Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πω πω μια φανέλα, πω πω ένα Αρτάκης!

Γράφει ο Νίκος Φετοκάκης Είναι από τις φορές που δεν θες να περιμένεις την στιγμή που θα χαλαρώσεις για να γράψεις δυο αράδες για έναν...

Γράφει ο Νίκος Φετοκάκης

Είναι από τις φορές που δεν θες να περιμένεις την στιγμή που θα χαλαρώσεις για να γράψεις δυο αράδες για έναν αγώνα μπάσκετ. Μετά από χρόνια ένοιωσα άτυχος που βρίσκομαι τόσα χιλιόμετρα μακριά και δεν μπορούσα να βρίσκομαι στο γήπεδο, αλλά και ο τηλεοπτικός δέκτης μιλούσε.

Την αξία μιας νίκης πέραν από τις συνθήκες την ορίζει και το μέγεθος του ηττημένου. Ο Πανιώνιος χρειαζόταν και χρειάζεται υπερβάσεις για να σωθεί φέτος μετά τις συνθήκες που ξεκίνησε η χρονιά.Σήμερα αντιμετώπισε μια ομάδα καλύτερη του. Μια ομάδα που όσο στοιχίζει ο καταπληκτικός Μάνι Χάρρις στοιχίζει σχεδόν όλο το ρόστερ του Πανιωνίου φέτος και όμως.. ο μαέστρος Βαγγέλης Ζιάγκος κατάφερε και πήρε την ταυτότητα του Σάκοτα. Κατάφερε και περιόρισε την ΑΕΚ στο σκοράρισμα κοντά στους 70 πόντους, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο φέτος.

Στα του αγωνιστικού χώρου όλοι τους λιοντάρια και κομβικοί. Από τον Δίπλαρο που δεν σκόραρε μεν αλλά ξεκούρασε ποιοτικά τον Μπρειζελντον, τον γίγαντα Ραλλάτο που μπήκε ένα λεπτό και έκανε τα φάουλ που έπρεπε στον Καββαδά, τον "Μενσά" και τον "Τσούπκο" που πάλευαν στην άμυνα με τα θηρία, κυρίως με αυτόν τον Τζέιμς που κάποιες στιγμές φαινόταν σαν..2 Τζέιμς στο παρκέ, τον Ζήση και τον Κράβιτς που βοήθησαν τα μέγιστα στο να κερδίσει ο Ιστορικός την μάχη των ριμπάουντ,τ ον αρχηγό Βαγγέλη Σακελαρίου που μπορεί να μην σκόραρε πολύ η παρουσία του όμως στο παρκέ είναι πάντα ηγετική, μέχρι φυσικά τους 3 κορυφαίους. Τον Κάμινγκς που ανάθεμα αν ήξερε τα ονόματα των συμπαικτών του αλλά έδειξε πως είναι παικτάρα, τον Μπρειζελντον που κάθε φορά που τον βλέπω στον τρόπο που διεισδύει και αφήνει την μπάλα με αυτά τα ανάποδα λέι-απ και το πως εκτελεί μετά από σταυρωτή από το τρίποντο όλο και πιο πολύ κάποιον άλλον μάγο μου θυμίζει; Άφησα τελευταίο τον mvp για μένα, έστω και με μεγάλη δόση υπερβολής, την σεζόν ως τώρα και ας με συμπαθάει ο mr2 της ομάδας που ασφαλώς και είναι εκπληκτικός σκόρερ.Η παρουσία του τρομερά τίμιου Μπορίς Νταλλό όλη την χρονιά δεν την λές άσχημη ακόμα και στα άσχημα ματς, αλλά στα δύο τελευταία είναι εκπληκτικός. Με τον Κόροιβο κατέβασε 16 ολόκληρα σκουπίδια (μιλάμε για "κοντό" παίκτη), ενώ με την ΑΕΚ πέραν της σκυλίσιας άμυνας του σε Χάρρις και Πάντερ κατέβασε άλλα 9 ριμπάουντ. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ορειβατικό τρίποντο 4 λεπτά πριν το τέλος όπου σίγουρα έβαλε το...χεράκι του και ο Μπόμπαν, που σιγά μην και δεν ρίχνει κλεφτές ματιές από εκεί ψηλά, για να καταλήξει στο καλάθι, μας δίνουν μια πολύ θετική σούμα για τον Γάλλο άσσο.

Κερασάκι σε όλα αυτά η εκπληκτική και άψογη παρουσία του κόσμου της ομάδας που έδωσε υπέροχο χρώμα και έξτρα κίνητρο στα παιδια.

Πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα. Πιστεύω πως αν κάνουμε τις εντός έδρας νίκες συν τα Τρίκαλα εκτός, ο Πανιώνιος θα σωθεί και θα είναι μια τρομερή επιτυχία και του Σταύρου Αλευρογιάννη κυρίως που από την αρχή πίστεψε στο... όνειρο, αλλά και του κόουτς που συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα που παρέλαβε.

Κόντρα στην ΑΕΚ η φανέλα μίλησε. Το Αρτάκης κατηφόρισε. Χαμηλά την μπάλα από εδώ και πέρα και στο τέλος όλα θα ναι καλά και θα φαντάζει η αρχή της σεζόν σαν ένας μακρινός εφιάλτης που μόνο μαθήματα θα έχουμε να πάρουμε για να μην ξανασυμβούν ποτέ εγκλήματα του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια