Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τι να κρατήσουμε;

Τι απ’ όλα να κρατήσουμε στον αγώνα Πανιωνίου – Ατρομήτου; Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Ότι ο Πανιώνιος αυτοκτόνησε, ότι έπαιξε πολύ ...

Τι απ’ όλα να κρατήσουμε στον αγώνα Πανιωνίου – Ατρομήτου;

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Ότι ο Πανιώνιος αυτοκτόνησε, ότι έπαιξε πολύ καλύτερα απ’ ότι στα τελευταία παιχνίδια και τέλος τη δήλωση του αρχηγού του ότι δεν θα τα παρατήσει μέχρι το τέλος; Τα δύο πρώτα ισχύουν, το τρίτο είναι υπόσχεση που πρέπει να τηρήσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ιστορικού.

Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν σαν ήττα για τον Πανιώνιο με βάση τον τρόπο που επετεύχθη. Όμως σε καμιά περίπτωση φυσικά δεν ήταν ήττα. Ήταν μια ισοπαλία επί ενός ισχυρού αντιπάλου, αν και ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όμως πλήρωσε τα λάθη του.

Παρήγορο βέβαια ήταν η καλή απόδοση του Πανιωνίου, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ιδίως στην επίθεση, όπου πέτυχε δύο περίφημα γκολ μετά από ωραίους συνδυασμούς και έχασε τουλάχιστον ισάριθμα! Ιδίως εκείνο του Νίλσεν δε χανόταν με τίποτα! Όμως στο ποδόσφαιρο όλα χάνονται και όλα μπαίνουν!

Πρέπει να επηρεαστεί και να τα παρατήσει ο Πανιώνιος; Όχι βέβαια. Άλλωστε και στη Λεωφόρο το αποτέλεσμα ήταν μία από τα ίδια. Συνεπώς αν ο Πανιώνιος δεν κάνει τα σημερινά λάθη και κερδίσει τόσο την Ξάνθη, όσο και τον Παο, χωρίς φυσικά να αδιαφορήσει στα υπόλοιπα παιχνίδια, τότε έχει πιθανότητες κατάκτησης του στόχου δηλ της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Να μην ξεχνάμε ότι η ισοβαθμία με τον Αστέρα αποβαίνει υπέρ του Πανιωνίου.

Καταλαβαίνω την απογοήτευση και το θυμό του προπονητή Γρηγορίου. Σε αρκετά απ’ αυτά που δήλωσε είχε δίκιο, όχι όμως σε όλα. Εκτιμώ ότι ένας προπονητής δεν «τελειώνει» δημόσια τους ποδοσφαιριστές του. Μπορεί να τους ασκήσει κριτική, να παραδεχτεί ότι δεν έχουν βοηθήσει όσο θα ήθελε ή περίμενε, ακόμη να μιλήσει και για τα μοιραία λάθη τους, όμως ποιος είναι αυτός που δεν κάνει λάθη; Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν ήταν και δικές του επιλογές. Δε νομίζω να έφτασαν στη Ν. Σμύρνη χωρίς και τη δική του συγκατάθεση. Η συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιριστών χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, που δεν είναι ίδιος για όλους. Τέλος όταν είχε έρθει ο Γεσίλ θυμάστε τι έχανε; Τα άχαστα! Διότι είχε μείνει, όπως και αυτοί, για μεγάλο διάστημα εκτός γηπέδων. Όμως παρέμεινε στην ομάδα και δικαίως διότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, αργότερα σημείωσε ωραία και καθοριστικά γκολ και έχει ως μειονέκτημα τους συχνούς τραυματισμούς. Όμως με καλύτερη διαχείριση και αυτό το πρόβλημα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί τόσο μ’ αυτόν όσο και με τους υπόλοιπους. Ο Πανιώνιος θα τελειώσει το πρωτάθλημα με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει και στο τέλος θα γίνει ο απολογισμός. Στο τέλος διότι αυτό είναι το σωστό. Πιστεύω ότι και ο Γρηγορίου αυτή την άποψη έχει απλά αμέσως μετά τον αγώνα και με βάση όσα απίστευτα είχαν συμβεί μιλούσε εν θερμώ. Άνθρωπος είναι και αυτός!

Ο Πανιώνιος εξακολουθεί να είναι στο κόλπο της εξόδου στην Ευρώπη. Δεν είναι ο μόνος υποψήφιος για την κατάκτηση της 5ης θέσης, αλλά το γεγονός αυτό προσδίδει μια ιδιαίτερη ομορφιά και μεγάλη αγωνία. Αν ο Πανιώνιος φροντίσει να μην επαναλαμβάνει τα μοιραία λάθη, παίξει πιο δυνατά και έχει ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους φιλάθλους του, τότε έχει πιθανότητες και μάλιστα μεγάλες!

Δεν υπάρχουν σχόλια