Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τελειώνει μια «περίεργη» χρονιά

Γράφει ο ΓΕΡΟΠΑΝΘΗΡΑΣ... Τελείωσε, λοιπόν, η φετινή χρονιά. Τελείωσε ουσιαστικά, αφού τυπικά υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια διαδικαστι...

Γράφει ο ΓΕΡΟΠΑΝΘΗΡΑΣ...

Τελείωσε, λοιπόν, η φετινή χρονιά. Τελείωσε ουσιαστικά, αφού τυπικά υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα που δεν έχουν κανένα αγωνιστικό στόχο. Επιτρέψτε μου, όμως, να τονίσω το «αγωνιστικό», μια και ο στόχος τόσο κόντρα στον Πλατανιά, όσο και εναντίον του Λεβαδειακού πρέπει να είναι μια εικόνα αξιοπρεπέστερη (αν μη τι άλλο) από την αντίστοιχη του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό και η… υπενθύμιση ότι ο Πανιώνιος δεν «έφυγε». Είναι εδώ και θα επιστρέψει.

Τελείωσε, λοιπόν, μια χρονιά, για την οποία όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος, δεν μπορεί εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα αν είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Αν σκεφτεί κανείς ότι μετά από δυο πέμπτες θέσεις, η ομάδα θα τερματίσει ανάμεσα στην έβδομη και την ένατη, σίγουρα δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει πετυχημένη. Από την άλλη, όμως, αν αναλογιστεί πού βρισκόταν περίπου την ίδια χρονική στιγμή προ τριετίας, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι αυτό που γίνεται έχει τουλάχιστον συνέχεια.

Και, φυσικά, οι υπέρμαχοι της άποψης ότι η χρονιά σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτυχημένη, θα προσθέσουν ότι ο Πανιώνιος συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, περνώντας και ένα γύρο για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, ενώ έπαιξε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου, μετά από είκοσι χρόνια. Καμία από τις δύο απόψεις δεν είναι απόλυτα σωστή, καμία όμως δεν είναι και απόλυτα λανθασμένη, οπότε αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, μπορούμε να μιλάμε για μια αμφιλεγόμενη ή, αν προτιμάτε, «περίεργη» χρονιά.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι, ακόμη κι έτσι, η ομάδα διεκδίκησε τη διάκριση είτε μέσω Κυπέλλου είτε μέσω πρωταθλήματος μέχρι το «παρά πέντε» και το ότι τελικά δεν τα κατάφερε, έχει να κάνει με αρκετές παραμέτρους. Κούραση (σωματική και ψυχολογική) από το γεγονός ότι η προετοιμασία ξεκίνησε σχεδόν με το που… τελείωσε η περσινή χρονιά. Πολλοί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ρόστερ σαφώς υποδεέστερο τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά σε σχέση με την προηγούμενη διετία και πολύ περισσότερο με πέρσι.

Και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η λάθος προτεραιότητα που δόθηκε στον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και η δεύτερη μοίρα στην οποία πέρασε το παιχνίδι που προηγήθηκε με τον Αστέρα Τρίπολης, το αποτέλεσμα του οποίου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο κυνήγι της πέμπτης θέσης. Τότε, δηλαδή, που όλοι επέλεξαν να παλέψουν για το πολύ δύσκολο, παρά να διεκδικήσουν το σαφώς πιο βατό.

Όλα αυτά, όμως, ανήκουν πλέον στην ιστορία. Από εδώ και πέρα, όπως είπαμε, πρώτος στόχος είναι να κλείσει η χρονιά με το κεφάλι ψηλά και στη συνέχεια να μπουν οι βάσεις, ώστε τα επιτεύγματα της τελευταίας τριετίας να έχουν την ανάλογη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια