Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν πήρε άδεια ο Πανιώνιος, πρόστιμο η ποινή

Ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός δεν αδειοδοτήθηκαν για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Όπως έχουμε αναφέρει, όμως, διαφέρουν οι ποιν...

Ο Πανιώνιος και ο Παναθηναϊκός δεν αδειοδοτήθηκαν για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Όπως έχουμε αναφέρει, όμως, διαφέρουν οι ποινές των δύο ομάδων. Ο φάκελος του Πανιωνίου απορρίφθηκε μόνο για τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά του στοιχεία, δηλαδή για απουσία εγγυημένου πλάνου βιωσιμότητας για τη νέα χρονιά. Έτσι, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση των Super League και ΕΠΟ που αφορά την αλλαγή στις ποινές, η παράβαση αυτή θα τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, εντοπίστηκε παραβίαση 5 άρθρων του Κανονισμού Αδειοδότησης που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους καθώς και έλλειψη πλάνου βιωσιμότητας («μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία»). Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ του επιβάλλεται και περιορισμός στις μεταγραφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίασή του την 12/06/2018, εξέτασε τους φακέλους των τεσσάρων ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) που δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, προκειμένου να αποφασίσει για τη χορήγηση ή μη άδειας συμμετοχής τους στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 47, 48, 49, 50 και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στη διοργάνωση της Α’ Επαγγελματικής Κατηγορίας (άδεια Super League) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια