Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Χ»άθηκε η ευκαιρία!

Ο ανώτερος Πανιώνιος έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη και έτσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους "Ακρίτες" στην...

Ο ανώτερος Πανιώνιος έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη και έτσι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους "Ακρίτες" στην βαθμολογία.

Οι κυανέρυθροι ήταν σαφώς καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν τις ευκαιρίες του αγώνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι ήρθε η "λευκή" ισοπαλία.

Το "Χ" διατήρησε τον Πανιώνιο δύο βαθμούς πίσω από την Ξάνθη (34 o Πανιώνιος, 36 η Ξάνθη) και έμεινε πίσω στην μάχη της πεντάδας.

Σε ένα ακόμη ματς ο Ιστορικός παρατάχθηκε με πολλές βασικές απουσίες, καθώς εκτός ήταν οι τραυματίες Βλάχος, Λάμπρου, Ουάσιντκτον, Τασουλής, Γκιοατά, όπως και οι Μπραχίμι, Νίλσεν που δεν υπολογίζονται.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έβαλε από νωρίς την Ξάνθη μέσα στην περιοχή της. Αρχικά, μετά από κόρνερ του Μασούρα, ο

Στο 7’ οι κυανέρυθροι έχασαν διπλή τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά, μετά από κόρνερ του Μασούρα, ο Μπανανά έκανε την κεφαλιά, με τον Ζίβκοβιτς να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει δύσκολα την μπάλα. Στο «ριμπάουντ» ο Σταυρόπουλος έκανε με την μία το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να κάνει μεγάλη απόκρουση, σώζοντας ξανά την ομάδα του.

Ο επιθετικός μονόλογος του Ιστορικού συνεχίστηκε και στο 9’ λίγο έλειψε ο Μασούρας να βρει δίχτυα. Ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου μπήκε στην περιοχή, έκανε και το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Γρηγορίου έπαιζε σαν την… γάτα με το ποντίκι την Ξάνθη, καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους πριν την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 11’ ήταν η σειρά του Σπιριντόνοβιτς να απειλήσει, με το σουτ που έκανε, μετά από δική του ατομική ενέργεια, να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

Οι «Ακρίτες» από το 20’ κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, πήραν μέτρα στο γήπεδο και θέλησαν να "παγώσουν» τον ρυθμό.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, με τον ρυθμό να έχει πέσει πολύ, χωρίς ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 43’ οι κυανέρυθροι κυκλοφόρησαν πολύ όμορφα την μπάλα, ο Μασούρας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και δεξιά, όμως αντί να την γυρίσει παράλληλα στον Σαββίδη που είχε χώρο προτίμησε να τελειώσει αυτός την φάση, στέλνοντας την μπαλα άουτ!

Δύο λεπτά αργότετα, μετά από ωραία σέντρα του Παπαγεωργίου, ο Ντουρμισάι δέχτηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Παπαπέτρου δεν έδειξε κάτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και στο 46’ δημιούργησε την πρώτη του τελική προσπάθεια. Ο Μασούρας έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει.

Στο 61ο λεπτό ο Μασούρας προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία της Ξάνθης.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, με τον Παπαγεωργίου από τα δεξιά να κάνει την σέντρα, τον Μασούρα να πιάνει την προβολή, όμως δεν κατάφερε στείλει την μπάλα προς την εστία.

Η ομάδα του Γρηγορίου συνέχιζε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στο 69 είχε μία ακόμη τελική, όταν η κεφαλιά του Μπανανά πέρασε άουτ.

Στο 69ο λεπτό ο τεχνικός του Πανιωνίου πέρασε στο παιχνίδι τον Γεσίλ στην θέση του Σαββίδη, αλλάζοντας ουσιαστικά το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2.

Ο ρυθμός έπεσε ξανά στα επόμενα λεπτά και στο 81’ ο Γρηγορίου έκανε νέα αλλαγή με τον Μακρύλλο να παίρνει την θέση του κουρασμένου Μασούρα. Έτσι το σύστημα άλλαξε ξανά, αυτή τη φορά σε 4-3-3. Ο τεχνικός του Ιστορικού προσπαθούσε συνεχώς να ανακατέψει την τράπουλα, με τους περιορισμένους παίκτες που είχε στην διάθεση του.

Στο 85' ο coach των κυανέρυθρων έριξε στην "μάχη" και τον νεαρό Οικονομίδη, με τον Κόρμπο να βγαίνει εκτός παιχνιδιού.

Στα τελευταία λεπτά ο Παπαπέτρου σφύριζε απίστευτα εύκολα υπέρ της Ξάνθης, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπεφταν συνεχώς κάτω και καθυστερούσαν! Ο διαιτητής παρά τις πολλές καθυστερήσεις έδωσε 4 λεπτά έξτρα χρόνο!

Στο 93' μία σέντρα - σουτ του Σαραμαντά κατέληξε στα χέρια του Ζίβκοβιτς, χωρίς να απειλήσει έτσι η ομάδα.

Τελικά το 0-0 δεν άλλαξε και ήταν το τελικό σκορ!

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου. Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Ιορδάνης Απτόσογλου Τέταρτος Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85’ Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81’ Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (69’ Γεσίλ), Ντουρμισάι

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ζβάρνας, Βαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90΄Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (57’ Κάστρο), Γέντρισεκ (69’ Λουσέρο)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια