Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αφιέρωμα ΕΣΑΚΕ: Η... τρελή παραμονή και ο MVP Κράβιτς!

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Πανιώνιο και την... τρελή παραμονή στην Α1! Αναλυτικά: «Τι έμεινε από τη σεζόν για τον Πανιώνιο Βίκο...

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τον Πανιώνιο και την... τρελή παραμονή στην Α1!

Αναλυτικά:

«Τι έμεινε από τη σεζόν για τον Πανιώνιο Βίκος Cola;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 7 νίκες – 19 ήττες – 12η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Τρεις προπονητές πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας της Νέας Σμύρνης στη διάρκεια της σεζόν. Την άρχισε ο Γιώργος Καλαφατάκης μένοντας σε αυτόν στις δύο πρώτες αγωνιστικές, την τελείωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κοουτσάροντας την ομάδα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και στη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου ήταν στο “τιμόνι” ο Βαγγέλης Ζιάγκος. Ήταν αυτός που οδήγησε τον Πανιώνιο Βίκος Cola στις επτά νίκες του (σε 21 παιχνίδια) που αποδείχτηκε ότι αρκούσαν για να τον κρατήσουν στην κατηγορία.

Ο ΜVP: Ως μέρος των αλλαγών που άρχισαν από τον Νοέμβριο, ο Ντέγιαν Κράβιτς που αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο Cretan Kings τις σεζόν 2014-15 και 2016-17, βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη μετά την 4η αγωνιστική και ήταν, βάσει των αριθμών, ο πολυτιμότερος παίκτης του Πανιωνίου Βίκος Cola. Ο Σέρβος σε 22 παιχνίδια είχε 325 βαθμούς στο ranking και τον ακολούθησαν ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 310 και ο Μπορίς Νταλό με 275. Ο Κράβιτς δεν είχε και τον μεγαλύτερο μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης (14,77) αφού τον ξεπέρασε με 15,12 στα οχτώ παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, ο Μαρκίθ Κάμινγκς. Πίσω τους ήταν ο Μπορίς Νταλό με 12,5

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Πανιωνίου Βίκος Cola αφού τελείωσε το Πρωτάθλημα με 283 πόντους. Τον ακολούθησαν ο Ντέγιαν Κράβιτς με 260 και ο Ζήσης Σαρικόπουλος με 244. Σε μέσους όρους η εικόνα ήταν διαφορετική αφού την πρωτιά είχε ο Μαρκίθ Κάμινγκς με 17,13, τον ακολούθησε με 13,2 ο Τάιρον Μπρέιζελτον και ο Ντέγιαν Κράβιτς με 11,82.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Μπορίς Νταλό είναι με διαφορά ο 1ος ριμπάουντερ μεταξύ των γκαρντ της φετινής Basket League. Είχε μέσο όρο 7,32 ριμπάουντ ενώ αυτοί που τον ακολούθησαν ήταν οι Μάνι Χάρις της ΑΕΚ με 5,63 και Κουέντον ΝτεΚόζι του Κόροιβου με 5,46. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν στην κορυφή της λίστας της ομάδας της Νέας Σμύρνης τόσο σε απόλυτους αριθμούς με 161 (120 είχε ο Σαρικόπουλος και 107 ο Κράβιτς) όσο και σε μέσο όρο με 7,32 (4,86 είχε ο Κράβιτς και 4,62 ο Σαρικόπουλος).

Ο ΠΑΣΕΡ: Όπως στο σκοράρισμα έτσι και στη δημιουργία, ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ήταν ο κορυφαίος σε απόλυτους αριθμούς. Ο έμπειρος γκαρντ είχε 93 ασίστ και αρκετά πιο πίσω του ήταν ο Μπορίς Νταλό με 71 και ο Τάιρον Μπρέιζελτον με 48. Ο Αμερικανός όμως είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο αφού έδινε 4,8 ασίστ σε καθένα από τα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε ενώ ο Σακελλαρίου είχε 3,57 και 3,22 ο Νταλό.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Στο τελευταίο παιχνίδι του Πανιωνίου Βίκος Cola στη σεζόν, σε εκείνο στο Ρέθυμνο, ο Μαρκίθ Κάμινγκς σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος των 26 αγωνιστικών για την ομάδα του με 27 πόντους. Πριν από αυτό, την καλύτερη επίδοση μοιραζόταν ο ίδιος με τους Μπρέιζελτον και Κράβιτς με 25 πόντους. Ο Κάμινγκς έφτασε σε αυτήν στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο συμπατριώτης του στο ματς στα Τρίκαλα και ο Σέρβος εντός έδρας με το Λαύριο Megabolt.

Πέραν της πρωτιάς του σε απόλυτους αριθμούς και μέσο όρο, ο Μπορίς Νταλό είχε και τις δύο κορυφαίες επιδόσεις ριμπάουντ στη διάρκεια της σεζόν για τον Πανιώνιο Βίκος Cola. Ο Γάλλος είχε 16 “σκουπίδια” στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο, επίδοση που είναι η 3η καλύτερη της φετινής Basket League και η καλύτερη των τελευταίων 13 χρόνων για τον Πανιώνιο Βίκος Cola. Ο Νταλό είχε και τη 2η καλύτερη επίδοση της ομάδας του με 14 ριμπάουντ στο ματς στα Τρίκαλα ενώ έφτασε συνολικά τέσσερις φορές σε διψήφιο αριθμό.

Ο Τάιρον Μπρέιζελτον ήταν ο μόνος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ασίστ. Τα κατάφερε δύο φορές, έχοντας 11 στο ματς της Χαλκίδας με την Κύμη και 10 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.»

Δεν υπάρχουν σχόλια