Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δάρας: «Μόνο κακό κάνει η διακοπή, καταστροφή το Grexit»

Ο Χρήστος Δάρας ήταν καλεσμένος της "Πανιώνιας Εκπομπής" και μίλησε για τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις στην Σούπερ Λιγκ και ...

Ο Χρήστος Δάρας ήταν καλεσμένος της "Πανιώνιας Εκπομπής" και μίλησε για τις τελευταίες άσχημες εξελίξεις στην Σούπερ Λιγκ και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον Πανιώνιο και όχι μόνο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της κυανέρυθρης ΠΑΕ χαρακτήρισε ως "ταφόπλακα του ελληνικού ποδοσφαίρου" το ενδεχόμενο του Grexit, ενώ ξεκαθάρισε την αντίθεση του για την διακοπή του πρωταθλήματος.

Επίσης, μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον Πανιώνιο, το νέο σύγχρονο προπονητικό κέντρο των ακαδημιών, ενώ ενημέρωσε και για τους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Δάρας στην συχνότητα του Panionianea Radio: 

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και το πρόβλημα για τον Πανιώνιο: 
"Όλες οι ΠΑΕ και ο Πανιώνιος είμαστε φυσικά αντίθετοι με την διακοπή του πρωταθλήματος. Πιστεύουμε ότι μόνο κακό κάνει αυτό. Δεν προσφέρει σε τίποτα η διακοπή. Το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τον τηλεοπτικό πάροχο, που με πιθανές ρήτρες όπως έχει γίνει κι άλλες φορές δεν προχωράει στο οικονομικό κομμάτι. Εμείς περιμένουμε να γίνει η εκταμίευση των τελευταίων δόσεων και μία τέτοια ρήτρα δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά την αδειοδότηση, καθώς καλούμαστε να καλύψουμε το ποσό μέχρι τις 31 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι στο πρωτάθλημα η διακοπή, είχε γίνει κάτι άλλο στο παρελθόν; Και για να το πούμε διαφορετικά. Ας πούμε ότι ο Πανιώνιος δημιουργεί κάποια πρόβλημα, οι υπόλοιπες 15 ομάδες τι θα φταίνε για να τιμωρηθούν, γιατί πρόκειται για τιμωρία. Εγώ σαν Πανιώνιος, σαν πρόεδρος της ομάδας, αν είχα κάνει κάτι θα έπρεπε η δικαιοσύνη να εφαρμόζει όλους τους νόμους που έχει θεσπίσει και να είναι αμείλικτη. Οι υπόλοιποι όμως τι φταίνε;  Εάν εγώ κάνω κάποιο παράπτωμα που ο νόμος λέει ότι έχω κάποιες κυρώσεις, θα πρέπει να επιβληθεί η τιμωρία μου άμεσα, τάχιστα και χωρίς αναστολή. Η τιμωρία θα έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο, χωρίς παραθυράκια, και να μην γίνει η διακοπή. Αν εξαιρέσουμε τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιπες έχουν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα; Και όμως όλοι την πληρώνουν".

Για την συνάντηση που θα έχουν οι ΠΑΕ με τον Υφυπουργό αθλητισμού: 
"Αυτή τη Κυριακή υπάρχει διακοπή. Σεβόμαστε την απόφαση του Υπουργού. Ουσιαστικά μιλάμε για τρεις εβδομάδες που δεν θα έχουμε αγώνες, γιατί υπάρχει και η Εθνική ομάδα μετά. Άρα μιλάμε για τρεις εβδομάδες που οι ομάδες θα είναι λειτουργικά "νεκρές", εκτός από τα οικονομικά τους, τα οποία καλούνται να τα εκπληρώσουν, γιατί αν δεν το κάνουν δεν παίρνουν αδειοδότηση και πέφτουν κατηγορία πλέον!".

Για την καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας με τον Ατρόμητο και το γκολ που δέχτηκε στο τέλος:
"Είδαμε την ομάδα να παίζει πολύ καλά κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο φέτος. Εαν δεν ερχόταν το γκολ στο 93' θα μιλάγαμε διαφορετικά και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Η γενική εικόνα της ομάδας ήταν εξαιρετική. Η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα, όμως ήταν ο τρόπος που ήρθε και αυτό μας έμεινε δυστυχώς".

Για τις δηλώσεις Γρηγορίου για τους Νίλσεν, Μπραχίμι:
"Ο προπονητής ήταν και επηρεασμένος μετά το παιχνίδι. Σωστά αναφέρθηκε σε αυτούς τους δύο παίκτες, γιατί ήταν κομβικοί στο αποτέλεσμα. Ο Νίλσεν δεν κατάφερε να σκοράρει μόνος του για να κάνει το 3-1 και ο Μπραχίμι έχασε την μπάλα στο κέντρο στο 93' και δεχτήκαμε το γκολ στη συνέχεια. Δεν είμαι προπονητής εγώ. Είναι θέμα του προπονητή αν θα χρησιμοποιεί τους παίκτες. Ο προπονητής βλέπει τους παίκτες κάθε μέρα, εκείνος τους ξέρει καλύτερα και ο προπονητής ξέρει αν του κάνει ένας παίκτης ή όχι".

Για το νέο σύγχρονο προπονητικό κέντρο των ακαδημιών: 
"Μέσα στα χιλιάδες προβλήματα που υπάρχουν ο Πανιώνιος κάνει πολλά πράγματα και αγωνιστικά και οικονομικά και διοικητικά. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες σε όλους τους τομείς. Άλλες ομάδες θα είχαν γονατίσει...".

Για τις ανανεώσεις παικτών: 
"Όπως καταλαβαίνεται τώρα δεν ξέρουμε το αύριο μας. Φημολογείτε ότι θα γίνει grexit, δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλα πράγματα, ούτε να ανανεώσουμε με παίκτες. Έχουν γίνει συζητήσεις και το ξέρετε. Γίνονται οι απαραίτητες συζητήσεις...".

Για το ενδεχόμενο Grexit:
"Θα είναι η ταφόπλακα, μία καταστροφή του ποδοσφαίρου. Εκείνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να μην υπάρχει βία στα γήπεδα. Η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου αμαυρώθηκε σε όλο τον κόσμο. Πάει πολύ πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιοι παίκτες αύριο θα έρθουν στην Ελλάδα; Πως θα φέρεις παίκτες να πλαισιώσουν τα δικά μας παιδιά τους Έλληνες; Πως θα έρθουν στην Ελλάδα με αυτά που βλέπουν;".

Για τους παίκτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού:
"Ο Βλάχος τραυματίστηκε στο 93', γι' αυτό άργησε να ξεκινήσει να πάει στην μπάλα στην φάση που σκόραρε ο Ατρόμητος. Είχε το πρόβλημα σε εκείνη τη φάση και δεν μπόρεσε να προλάβει τον Ουάρντα, μας πήγαν και όλα ανάποδα δηλαδή. Εαν δεν είχε το πρόβλημα ο Βλάχος θα τελείωνε την φάση εκεί. Καλύψαμε το πρόβλημα με την θλάση που έχει και περιμένουμε να γίνει επούλωση και σε τρεις εβδομάδες να επανέλθει δυναμικά. Ο Σαραμαντάς δεν μου ανέφερε κάποιο πρόβλημα. Ο Τασουλής ήρθε από την Γαλλία με πρόβλημα στους δεξιούς κοιλιακούς, μετά το ξεπέρασε αυτό, όμως παρουσίασε ενοχλήσεις στους αριστερούς. Εκεί δηλαδή που πριν 5 χρόνια είχε πρόβλημα και είχε χειρουργηθεί. Από εκεί και πέρα μίλησα μαζί του, κάνει τις θεραπείες του, το πότε θα είναι έτοιμος δεν το ξέρουμε ακριβώς. Πιστεύω ότι και αυτός σε τρεις εβδομάδες θα έχει επανέλθει. Ο Μαρκυλλος θα είναι έτοιμος στη συνέχεια. Ο Νόβακ λίγο πριν τον πάρουμε είχε κάνει μία επέμβαση στο γόνατο, κάτι που το ξέραμε και χρειάζεται χρόνος να επανέλθει. Ουσιαστικά θα είναι μία καλοκαιρινή μεταγραφή".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια