν μετέδωσε ποτέ πάθος στην ομάδα για να κάνει μια εκτός έδρας νίκη και φτάσαμε να κερδίσουμε τα Τρίκαλα εκτός έδρας με τα χίλια ζόρια.

Δεν ενέπνευσε στους παίκτες την ομαδικότητα και το σεβασμό προς τον συμπαίκτη τους, με αποτέλεσμα στις προπονήσεις να πέφτουν μπουνιές, άλλος να πετάει τη φανέλα της προπόνησης στο πάτωμα και να την πατάει, άλλος να βγαίνει αλλαγή στον αγώνα και να κλωτσάει τα LED, άλλος να βγαίνει αλλαγή και να μη δίνει το χέρι του στον προπονητή και άλλος να μουρμουρίζει βγαίνοντας γιατί θεωρεί ότι πρέπει να παίζει περισσότερο.

Στο 2ο γύρο ζήτησε επίσης παίκτες και κάναμε επίσης οικονομική υπέρβαση αγοράζοντας τον Brazelton και στη συνέχεια τον Cummings. Ο δεύτερος ήταν δική μου καθαρά επιλογή γιατί ο προπονητής δεν μπορούσε να διαλέξει παίκτη για δύο ολόκληρους μήνες. Αυτοί που διάλεξε ήταν Ουκρανοί, και Γιουγκοσλάβοι και τους ζήταγε επίμονα για να έχει παίκτη στη θέση 3 να παίξει με τον Κόροιβο, αδιαφορώντας αν ο παίκτης θα μπορούσε να τον βοηθήσει στους μεγάλους αγώνες, που ακολουθούσαν, αφού μόνο 3 αλλαγές ξένων μπορούσαμε να κάνουμε στο 2ο γύρο.

Ο μοναδικός παίκτης στην ομάδα που όλη τη χρονιά είχε απίστευτη ασυλία από τον προπονητή λεγόταν Cupcovits. Λέγαμε στον προπονητή να πάρει άλλο 4άρι γιατί δεν ήταν καλός, αλλά άκουγε το μάνατζερ του παίκτη που δεν ήθελε αξιόλογο παίκτη πίσω του για να μην χαλάσει η ψυχολογία του. Η ταν επιλογή του Ζιάγκου και είπε χαρακτηριστικά «value for money» εξηγώντας πως πρέπει να κρατήσουμε χρήματα για να πάρουμε καλό 3άρι. Το πόσο καλά έπειξε ο Cupco το αφήνω στη δική σας κρίση…

Τα περισσότερα παιχνίδια που έχασε, έπαιξε για να χάσει με τις μικρότερες διαφορές για το βιογραφικό του, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι με Ολυμπιακό, όπου έδωσε εντολή στους παίκτες του να μην κάνουν επίθεση στα τελευταία 27 δευτερόλεπτα με την ομάδα να είναι πίσω 6 πόντους και να τον κράζει και ο τηλεσχολιαστής Βαγγέλης Ιωάννου στην τηλεόραση

Έδωσε άδεια στους δύο Αμερικάνους για να πάνε στην Αμερική για μία εβδομάδα στη διακοπή των τριών εβδομάδων. Ο Brazelton έμεινε εκεί 11 μέρες απροπόνητος και όταν γύρισε πίσω δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του και δεν είχε ανάσες όπως είδατε όλοι στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στα μπασκετικά στέκια μου έλεγε συνεχώς πως στα 3 τελευταία παιχνίδια δεν θα κάνει ούτε μία νίκη και είχαμε δύο πολύ δύσκολα εκτός και ένα μέσα με τον ΠΑΟΚ. Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος που απομακρύνθηκε .Θεώρησα ότι χρειαζόμουν «προπονητή ταλιμπάν» στα τελευταία παιχνίδια να μεταδώσει στους παίκτες πάθος, ορμή και να παίξουν ξύλο με τους αντιπάλους. Δεν γελιέμαι, όσο ανίδεος και να είμαι από μπάσκετ, δεν υπάρχει προπονητής που να μπορεί να αλλάξει συστήματα σε 10 μέρες ή να μπερδέψει τον τρόπο που παίζει η ομάδα. Μόνο νοοτροπία ήθελα να αλλάξουν οι παίκτες και δυστυχώς εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφερα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ήμουν δυσαρεστημένος με τον προπονητή Ζιάγκο και προσπάθησα να κάνω ένα σοκ στην ομάδα να αντιδράσει δυναμικά. Δεν είχα λόγο για 10 μέρες να πληρώσω Χ ευρώ τον Ζιάγκο και άλλα Χ ευρώ τον Αλεξανδρή.

Θέμα Σακελλαρίου που διαβάζω και ξέρω ότι λέει ο προπονητής Ζιάγκος φυσικά και δεν υπάρχει. Δε χρειάζεται να πω κάτι απλά μπορεί κανείς να ανατρέξει στα επίσημα στατιστικά του ΕΣΑΚΕ για τις 3 τελευταίες αγωνιστικές, να δει ότι ο παίκτης με τον κόουτς Αλεξανδρή δεν έπαιξε ποτέ πάνω από 20-25 λεπτά και δεν πήρε πάνω από 4-5 προσπάθειες ενώ ο «Σερίφης» όπως τον βαπτίσατε με ένα καλό παιχνίδι μόνο, πήρε 15 προσπάθειες μέσο όρο. Όποιος αμφισβητεί τα λόγια μου να δει τα γραφόμενα. Δεν μπορεί για όλα να φταίει ο Σακελλαρίου! Παίζει γιατί παίζει, δεν παίζει γιατί δεν παίζει…

Το τελευταίο που έχω να πω, χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας προς τον κύριο Ζιάγκο, που πραγματικά βοήθησε όσο μπορούσε την ομάδα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό, είναι οι προτάσεις που είχε μετά από μία καλή περίοδο στον Πανιώνιο, από τον Ιπποκράτη Κω, από την Εξω Παναγίτσα Ευβοίας, ως τεχνικός Διευθυντής και από μία ομάδα του Κοσόβου.

Ο στόχος πάντως επετεύχθη. Σημασία δεν έχει πως αλλά το αποτέλεσμα. Η Πατουλίδου έχει γραφτεί χρυσή Ολυμπιονίκης επειδή η αντίπαλος έπεσε λίγο πριν τον τερματισμό και εμείς στην πλατεία διυλίζουμε τον κώνωπα αντί να βάλουμε όλοι πλάτη να ξανακάνουμε την ομάδα μεγάλη και να μην κινδυνέψει ξανά.»

Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που η ομάδα ανέβηκε στο Αλεξάνδρειο να παίξει έναν τελικό με πούλμαν;
«Το πρόβλημα ήταν διαδικαστικό, καθώς δεν βρέθηκαν εισιτήρια για όλη την ομάδα. Κανείς δεν ήθελε να ταλαιπωρηθούν οι παίκτες, αλλά με την ευκαιρία που μου δίνετε: Άκουγα τις δηλώσεις του κ. Ζιάγκου, ότι «οι παίκτες έχουν περάσει όσα κανείς» και ότι «είναι ήρωες».

Αλήθεια, γιατί δεν με ρωτάτε πώς πήγαιναν όλο τον χρόνο, σε τι ξενοδοχεία έμειναν, κάθε πότε πληρώνονταν, αν υπήρξε μήνας που να καθυστερήσαμε τις πληρωμές στους παίκτες.

Αλήθεια, στα δικά σας μάτια, ο Πανιώνιος ήταν από τις ομάδες που δεν παρείχαν ανέσεις στους παίκτες τους; Κι αν η διοίκηση φταίει για την ήττα στον Άρη, επειδή «ταλαιπωρήθηκε η αποστολή», στα υπόλοιπα εκτός έδρας ματς, που πήγε όπως έπρεπε, τι συνέβη;»

Ποιος πήρε την απόφαση ο καινούριος κόουτς να είναι μια απολιθωμένη, πολιτικά χαρακτηρισμένη και μπασκετικά ανύπαρκτη μορφή, όπως ο Στιβ Γιατζόγλου;
«Ήταν πρόδηλο ότι όποιος προπονητής και να έρχονταν (ο κορυφαίος του είδους) σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα είχε χρόνο να αλλάξει πράγματα. Ψάχναμε για κάποιον που να μπορεί να βοηθήσει στον τομέα της ψυχολογίας.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα. Ήταν ΛΑΘΟΣ μου, αν και η επιλογή προπονητή δεν έχει να κάνει με πολιτικά κριτήρια και γι’ αυτό ζήτησα ΣΥΓΝΩΜΗ από τους οργανωμένους οπαδούς που ζήτησαν έξαλλοι την παρουσία μου στο κλειστό της Αρτάκης στις 01.30 το βράδυ. Εγώ δεν ήμουν ποτέ ακραίων πολιτικών φρονημάτων, ούτε όταν πήρα τον Ζιάγκο γνώριζα ότι κινείται στον χώρο της αριστεράς, ούτε ασχολήθηκα με το πολιτικό βίο του Αλεξανδρή.

Ο Γιατζόγλου ήταν ιδιαίτερη περίπτωση, έπρεπε να γνωρίζω, κινήθηκα χωρίς να κοιτάξω αυτή τη διάσταση. Ήταν λάθος μου και γι’ αυτό το πήρα πίσω, φέρνοντας τον κ. Αλεξανδρή».

Τελικά η ομάδα χτίστηκε με επίκεντρο τον καλαθοσφαιριστή Σακελλαρίου ή τον Πανιώνιο;
«Θέμα Σακελλαρίου και να ξεκινήσουμε από την αρχή: Έκρυψα ποτέ το γιατί ασχολήθηκα με τον Πανιώνιο; Γνωρίστηκε ο αθλητής με την κόρη μου φέτος; Το καλοκαίρι «χρησιμοποιήθηκε» αυτή η σχέση για να έρθω στον σύλλογο και τώρα για να πέσει πάνω μου το ανάθεμα; Δεν φαίνεται να πειράζει τους οργανωμένους του Παναθηναικού ότι ο Δώνης σαν προπονητής έχει μαζί του το γιό του στην ομάδα, ούτε ότι ο προπονητής Σάκοτα έχει αρχηγό στην ΑΕΚ το γιό του, ούτε ότι ο προπονητής Αγγέλου πρόσφατα πήρε με μεταγραφή στον Άρη το γιό του. Αλλά ξέχασα η Πανιώνια Ιδέα είναι πιο πάνω και πιο περήφανη απ’ όλους τους άλλους

Επί της ουσίας. Πίεσα τον Ζιάγκο να παίζει ο γαμπρός μου; Από το πρώτο ματς του δεύτερου γύρου άφηνε το Σακελλαρίου 35-39 λεπτά στο παιχνίδι, παρότι επανειλημμένα τού έλεγα -ως Αθλητίατρος- ότι ο παίκτης θα καεί. Ούτε ο Κόμπι Μπράιαντ δεν μπορούσε να παίξει τόσο, ωστόσο έλεγε ότι δεν έχει άλλον καλό στη θέση του, γι’ αυτό και αγόρασα τον Brazelton . Κι αφού έπαιζε 39 λεπτά, γιατί για 10 μέρες να πληρώσω Χ ευρώ τον Ζιάγκο και άλλα 2 επί Χ ευρώ τον Αλεξανδρή;

Αν ανατρέξει κανείς στα επίσημα στατιστικά του ΕΣΑΚΕ, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ο παίκτης με τον Αλεξανδρή δεν έπαιξε ποτέ πάνω από 20-25 λεπτά και δεν πήρε πάνω από 4-5 προσπάθειες, ενώ ο «Σερίφης» όπως τον βαπτίσατε με ένα καλό παιχνίδι μόνο, πήρε 15 προσπάθειες μέσο όρο.

Αν η ομάδα ήταν χτισμένη με επίκεντρο τον Σακελλαρίου, γιατί το 80% των διορθωτικών κινήσεων έγινε με παίκτες που αγωνίζονταν στη θέση του; Αν δεν με ενδιέφερε ο Πανιώνιος, θα έπαιρνα παίκτες οπουδήποτε αλλού, εκτός από την περιφέρεια. Αντ’ αυτού την κάναμε ποιοτικότερη, με τον Κάμινγκς να είναι δική μου επιλογή, γιατί δεν μπορούσε να διαλέξει παίκτη για δύο ολόκληρους μήνες ο κ. Ζιάγκος.

Ο Σακελλαρίου δεν έχασε προπόνηση (νομίζω μία), ήταν πάντα εκεί, κρατώντας την ομάδα όρθια στον πρώτο γύρο, προσαρμόζοντας το παιχνίδι του ανάλογα με τις ανάγκες του συνόλου στον δεύτερο, ως οφείλει να κάνει κάθε παίκτης, κλείνοντας τα αυτιά του και περιορίζοντας την αξιοπρέπειά του απέναντι σε χυδαίες ύβρεις επωνύμων οπαδών της ομάδας, που του έλεγαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια και δεν θα ξαναπαίξει μπάσκετ ούτε στην Α2».

Γιατί οι Πάνθηρες που βοήθησαν την ομάδα όσο κανείς άλλος, δεν έτυχαν του σεβασμού της διοίκησης;
«Αυτή είναι η πιο άδικη από τις κατηγορίες που έχω δεχθεί. Πότε βρήκανε κλειστή την πόρτα μου; Πότε ζητήθηκε κάτι και δεν έγινε; Πότε έλειψα από δίπλα τους; Πώς εννοούν την «έλλειψη σεβασμού»; Ακόμα κι όταν έκανα το λάθος με τον Γιατζόγλου, δεν σεβάστηκα απόλυτα την άποψη του κόσμου, δεν πήγα κοντά τους στις 01.30 το βράδυ, δε δέχτηκα τις λοιδορίες και τις ύβρεις τους;

Μπορώ να γράφω μέρες γι’ αυτό, αλλά τα έργα έχουν σημασία. Είμαι εδώ, όπως είπα έτοιμος να δώσω τις μετοχές μου στα χέρια τους, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα. Να έρθουν οι οργανωμένοι να διοικήσουν την ομάδα και να αναλάβουν μόνοι τους , για να μην είμαι εγώ υπόλογος. Τους άρεσε όταν δικός τους άνθρωπος αποκαλούσε την ομάδα που λατρεύουν “gamproulis.gr”; Τι έκαναν γι’ αυτό;»

– Κύριε Αλευρογιάννη, θα ήθελα, εάν δεν έχετε αντίρρηση να ασχοληθούμε λίγο με το κεφάλαιο Νίκος Μίχαλος, τον πραγματικό αρχηγό, όπως οι περισσότεροι αποκαλούν, ο οποίος ακόμη και τούτη τη δύσκολη ώρα , με ανάρτησή του φαίνεται να παίρνει ενεργό ρόλο στα δρώμενα της ομάδας. Τα έγινε και απομακρύνθηκε το Δεκέμβρη ο αρχηγός;

«Να ξεκινήσω από τα απλά. Ο Νίκος είχε συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβρη του 2017 και θα μπορούσε ο Σύλλογος αν ήθελε να το ανανεώσει ή να τον χρησιμοποιήσει σε κάποιο άλλο πόστο, όπως κάνει σήμερα το Λαύριο με τον Γιαννακόπουλο. Κρίθηκε λοιπόν ότι δεν είναι πρέπον να συνεχίσει αγωνιστικά και του προτάθηκε θέση στο τεχνικό επιτελείο δίπλα στον Team Manager την οποία δεν απεδέχθη. Δεν θα σταθώ τόσο στην εμφάνισή του στις προπονήσεις, με ρούχα που δεν αρμόζουν στον αρχηγό της ομάδας, ούτε στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να ασφαλιστεί ιατρικά από το συμβόλαιο της METLIFE του ΕΣΑΚΕ, ούτε καν ότι απείχε στα 2/3 των προπονήσεων, ούτε στα φάρμακα που ελάμβανε για ιατρικούς λόγους και που με δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο να πω, ούτε στο ότι ζητούσε συνεχώς άδεια από το φυσιοθεραπευτή της ομάδας για να δηλωθεί τραυματίας, ούτε στο γεγονός ότι ανέφερε τενοντίτιδα στον Αχίλλειό του, που ουδέποτε αποδείχθηκε από σωρεία απεικονιστικών εξετάσεων που έκανε στη συμβεβλημένη κλινική. Όλα αυτά νομίζω ότι δεν αρμόζουν με την παρουσία του αρχηγού της ομάδας, που πρέπει να έρχεται πρώτος και να φεύγει τελευταίος από την προπόνηση, πόσο μάλλον να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση προς τους μικρότερους συναθλητές του. Αν εσείς νομίζετε ότι τα 2-4 καλά αγωνιστικά του λεπτά στην Α1 μπορούν να αντιρροπήσουν όλα τα παραπάνω, με συγχωρείτε αλλά η δική μου άποψη είναι διαφορετική, έστω κι αν στεναχωρώ αρκετούς από τους φιλάθλους».

– Κύριε Αλευρογιάννη, αυτό που έχει μείνει στα μάτια των φιλάθλων του Πανιωνίου και σας κατηγορούν ευθέως, είναι το… δάκτυλο στην τελευταία σας συνέντευξη μετά τον αγώνα με το Ρέθυμνο. Θεωρούν ότι είναι ασυγχώρητο εκ μέρους σας και πολύ προσβλητικό για το Σύλλογο που υπηρετούσατε από το ψηλότερο αξίωμα μέχρι χθες.

«Η συγκεκριμένη δήλωση ήταν γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση. Προκαλώ τους φιλάθλους του Πανιωνίου, οργανωμένους και μη , να κάνουν τον κόπο να δουν ξανά τη συνέντευξή μου. Είπα «ευχαριστώ πολύ όλους τους φιλάθλους για τη βοήθειά τους. Σας έκανα υπερήφανους». Το δάκτυλο μέσα στη συγκινησιακή μου φόρτιση απευθύνονταν σε 4 συγκεκριμένα άτομα. και το ξέρουν οι ίδιοι. Τον κύριο Ζαγορίτη, τον κύριο, Ταχιάτη, τον κύριο Παππά Ι., και τον κύριο Jason Statham., οι οποίοι όλη τη χρονιά που πέρασε έδειξαν απέναντί μου και απέναντι στην οικογένειά μου ένα απίθανο μένος, έβγαλαν συντονισμένη κακία και ζήτησαν τη σταύρωσή μου στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, με την πτώση της ομάδας στην Α2, που δεν τους βγήκε. Ήταν επίσης εναντίον των περισσότερων αθλητών της ομάδας, που ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια και στεναχωρήθηκαν στο άκουσμα της παραμονής της ομάδας. Άκουσα αντίθετα πράγματα γι’ αυτό και δεν είχα μιλήσει. Αθλητές αν δεν κάνω λάθος, προσπάθησαν να πείσουν το κοινό για το πόσο αγωνιούσαν κι ότι έβλεπαν τα τελευταία λεπτά του αγώνα Κόροιβος-Τρίκαλα στην τηλεόραση του κυλικείου. Επειδή στο ημίχρονο του δικού μας αγώνα πήγα στο κυλικείο για να αγοράσω νερό, να σας ενημερώσω ότι το κυλικείο του γηπέδου, όχι τηλεόραση δεν είχε, αλλά ήταν κλειστό! Καταλαβαίνετε αγαπητέ ότι πέρσι «πλήρωσα» μια ομάδα η οποία μόνο δική μου δεν ήταν».

–Νομίζω κύριε Αλευρογιάννη είπαμε πάρα πολλά και βγάλατε αρκετή πικρία. Εσείς δηλώσατε ότι φεύγετε από την ομάδα, όμως. έχουν γίνει μεταγραφές, το ρόστερ έχει κλείσει στο 60% περίπου, υπάρχει προπονητικό τιμ. Ποια είναι η επόμενη μέρα για τον Πανιώνιο.

«Τα συναισθήματα που έζησα στον Πανιώνιο, είναι πολλά και ποικιλότροπα. Έχω αγαπήσει αυτή την ομάδα, με τα καλά της και τα κακά της, γιατί έχω ξοδέψει πολύ χρόνο, κόπο και χρήματα. Δεν θέλω την καταστροφή της ομάδας, παρά το ότι τα σχόλια που ακολουθούν την αποχώρησή μου από την ομάδα είναι τουλάχιστον ντροπιαστικά για έναν επιστήμονα, εξω-συστημικό του μπάσκετ, αλλά ρομαντικό και ονειροπόλο. Τα επίθετα που με χαρακτηρίζουν και οι ανώνυμοι χαρακτηρισμοί του όχλου ότι είμαι ο δολοφόνος του ελληνικού μπάσκετ και ο αφανιστής του Ιστορικού, ξεπερνούν τα όρια αξιοπρέπειάς μου και δεν μου επιτρέπουν, όπως είπα και στην ανακοίνωσή μου να συνεχίσω σ ένα σύλλογο που είμαι ανεπιθύμητος. Παρόλα αυτά έχω έτοιμο το φάκελο αδειοδότησης, υπάρχει ασφαλιστική και οικονομική ενημερότητα, δεν υπάρχουν οφειλόμενα, υπάρχουν μεταγραφές αξιόλογων ξένων και ελλήνων παικτών, ισχυρό προπονητικό σταφ, γήπεδο και για την αρχική περίοδο αλλά και για το υπόλοιπο της σεζόν στη Γλυφάδα – έχουμε έρθει σε κατ’ αρχήν συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή -, τηλεοπτικά και ικανοποιητικές χορηγίες που στην πορεία μπορούν να αυξηθούν από την επόμενη Διοίκηση. Έχω κάνει μια κατ’ αρχήν κρούση στον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη, τον κύριο Μισαηλίδη, την οποία δεν απεδέχθη, λόγω οικονομικής στενότητας του Συλλόγου, αλλά και στους Πανιώνιους συνεργάτες της προηγούμενης Διοίκησης, τον κύριο Π. Συρίγο και τον κύριο Π. Τιγκιράκη, την οποία επεξεργάζονται. Εύχομαι να βρεθεί πολύ σύντομα μια υγιής και στην ουσία βιώσιμη λύση, από άνθρωπο με Πανιώνια αισθήματα, που να πιάσει τον παλμό της εξέδρας και να ταυτιστεί με την Πανιώνια Ιδέα για να εκτοξεύσει τον Πανιώνιο στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ».

Και σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάτι βιώσιμο, γιατί οι εποχές ξέρουμε ότι είναι δύσκολες και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο, τι γίνεται με τον Πανιώνιο;

«Να τονίσω ότι η δική μου απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Σε μια τέτοια περίπτωση, που ειλικρινά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έρθει γι’ αυτή την Ιστορική ομάδα, θα γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες με αλλαγή του Δ.Σ μετά από σύγκλειση των μετόχων και ότι άλλο προβλέπει ο αθλητικός νόμος για τις επαγγελματικές ομάδες».

Τα δικά σας σχέδια μετά τον Πανιώνιο; Θα ασχοληθείτε ενεργά παραγοντικά με άλλη ομάδα;

«Όχι! Σας είπα, δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Με τον Πανιώνιο, στέρησα χρόνο από την καθημερινή μου επαγγελματική ενασχόληση και από την οικογένειά μου. Θα γυρίσω εκεί που είμαι επιθυμητός και μπορώ να κάνω ανθρώπους ευτυχισμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια