Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με τέτοιο κόσμο και... Μπράζελτον δεν χάνεις!

Με τον Μπράζελτον στο ντεμπούτο του να παίρνει τον ρόλο του ηγέτη και με τον απίστευτο κόσμο του ο Ιστορικός επικράτησε με 70-59 του Κόρ...

Με τον Μπράζελτον στο ντεμπούτο του να παίρνει τον ρόλο του ηγέτη και με τον απίστευτο κόσμο του ο Ιστορικός επικράτησε με 70-59 του Κόροιβου και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για την επίτευξη του μεγάλου φετινού στόχου.

Η ομάδα του Ζιάγκου ήταν ανώτερη από τον σύλλογο της Αμαλιάδας, είχε το προβάδισμα στο σκορ σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και χωρίς αμφιβολία έφτασε απόλυτα δίκαια στην επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ και ηγέτης στο παρκέ ήταν ο Ταϊρόν Μπράζελτον, με τον Αμερικανό γκαρντ - στο ντεμπούτο του με τα κυανέρυθρα- να πετυχαίνει 23 πόντους και να οδηγεί την ομάδα στη νίκη.

MVP του Ιστορικού ήταν και ο εκπληκτικός κόσμος του. Οι Πάνθηρες, αλλά και οι υπόλοιποι φίλαθλοι του Πανιωνίου δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και φυσικά στο τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του συλλόγου ανταπέδωσαν θερμα το χειροκρότημα προς την εξέδρα.

To παιχνίδι

Στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, έβγαλε ενέργεια στο παρκέ, με τον Μπράζελτον στο ντεμπούτο του να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος και τον Σαρικόπουλο να είναι ο “άρχοντας” της ρακέτας. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις στη συνέχεια, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 17-15 υπέρ των κυανέρυθρων.

Η δεύτερη περίοδος δεν είχε ιδιαίτερες αλλαγές, με τον Πανιώνιο ναέχει και καλά και κακά διαστήματα. Μπράζελτον και Σαρικόπουλος συνέχισαν να παίρνουν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που οδηγούν την ομάδα στο σκοράρισμα. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες στην απόλυτη ισορροπία, με το σκορ να είναι 34-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοση του, είχε καθαρό μυαλό σε επίθεση, αλλά και σε άμυνα και το στοιχείο που ξεχώρισε ήταν το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του Ζιάγκου στο παρκέ. Ο εκπληκτικός Μπράζελτον πήρε σημαντικές βοήθειες στο σκοράρισμα από ένα ακόμα γκαρντ, τον Δίπλαρο. Ο Νταλό από την μεριά του με την άμυνα και τα ριμπάουντ που πήρε έδωσε πολύτιμες βοήθειες, ενώ και ο Κράβιτς βοήθησε σημαντικά. Σκορ περιόδου: 50-39 για τον Ιστορικό.

Στην τελευταία περίοδο ο Κόροιβος μπήκε στο παρκέ με στόχο να επιστρέψει στο παιχνίδι και στο ξεκίνημα κατάφερε να βάλει κάποιους εύκολους πόντους, με τους κυανέρυθρους να κάνουν κάποιες λάθος επιλογές στην επίθεση. Στη συνέχεια, όμως, η ομάδα του Ζιάγκου πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα, "πάτησε" σε όλους τους τομείς τον αντίπαλο της και δικαιότατα έφτασε στην σημαντική νίκ.η Τελικό σκορ: 70-59.

Να σημειωθεί πως η ατμόσφαιρα στο Αρτάκης ήταν απλά συγκλονιστική. Όλος ο κόσμος του Ιστορικού, με τους Πάνθηρες στην πρώτη γραμμή, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να ενισχύουν την ομάδα, με το τέλος του αγώνα να βρίσκει τους παίκτες να ανταποδίδουν το χειροκρότημα.

H ταυτότητα του αγώνα

Μπάσκετ ανδρών - 17η αγωνιστική

Πανιώνιος - Κόροιβος: 70-59

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 32-32, 50-39, 70-59

Πανιώνιος(Ζιάγκος): Brazelton 23(1), Σακελλαρίου 5(1), Dallo 9, Cupkovic 2, Σαρικόπουλος 14, Δίπλαρος 12(3), Kravic 5, Καμπερίδης, Kuakumensah

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Τσαρούχα, Πουρσανίδης Κ.

*Α΄γύρος: Κόροιβος - Πανιώνιος: 68-67

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια