Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η Κασσάνδρα, η κοροϊδία και η «εξυγίανση»!

Γράφει ο Λουζιτανός... Το τρίπτυχο του τίτλου μας συνοψίζει το πλαίσιο της διακοπής στο πρωτάθλημα, η οποία ως συνήθως μόνο άδολο σκοπό...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Το τρίπτυχο του τίτλου μας συνοψίζει το πλαίσιο της διακοπής στο πρωτάθλημα, η οποία ως συνήθως μόνο άδολο σκοπό και τέλος δεν είχε...

Κασσάνδρα: είχαμε προβλέψει αμέσως με την έναρξη της «διακοπής» ότι αυτή ήταν μόνο για τα μάτια, δεν επρόκειτο να διαρκέσει περισσότερο από 1 εβδομάδα ουσιαστικά, καθώς υπήρχε ήδη η προγραμματισμένη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Όπερ και εγένετο.

Κοροϊδία: Σκοπός της διακοπής ήταν απλώς να πέσουν οι τόνοι – κάτι σαφώς χρήσιμο βέβαια – αλλά πέραν τούτου ουδέν, όπως θα δούμε και παρακάτω. Χρησιμοποιήθηκε η δοκιμασμένη τακτική της εξωγενούς παρέμβασης (UEFA- FIFA-GREXIT και τα συναφή), «ευχαριστήσαμε τους Αμερικανούς» και συνεχίζουμε με ακριβώς το ίδιο σκηνικό και παρασκήνιο...

«Εξυγίανση»: αυτή η λέξη στην Ελλάδα και πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρό της δεν μπορεί ποτέ να βγει από τα εισαγωγικά. Έτσι και τώρα, οι ομάδες κλήθηκαν να «δεσμευτούν» σε κάποιους όρους. Το τι τύπου δέσμευση είναι αυτή βέβαια, εφόσον δεν έχει επί του παρόντος καμία νομική υπόσταση, είναι άλλο θέμα. Εδώ δεν εφαρμόζονται οι υπάρχοντες νόμοι (βλ. ποινικός κώδικας και νόμος Κοντωνή από το 2015), αναζητούνται παράθυρα και χαραμάδες για να τη γλιτώσει ο Παναθηναϊκός (...και όχι μόνο) από τον υποβιβασμό και υποτίθεται ότι οι ομάδες δεσμεύτηκαν με βάση ένα νομικά ανυπόστατο έγγραφο, το οποίο ούτε τη μορφή Υπουργικής Απόφασης δεν έχει!

Αλλά ακόμη και αν είχε ή στο μέλλον αποκτήσει νομική υπόσταση, αυτά που αναφέρονται είναι στην ουσία φαιδρά:

Ο όρος για τον υποβιβασμό για επεισόδια και φαινόμενα βιαιοπραγίας οπαδών ομάδων είναι γενικός, καθώς δεν περιέχει ορισμούς για το τι θεωρείται «φαινόμενο βίας», άρα εμπίπτει απευθείας σε ερμηνεία κατά το δοκούν, ενώ ο «επιτρεπόμενος αριθμός» περιορίζεται σε μία σεζόν, άρα το κοντέρ μηδενίζει κάθε Ιούνιο. Δηλαδή, μπορώ να πάω στο γήπεδο ή στο γήπεδο του αντιπάλου ή σε οποιοδήποτε γήπεδο ή και έξω από αυτό (ούτε αυτό προσδιορίζεται) φορώντας το κασκόλ μιας ομάδας (οπότε λογίζομαι ως οπαδός της), να εξασκήσω «βίαια φαινόμενα» (τα οποία δεν έχουν επί του παρόντος οριστεί τι περιλαμβάνουν), αλλά μέχρι 3 φορές είναι αποδεκτό. Μετά, υπομονή μέχρι την επόμενη σεζόν!!!

Μάλιστα, βάσει άλλου όρου που εισηγήθηκε ο υφυπουργός και «δεσμεύτηκαν» οι ομάδες, βγαίνει και η αστυνομία από το γήπεδο, κάτι που εφάρμοσαν προοδευμένες χώρες αφού όμως είχαν εξασφαλίσει πολλά άλλα προηγουμένως. Οπότε, η εκδήλωση βίας εντός των γηπέδων πλέον μπορεί να είναι ακραία, ειδικά εάν οι σεκιουριτάδες είναι λιγότεροι από τους κάφρους ανά γήπεδο, ή απλά αποφασίσουν ότι δεν αξίζει για τα (το πολύ) 400 € που παίρνουν να ρισκάρουν τη ζωή τους απέναντι σε περισσότερους εξαγριωμένους θερμοκέφαλους!

Συνοψίζοντας και τους 2 προαναφερθέντες όρους που «δεσμεύτηκαν» κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υφυπουργού οι ομάδες, προκειμένου να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, μπορούν οι οπαδοί μιας ομάδας να τα σπάσουν μέχρι ακραίο βαθμό, απουσία της αστυνομίας αλλά προσοχή (!) μέχρι 3 φορές ανά σεζόν! Μετά υπάρχει ποινή υποβιβασμού... Πολλά LOL!!!

Τέλος, άλλος «δεσμευτικός» όρος, ήταν η κατάργηση του 3βάθμιου δικαστικού οργάνου, ήτοι του οργάνου το οποίο απαρτίζεται από τακτικούς δικαστές και το οποίο υποτίθεται ότι θα προσέφερε αξιοκρατία στη λήψη αποφάσεων, από ανθρώπους μετόχους της τακτικής δικαιοσύνης, οι οποίοι θα διασφάλιζαν το διαδικαστικό μέρος της εκδίκασης, αλλά και την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων, καθότι δεν θα προέρχονταν από το χώρο του ποδοσφαίρου. «Εξυγίανση» δηλαδή...

Αυτά λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες, με τις υγείες μας, η «εξυγίανση» προχωρά με ταχείς ρυθμούς, τα προβλήματα λύθηκαν και το πρωτάθλημα είναι έτοιμο να ξαναρχίσει σε ...νέο τοπίο.

Μέσα σε όλα, για να μην ξεχνιόμαστε, η Πανιωνάρα παίζει τελικούς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, οπότε ας σταθούμε στο πλευρό της, μόνο με την κυανέρυθρη καρδιά μας, χωρίς «δεσμευτικούς» όρους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια