Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Υπερπολύτιμη νίκη, οδηγός για το ποδόσφαιρο...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Μια υπερπολύτιμη νίκη στο μπάσκετ … οδηγός για μια ακόμη επί της Ξάνθης αύριο στο ποδόσφαιρο! Καθοριστικ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Μια υπερπολύτιμη νίκη στο μπάσκετ … οδηγός για μια ακόμη επί της Ξάνθης αύριο στο ποδόσφαιρο!

Καθοριστική νίκη και μεγάλη συγκίνηση είναι αυτά που ισχύουν για όλους τους συνΠανιώνιος, πολλοί των οποίων βοήθησαν με την παρουσία τους στις κερκίδες της οδού Αρτάκης, προκειμένου ο Πανιώνιος να κατακτήσει τη νίκη επί του Λαυρίου με μισό καλάθι (72-71)! Δύο πράγματα πρέπει να υπερτονιστούν: Το πρώτο ότι η νίκη αυτή δίνει βάσιμες ελπίδες σωτηρίας στον Πανιώνιο και δεύτερον ότι ήταν ένας αγώνας που έσωσε το γόητρο και την τιμή του αγωνίσματος. Σ’ αυτό είχαν καθοριστική συμβολή η αντίπαλη ομάδα αλλά και οι διαιτητές που έπαιξαν στα ίσα τον αγώνα, όπως και έπρεπε να γίνει.

Η νίκη αυτή δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολη επειδή επετεύχθη επί ενός αντιπάλου που είναι μέσα στην 1η 4άδα της βαθμολογίας και η οποία υπερτερεί του Πανιωνίου σε όλους τους τομείς. Άλλωστε η 1η της 5αδα αλλά και όλες οι βασικές της επιλογές αποτελούνται από Αμερικανούς οι οποίοι πλαισιώνονται από ελάχιστους Έλληνες. Είναι ένα από τα σημεία των καιρών, που οι ιθύνοντες πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά στη συνέχεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για οπισθοδρόμηση του αθλήματος στη χώρα μας. Με απλά λόγια δεν πρέπει να δίνεται βάρος μόνο στους καλούς ξένους καλαθοσφαιριστές, που θα έρχονται στη χώρα μας, ο αριθμός των οποίων είναι υπερβολικά μεγάλος, άλλα και στην καλλιέργεια του αθλήματος. Η ανάπτυξη του αθλήματος επιτυγχάνεται όταν όλες οι ομάδες ενδιαφέρονται για τη σωστή οργάνωση των υποδομών και των ομάδων νέων που διαθέτουν, ώστε να μαθαίνουν σωστά το μπάσκετ όσα νέα παιδιά ασχολούνται με το άθλημα. Όμως αυτό δε φτάνει, πρέπει οι νέοι ν’ αναδεικνύονται, να παίρνουν τις ευκαιρίες τους, να γίνονται καλύτεροι μέσα από τους αγώνες. Όμως πως θα επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο όταν οι ομάδες προτιμούν να παίρνουν μόνον ξένους καλαθοσφαιριστές, μερικοί των οποίων είναι αμφιβόλου ποιότητας;

Ο Πανιώνιος λοιπόν, παρότι δεν διέθετε το καλύτερο ρόστερ, ήταν η λιγότερο αθλητική ομάδα κλπ ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο το ματς και μόχθησε μέχρι τέλους για τη νίκη. Το πάθος που επέδειξε καθώς και η πιο ορθολογική αντιμετώπιση του ματς σε σχέση μ’ αυτό της Κύμης από τη μία και η συμπαράσταση των φίλων του από την άλλη ήταν τα στοιχεία εκείνα που έπαιξαν ρόλο στην υπερπολύτιμη νίκη του Πανιώνιου.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε με τον ίδιο τρόπο δηλ με δυναμισμό και πάθος να προσεγγίσουν και οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου το αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη. Άλλωστε η διαφορά σε σχέση με τον αγώνα του μπάσκετ είναι ότι ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος είναι ανώτερος ποιοτικά από την Ξάνθη, αν και τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και η ομάδα είναι αρκετά κουρασμένη εξαιτίας του ότι φέτος, λόγω εξόδου στην Ευρώπη, ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία και τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Αν ο Πανιώνιος καταφέρει να σωθεί στο μπάσκετ και στο πόλο στην Α1 και κατακτήσει την 5η θέση στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE ποδοσφαίρου, η οποία θα τον οδηγήσει στην Ευρώπη, τότε θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια