Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Λινάρδος: «Από τις καλύτερες στην Ελλάδα η Ακαδημία του Πανιωνίου»

Ο νέος τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας μπάσκετ, Νίκος Λινάρδος, ανέλυσε τον διαχρονικό τρόπο λειτουργίας, τις βελτιώσεις που θα γίνουν σ...

Ο νέος τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας μπάσκετ, Νίκος Λινάρδος, ανέλυσε τον διαχρονικό τρόπο λειτουργίας, τις βελτιώσεις που θα γίνουν στην επόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-2019, την θέση του Πανιωνίου στην αξιοποίηση των παικτών που παράγει και την αντιμετώπιση των μεταγραφικών κρούσεων.

“Έρχομαι ως συνέχεια της Ακαδημίας. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει πολλά χρόνια. Η οργάνωση είναι πολύ καλύτερη απ’ αυτή που θυμόμουν ότι υπήρχε. Χρειάζεται στελέχωση από ανθρώπους και κυρίως, από υγιείς γονείς. Οι παλιοί συνεργάτες, όπως ο Θανάσης Κωνσταντώνης, ο Παναγιώτης Μουχτούρης και οι άλλοι προπονητές που προυπήρχαν και πρόκειται να έρθουν, θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό προπονητικό επιτελείο. Υπάρχει εμπειρία στην Ακαδημία μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, όπως στο πόστο της γραμματειακής υποστήριξης που έχει υπεύθυνη την Λυδία Πετροπούλου. Ο Πανιώνιος πρέπει να συνεχίσει να είναι δυνατός. Προχωράμε, περιμένουμε τις νέες εγγραφές, βελτιώσαμε τον παιδότοπο.

“Ο διαχρονικός στόχος παραμένει η παραγωγή παικτών και κυρίως η αξιοποίηση τους στην ανδρική ομάδα. Όπως είπα και στην νέα εφηβική ομάδα, μεγαλύτερη αξία και επιβράβευση, ακόμα και από την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος είναι η είσοδος έστω και ενός, δυο και περισσοτέρων παικτών στην ανδρική ομάδα. Επειδή, προσωπικά άρχισα να μαθαίνω μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και έφτασα να παίζω στην ανδρική ομάδα, η ικανοποίηση αυτής της πορείας και εξέλιξης για κάθε παίκτη που φορά την φανέλα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, είναι παρά πολύ μεγάλη. Πρόκειται για διαχρονική καταξίωση. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ στο τμήμα μπάσκετ, εφόσον δεν έχει τον μεγάλο επενδυτή με οικονομική ευρωστία, η στελέχωση της ανδρικής ομάδας στις θέσεις του 11ου, του 12ου και του 13ου παίκτη, θα πρέπει να προέρχεται από την Ακαδημία μπάσκετ, όπως θα γίνει φέτος με τον Δημητρακόπουλο και τον Ρουμελιώτη. Ίδια προοπτική υπάρχει και με τον Βασίλη Τόλια που βρίσκεται στην Ακαδημία από ηλικία 9 ετών, θα παίξει στην εφηβική ομάδα και τον έχει ζητήσει η ανδρική ομάδα για να ενταχθεί, παράλληλα και σ’ αυτή.
Το γεγονός, όμως που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κάποιοι γονείς έχουν άγχος να πάρουν τα παιδιά τους, πριν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τους και να τους μεταγράψουν σε άλλες ομάδες και ενώ η Ακαδημία μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ είναι καθ’ομολογία μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Γιατί αν μείνουν αυτοί οι ταλαντούχοι παίκτες στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και εξαντλήσουν την θητεία τους στην εφηβική ομάδα, θα μπορούν να παίξουν, αν το αξίζουν στην ανδρική ομάδα. Εν κατακλείδι, η Ακαδημία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε επίπεδο Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων, ενώ αντίθετα άλλες ακαδημίες μπορεί να αντιγράψουν τον τρόπο λειτουργίας της. Συνεπώς, είναι μεγάλο λάθος και τακτική για κάθε παιδί που ανδρώνεται στην Ακαδημία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, δηλαδή μαθαίνει μπάσκετ, μαθαίνει να νικά και να χάνει, να εκμεταλλεύεται τον νόμο για να φύγει με δικαστική απόφαση και αφήνοντας ηθικό μειονέκτημα”.

“Όσοι παίκτες θέλουν να φύγουν από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, το κάνουν για να πάρουν χρήματα σε πρώιμη ηλικία και ακούνε τις “σειρήνες” χωρίς να υπολογίζουν το αν θα έχουν τις ευκαιρίες χρόνου συμμετοχής που είχαν στις δικές μας ομάδες. Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι το άπαν δεν είναι το οικονομικό και έχει δημιουργηθεί από το περιβάλλον των μάνατζερ που θέλουν να ελέγξουν την παραγωγή παικτών σε παιδική και εφηβική ομάδα. Ο Ηλίας Μωραϊτης, αδελφός του Δημήτρη, ζήτησε να πάει στην εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού, γι’ έναν χρόνο με υποσχετική, γιατί πιστεύει ότι θα είναι καλύτερη ομάδα απ’ αυτή του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Το γήπεδο είναι πάντα ο “καθρέφτης” και εκεί αποδεικνύονται ή όχι τα πάντα. Θυμίζω ότι πέρυσι, η παιδική ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στον Ολυμπιακό, κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ.
Αντιστρόφως, υπάρχουν και παίκτες που φεύγουν από ακαδημίες μεγαλύτερων, θεωρητικά, ομάδων και έρχονται στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, γιατί πιστεύουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα προπονήσεων και προσήλωση στην εκπαίδευση της τακτικής τους και στην άμυλλα τους. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιβράβευση για όσους εργάζονται στην Ακαδημία του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ”.

Ακολουθεί σε βίντεο η συνέντευξη του Νίκου Λινάρδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια