Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η «ακτινογραφία» των κυανέρυθρων!

Ο "νέος" Πανιώνιος του Ζοσέ Ανιγκό έπαιξε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ ( 1-1 το σκορ ), με τα μηνύ...

Ο "νέος" Πανιώνιος του Ζοσέ Ανιγκό έπαιξε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ (1-1 το σκορ), με τα μηνύματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Πάμε, λοιπόν, να περάσουμε από μία ποδοσφαιρική... ακτινογραφία τους ποδοσφαιριστές του Ιστορικού, με βάση την εικόνα τους στο φιλικό "τεστ" με την ομάδα του Ισραήλ, αλλά και με κάποια στοιχεία που έχουν δείξει έως τώρα στην προετοιμασία.

Μαλέρμπ: Πολύ καλός ο Γάλλος γκολκίπερ. Έδειξε να κατευθύνει την άμυνα με επιτυχία. Θηριώδης. Καλα στοιχεία και καλός στα ψηλά. Δεν έχει ευθύνη στο γκολ. Έβγαλε και ένα τετ α τετ, μετά το 1-0 στο 40ο λεπτό του παιχνιδιού.

Νικάς: Ο νεαρός τερματοφύλακας του Πανιωνίου έδειξε θράσος και έτοιμος να πάρει τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Ανιγκό φέτος. Μικρός σε ηλικία, καλός στις εξόδους. Να δουλέψει καλά και ο Πανιώνιος θα επωφεληθεί από αυτό το παιδί!

Κούρντι: Σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση και από τον Αμίρη. Γενικά η άμυνα του Πανιωνίου δεν τα πήγε άσχημα. Μπακ με καλή τεχνική, καλός με τη μπάλα στα πόδια. Χρειάζεται να πάρει τα παιχνίδια που πρέπει και να αποκτήσει ρυθμό. Ένα μείον στην αναμέτρηση είναι ότι στο γκολ δεν ήταν στην σωστή θέση και έτσι βρέθηκε αμαρκάριστος ο παίκτης της Χάποελ και σκόραρε, μετά από στατική φάση. Κατά τ’αλλά ήταν ο μοναδικός παίχτης του Ιστορικού που έμεινε για 68 περίπου λεπτά στον αγωνιστικό χώρο..

Ντομίνγκες: Δυνατό και ψηλό στόπερ. Απ' όσα έχουμε δει δεν αποκλείεται φέτος να αποτελέσει τον στυλοβάτη της κυανέρυθρης άμυνας.

Ντε Ταντέο: Δεν ήταν άσχημος ο Γάλλος στόπερ. Εκτός του ότι μαθαίνουμε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του και ποσό προσγειωμένο παιδί είναι και αφοσιωμένος στις προπονήσεις, έδειξε να είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι -άσχετα αν στο γκολ έχασε την κεφάλια ανάμεσα σε δύο αντιπάλους του (εμείς ειδαμε και λίγο σπρώξιμο ε;). Αν δουλέψει και τα γυρίσματα του, διότι δεν είναι και το πιο γρήγορο στόπερ, θα δώσει φέτος στον Πανιώνιο πολλές ανάσες και λύσεις.

Σταυρόπουλος: Ο μικρός που πλέον έχει... μεγαλώσεις στον Πανιώνιο, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε αρκετα πιο συνειδητοποιημένος από πέρυσι. Φαίνεται να αντιλαμβάνεται την θέση που υποστηρίζει. Σίγουρες πάσες, καλα κοντρόλ και αρκετα καλη άμυνα παίζοντας έξυπνα τους αντιπάλους του. Θα δώσει πολλά στον φετινό Πανιώνιο και ο Πανιώνιος θα δώσει στον Δημήτρη. Η στιγμή του στον αγώνα η φοβερή σαραντάρα μπαλιά στον Σπιριντόνοβιτς στο γκολ του Πανιωνίου!

Μίκο: Άλλο ένα παιδί από τις ακαδημίες του Ιστορικού. Ενα παιδί μεταγραφή της τωρινής διοίκησης πριν 3 χρόνια από τα Καλύβια. Άρπαξε την εύκαιρα από τα μαλλιά, μεγάλο θράσος και αυτός όπως και ο Νίκας, δεν φοβήθηκε κανέναν αντίπαλο και ειδικά στις κόντρα επιθέσεις της Χάποελ..Σίγουρος στις πάσες του και στα κοντρόλ του. Έδειξε ότι μπορεί ο Πανιώνιος να στηριχτεί πάνω του όποτε αυτό του ζητηθεί. Προς θεού το παιδί είναι 19 χρονών ακόμα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σκληρή δουλειά, ταπεινά και τα καλύτερα θα έρθουν για τον μικρό.

Σαραμαντάς: Ο γνωστός μας Σαραμαντας. Τσαμπουκάς, πάθος, σκληρός αμυντικός (πήρε και μια άδικη κάρτα στο 35’, παίρνοντας καθαρά την μπάλα).Ο "Σάρα" που ξέρουμε και το "μηχανάκι" από το πρώτο ματς κιόλας.

Παπαγεωργίου: Δεν ξέρουμε αν θα μείνει στον Ιστορικό. Έπαιξε σε μια θέση που δεν είναι αυτή που ξέρει (αριστερό μπακ) για 45 λεπτά. Επιθετικά σιγουρα και με ανάποδο πόδι δεν ήταν εύκολο να βοηθήσει αλλά τις βαθιές μπαλιές του στη πλατη της Ισραηλινής ομαδας τις έβγαλε, κόβοντας και δίνοντας σωστά. Αμυντικά τα πήγε αρκετα καλα. Έξυπνος παίκτης έκλεινε καλα τους διαδρόμους πάνω στη γραμμή, ώστε ο αντίπαλος να κόβει προς τα μέσα και ετσι ήταν πιο εύκολο για τον Θανάση να κοψει με το καλό του πόδι. Δεν θα μας "χάλαγε" να μείνει στην ομάδα, βρίσκοντας και αποκτώντας- αν γινόταν να βρεθεί- έναν νέο ρόλο.

Μακρύλλος: Καλος παίχτης, καλη μπάλα. Αν μη τι άλλο ο Έλληνας ομογενής διαθέτει και όρεξη και γρήγορη σκέψη και καλή μπαλιά. Κέρδισε αρκετα φάουλ στο πρωτο ημίχρονο που αγωνίστηκε, έφαγε και 2,3 δυνατές κλωτσιές από τους αντιπάλους του.

Κεϊτά: Ο Πανιώνιος βρήκε το μηχανάκι του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Θετικότατα δείγματα για τον παίκτη από το Μάλι! Γρήγορος και καλός αμυντικός. Αρκετα δυνατός και η αλήθεια είναι ότι δεν του φαίνεται. Έκλεψε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής αρκετές φορές. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε, αλλά ξαναπέρασε στην θέση του Κουρντι για 20 λεπτά περίπου και έπαιξε και σαν δεξί μπακ. Δεν γίνεται να κριθεί σε αυτή τη θέση, γιατί δεν έγιναν και πολλές επιθέσεις από τη μεριά του. Μια αντεπίθεση πάντως γύρω στο 80’ της Χάποελ την καθάρισε εύκολα αφού έκλεψε μπαίνοντας μπροστά από τον παίχτη της Ισραηλινής ομάδας.

Κόρμπος: Ο αρχηγός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας ξεκούραστος. Ο Παναγιώτης 2,5 χρόνια έπαιξε σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ιστορικού και η κούραση του βγήκε στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος. Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Με την εμπειρία του έκλεισε τον άξονα της αντίπαλης ομάδας και δεν δέχτηκε και πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο η εστία του Πανιωνίου. Μαχητικός, παθιασμένος. Ο Κόρμπος που ξέραμε!

Οικονομίδης: Ακόμα ένας παίκτης από τα σπλάχνα του συλλόγου. Ο Γιάννης έπαιξε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Καλη αμυντική λειτουργία, συνθέτοντας με τον Κόρμπο ένα πολύ καλό δίδυμο στη μεσαία γραμμή στο δεύτερο ημίχρονο και κόβοντας οποιαδήποτε ανάπτυξη της Χάποελ από τον άξονα μετά το 60 (όπου και η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει πολύ). Καλά κοντρόλ και γρήγορα γυρίσματα. Αυτό που θέλει ο κάθε προπονητής από τον κεντρικό μέσο!Δουλειά,δουλειά,δουλειά..Μεγάλο κεφάλαιο για τον Πανιώνιο.

Καμαρά: Ίσως ο μοναδικός παίχτης που φάνηκε έξω από τα νερά του. Έδειξε κάποια καλά στοιχεία όπως η ταχύτητα του (θα είναι από τους πιο γρήγορους παίχτες στο ελληνικό πρωτάθλημα) και η αντίληψη του παιχνιδιού(τακτική). Αλλά επιθετικά δεν βοηθησε όσο θα περιμέναμε. Πρωτο φιλικό είναι βέβαια. Κάποιοι θα εγκλιματιστούν πιο γρήγορα, κάποιοι λίγο πιο μετά. Σίγουρα πάντως έχει να δώσει...

Μασούρας: Ένας Μασούρας σιγουρα πιο δυνατος από τις άλλες χρονιές. Έχει δουλέψει το Καλοκαίρι με ατομικές προπονήσεις στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης!Δεν έπεφτε με τίποτα. Καλος και κινητικός ,ίσως από τους καλύτερους παίχτες στο πρωτο ημίχρονο για τον ιστορικό!

Άλμπεργκ: Βρήκε τον μάστορα του που λέμε..Ο Άλμπεργκ μαζί με τον Κεϊτά και τον Μασουρα, κατ’εμας, ήταν οι καλύτεροι στο πρωτο ημίχρονο. Έδειξε να ξέρει πολύ μπάλα, έφαγε πολλές κλωτσιές και κέρδισε πολλά φάουλ. Πέρασε δύσκολα στην Σόφια με την ΤΣΣΚΑ και φαίνεται να έχει βρει την ηρεμία του. Έχει αρχίσει να αποκτά ρυθμό και να γίνεται μια παρέα με τους υπόλοιπους. Έχουμε ακόμα αρκετό καιρό να τον αξιολογήσουμε. Παρά πολύ καλα στοιχεία. Δυναμικός, ταχύς, με πολύ καλη τεχνική κατάρτιση.

Σιντι Αλί: Πολύς ντόρος για τον μικρό από την 4η Γαλλίας. Εμείς πάντως αυτό που είδαμε ήταν θετικότατο. Η αληθεια είναι ότι στο πρωτο 20λεπτο του δεύτερου ημιχρόνου μπήκε μουδιασμένος και έψαχνε τα πατήματα του. Στην συνέχεια όμως ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που ο Πανιώνιος ανέβηκε επιθετικά μέσα στο γήπεδο. Έκανε δύο τρομερές ενέργειες από τα αριστερά (η μια αμέσως μετά το 1-1, περνώντας δυο αντιπάλους του και ανοίγοντας την ομάδα στη κόντρα) ενώ θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στην τελευταία φάση του ματς αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκαρι της Ισραηλινής ομαδας.

Σεράφ: 10αρι... με την έννοια της λέξεως. Πολύ καλος με την μπάλα στα πόδια, γρήγορος, επαφή με το τερμα, με τα εξτρεμ. Καλες κάθετες. Φαίνεται ότι βρήκε λαβράκι ο Ιστορικός. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά ο Ζιανί Σεράφ έδειξε ότι θα βοηθησει σε σημαντικό βαθμό την ομάδα. Πολύ καλος στο φιλικό και σκόρερ. Στην απέναντι γωνία το έστειλε το τόπι, αξιοποιώντας το πάρε- βάλε του "Σπίρι"!

Σπιριντόνοβιτς: Τι να λέμε τώρα, τρομερός παίκτης. Τρομερός και στο φιλικό. Υπήρχαν περιπτώσεις που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Πέρασε σαν σταματημένο το αριστερό μπακ της Χαποελ στην ισοφάριση, δίνοντας παρε-βαλε στον Σεράφ. Θα μπορούσε να έχει βάλει και ο ίδιος το ονομα του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά σε δυο περιπτώσεις στάθηκε άτυχος και δεν τα κατάφερε. Σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του Πανιωνίου φέτος. Ελπίζουμε να παραμείνει! Έδειξε ότι φέτος θα κάνει καλύτερη χρόνια, γνωρίζοντας την φιλοσοφία της ομάδας,τα αποδυτήρια. Ένας ηγέτης για τον Ιστορικό..

Ντουρμισάι: Ο γνωστός σε όλους  μας "Ντούρμι". Μάρκαρε, κατέβαινε στα κόρνερ της αντίπαλης ομάδας. Ένας μαχητής, όπου φέτος είναι έτοιμος για την δίκη του χρονιά..Έδειξε καλά στοιχεία, αυτά που όλοι γνωρίζουμε..Έχτιζε τις επιθέσεις του Ιστορικού..Υγιής να είναι,γιατί πέρυσι ταλαιπωρήθηκε και έμεινε καιρό έξω.

Τσιλούλης: Έπαιξε για 26 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο σαν σέντερ φορ. Δεν είναι η θέση του. Κράτησε τις αποστάσεις με την άμυνα της Χάποελ. Έπαιξε και κυνήγησε τα στόπερ και τα μπακ. Θα του ταίριαζε να ερχόταν σαν δεύτερος πίσω από τον φορ. Έδειξε ότι έχει ορεξη όμως και αυτό μόνο σε καλό θα του και θα βγει στον Πανιώνιο..Έχει και ταχύτητα.. Βγηκε αλλαγή για να παίξει και ο Σαμέντ.

Γεσιλ: Εμφανώς αδυνατισμένος και δουλεμένος το Καλοκαίρι. Ο Γεσιλ μπήκε στην θέση του Τσιλούλη και για 20 λεπτά έτρεξε, μάρκαρε, άνοιξε διάδρομους για τον Σεράφ και τον "Σπίρι", έκλεψε και δυο φορές τη μπαλίτσα. Αν είναι υγιής θα βοηθήσει. Σίγουρα είναι ένα στοίχημα για την ομάδα. Αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει. Είναι κάλος επιθετικός και το έχει αποδείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια