Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κουακουμενσά: «Αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε»

Ένας από τους παίκτες που συνεχώς δείχνουν βελτίωση και συμβάλουν στην προσπάθεια του Πανιωνίου να παραμείνει στη Α1 είναι ο Σεντρίκ Κο...

Ένας από τους παίκτες που συνεχώς δείχνουν βελτίωση και συμβάλουν στην προσπάθεια του Πανιωνίου να παραμείνει στη Α1 είναι ο Σεντρίκ Κουακουμενσά.

Ο πάουερ φόργουορνττων των ''κυανέρυθρων'' μίλησε στο sport-fm για τη ζωή του στην Ελλάδα, τον Πανιώνιο, την έως τώρα πορεία του, το ΝΒΑ και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πώς ξεκίνησε η πορεία σου στο χώρο του μπάσκετ;

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ σχετικά αργά στη ζωή μου. Με τον καιρό έγινα αρκετά καλός και έτσι βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο του Brown, έπειτα πήγα στην Αυστρία όπου έπαιξα για ένα χρόνο, ξεκίνησα τη φετινή σεζόν στη Δανία και να που τώρα βρέθηκα στην Ελλάδα.

Πώς σε βοήθησε η εμπειρία του Πανεπιστημίου του Brown να αναπτυχθείς ως παίκτης;

Ήταν πραγματικά μια πρόκληση για εμένα, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι έπρεπε να συνδυάσω το αθλητικό κομμάτι με το ακαδημαϊκό. Εκεί ''έχτισα'' το χαρακτήρα μου και έμαθα να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει εντός παρκέ.

Πώς κατέληξες στη Δανία;

Είναι μια πραγματικά μεγάλη ιστορία, οπότε θα σας τη δώσω περιληπτικά. Πέρσι, ενόσω αγωνιζόμουν στην Αυστρία τραυματίστηκα στο πόδι προς το τέλος της σεζόν. Ήθελα να πάω στη Δανία καθώς για εμένα ήταν μια ευκαιρία να ξαναβρώ τον εαυτό μου, να αποκτήσω και πάλι αγωνιστικό ρυθμό και να επανέλθω στα προηγούμενα στάνταρ μου αγωνιστικά. Εκείνη τη στιγμή αυτό ήταν το μόνο που με ενδιέφερε.

Θεωρείς πώς πλέον έχεις προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού;

Πιστεύω πως ναι, φυσικά υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να μάθω και γι' αυτό δουλεύω κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, η διαδικασία της βελτίωσης και της μάθησης άλλωστε δε σταματά ποτέ.

Πώς σου φαίνεται η ζωή στην Ελλάδα;

Η ζωή εδώ είναι πολύ καλή, δεν έχω βέβαια ακόμη προλάβει να δω πολλά πράγματα και αυτό είναι κάτι που θέλω να εκμεταλλευτώ όσο είμαι εδώ, δηλαδή να δω και να ζήσω πράγματα που δε μπορείς να έχεις στις ΗΠΑ.

Η συμμετοχή στο ΝΒΑ αποτελεί έναν στόχο σου;

Αυτό αποτελεί το όνειρο κάθε ανθρώπου που παίζει μπάσκετ. Πρέπει φυσικά να δουλέψω κι άλλο για να γίνει αυτό και ελπίζω μια μέρα να έχω την ευκαιρία.

Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα;

Είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, το physical game είναι πολύ έντονο, υπάρχει υψηλό μπασκετικό iq, εδώ όλοι σκέφτονται πολύ μέσα στο παιχνίδι. Αυτό από μόνο του αποτελεί μια πρόκληση καθώς καλείσαι να ανταπεξέλθεις πνευματικά σε αυτό. Για μένα αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία το να αγωνίζομαι εδώ.

Έχεις φίλους από τις Η.Π.Α. που παίζουν εδώ;

Ο καλύτερός μου φίλος αγωνίζεται εδώ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι ο Ζακ Όγκαστ. Τον γνωρίζω από παλιά, έχουμε παίξει μπάσκετ μαζί, αλλά και σαν αντίπαλοι και έχουμε ταξιδέψει παρέα.

Πώς περνάτε το χρόνο σας μαζί με το Ζακ;

Αυτός είναι αρκετά πιο απασχολημένος απ' ότι εγώ, καθώς έχει να ακολουθήσει και το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας. Περνάμε όσο πιο πολύ χρόνο μπορούμε μαζί, μου έχει δείξει κάποια μέρη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας περιστρέφεται γύρω από το μπάσκετ. Πάντως για μένα είναι πολύ σημαντικό να έχω ένα γνώριμο πρόσωπο σε μία χώρα που έρχομαι για πρώτη φορά.

Ποια είναι τα πλάνα σου για μετά το τέλος της σεζόν;

Το πλάνο κάθε καλοκαίρι παραμένει το ίδιο, δουλεύω προσπαθώντας να βελτιώσω τις αδυναμίες μου με βάση και το τι έκανα την περασμένη σεζόν. Όσον αφορά το μέλλον μου η αγωνιστική παύση του καλοκαιριού με βοηθάει να επικεντρωθώ στο τι θέλω και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου.

Κάθε βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο, τι είναι αυτό που εύχεσαι;

Πρώτα απ' όλα να είμαι καλά την επόμενη μέρα, έπειτα βελτιώνομαι και από λίγο κάθε μέρα κάνοντας κάτι έστω και λίγο καλύτερα απ' ότι την προηγούμενη.

Θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία ο Πανιώνιος;

Σαφώς, πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι κάτι που φαίνεται και στην καθημερινή προπόνηση, χτίζουμε συνεχώς τη μεταξύ μας χημεία. Όλοι μας γνωρίζουμε ποιος είναι ο κοινός μας στόχος και το τι πρέπει να κάνουμε για τον πραγματοποιήσουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ποιο είναι το διακύβευμα εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνά απ' το χέρι μας.

Πες μας τι γνώμη σου για τη φετινή Ευρωλίγκα.

Κατά βάση παρακολουθώ τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι δυό τους είναι εξαιρετικοί και πιστεύω ότι όλα είναι ανοιχτά στη διοργάνωση.

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο ΝΒΑ και ποιός πιστεύεις ότι θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος;

Είμαι οπαδός των Λέικερς. Όσο για τον πρωταθλητή, θα σας έλεγα ότι θα ήθελα να το πάρει το Χιούστον, αλλά μάλλον δε θα τα καταφέρουν. Είναι δύσκολο να πας κόντρα στους Γουόριορς με το ρόστερ που έχουν και εξίσου δύσκολο να πας κόντρα στο Λεμπρόν γιατί είναι... ο Λεμπρόν! Αν έπρεπε να διαλέξω θα ήταν μία εκ των τριών.

Ποιά είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Είναι πραγματικά σπουδαίος, αποτελεί ένα φανταστικό παίκτη με πολλά διαφορικά καλά χαρακτηριστικά. Αν βελτιώσει λίγο και το σουτ του θα μπορέσει να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, καθώς έχει οτιδήποτε άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα μπασκετμπολίστα. Είναι ο ορισμός του παίκτη ''τα κάνω όλα''.

Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου εκτός μπάσκετ; Αν δεν ήσουν καλαθοσφαιριστής τι θα έκανες στη ζωή σου;

Αν δεν έπαιζα μπάσκετ σίγουρα θα ασχολούμουν με κάτι απ' τον χώρο των οικονομικών, το οποίο είναι και το αντικείμενο πάνω στο οποίο σπούδασα και πήρα το πτυχίο μου. Μου αρέσει η ενασχόληση με αριθμούς. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα που πρέπει όλοι οι μπασκετμπολίστες να συνειδητοποιήσουν και αφορά το ότι η καριέρα τους κάποια στιγμή θα τελειώσει. Εγώ έχω μεν πολύ καιρό μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν αυτή έρθει θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό τον τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια