Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γάσπαρης: «Έκλαιγα όταν έφυγα από τον Πανιώνιο-Θέλει 10 ζωές για να γίνει Πανιώνιος ο κ. Θεοδώρου!»

Ο Γιώργος Γάσπαρης μίλησε αποκλειστικά στο Panionianea Radio. Καλεσμένος της ραδιοφωνικής εκπομπής του panionianea.gr ήταν ένας άνθρωπ...

Ο Γιώργος Γάσπαρης μίλησε αποκλειστικά στο Panionianea Radio.

Καλεσμένος της ραδιοφωνικής εκπομπής του panionianea.gr ήταν ένας άνθρωπος που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου, ενώ συνδέει το "χθες" με το "σήμερα" στον μπασκετικό Πανιώνιος. Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Γάσπαρη, ο οποίος έχει τιμήσει όσο λίγοι την φανέλα του Ιστορικού και πλέον έχει τον ρόλο του τεχνικού σύμβουλου στην κυανέρυθρη ΚΑΕ.

Πραγματοποιήσαμε μαζί του μία πολύ όμορφη Πανιώνια συζήτηση τόσο για το δικό του παρελθόν στον σύλλογο, την αγάπη του προς τον Πανιώνιο, την δυσκολία να φύγει για τον Άρη και το Κύπελλο που σήκωσε, όσο και για την σημερινή ομάδα του Ιστορικού και τον δύσκολο στόχο που έχει μπροστά της.

Παράλληλα, "απάντησε" στις ειρωνείες του προέδρου της Κύμης κ. Θεοδώρου, ενώ -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στον μεγάλο Φάνη Χριστοδούλου, στην μάχη της παραμονής, αλλά και στον κόσμο του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Γάσπαρη στο Panionianea Radio: 

-Γιώργο έρχεσαι κατευθείαν από την προπόνηση, σωστά;

«Ναι κατευθείαν. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Για εμένα το ματς με το Λαύριο είναι ημιτελικός και ο τελικός είναι μετά με τα Τρίκαλα».

-Αλήθεια, πόσα χρόνια έπαιξες στον Πανιώνιο;

«Στον Πανιώνιο έκανα δελτίο το 1975 σε ηλικία 9 ετών. Στα 28 μου σεζόν 92-93 ο Πανιώνιος για να μπορέσει οικονομικά να σώσει την ομάδα έπρεπε ή να πουλήσει εμένα ή τον Φάνη Χριστοδούλου. Τον Φάνη δεν μπορούσε να τον πουλήσει με τίποτα, αναγκάστηκε να πουλήσει εμένα στον Άρη, φανταστείτε τότε ο Πανιώνιος πήρε ένα εκατ. Ευρώ για την μεταγραφή μου, όπου με εκείνα τα χρήματα ο Πανιώνιος οικονομικά βοηθήθηκε σημαντικά».

-Την προηγούμενη χρονιά πανηγύρισες το Κύπελλο με τον Πανιώνιο...

«Ήταν ένα ονειρεμένο Κύπελλο, γιατί έχω πάρει και Κύπελλο Κυπελλούχων με τον Άρη. Το Κύπελλο με τον Πανιώνιο ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου, γιατί πολύς κόσμος δεν ξέρει: Ήμουν 15 χρονών πιτσιρίκι και είχα πάει στο ΣΕΦ για βόλτα, τότε το γήπεδο ήταν στα μπετά δεν είχε σκεπή και με ένας φίλο που ήμασταν μαζί μου είχε πει “σκέφτεσαι να παίξει εδώ ο Πανιώνιος κάποτε και να πάρει το Κύπελλο με σένα παίκτη;”. Ήταν το όραμα του Ανδρέα Βαρίκα που είχε ονειρευτεί να χτίσει μία ομάδα να διεκδικήσει κάποιον τίτλο και είμαι πολύ τυχερός που το έζησα, όχι μόνο σαν παίκτης αλλά και σαν φίλαθλος. Οι παλιοί θα με θυμούνται στην Θύρα 3 στο ποδόσφαιρο. Ήμουν Πάνθηρας βαμμένος. Πριν παίξω μπάσκετ ήμουν κανονικό Πανθηρόπουλο. Έχω φάει ξύλο στο Σπόρτινγκ με την ΑΕΚ, διάφορα θέματα. Με ευλόγησε ο Θεός να παίξω στην ομάδα που αγαπάω και να πάρω και Κύπελλο».

-Πόσο δύσκολο σου ήταν να αποχωρήσεις από τον Πανιώνιο;

«Δεν θέλω να φανώ γραφικός, αλλά έκλαιγα όταν έφυγα από τον Πανιώνιο. Μόλις γύρισα από την Θεσσαλονίκη που υπέγραψα στον Άρη με περίμενε ο αδερφός μου, η γυναίκα μου και εγώ έκλαιγα και με ρώταγαν γιατί; Γιατί δεν ήθελα, δεν μπορούσα. Κάποια παιδιά σαν εμένα που έχουν μεγαλώσει σε μία ομάδα είναι δύσκολο κάτι τέτοιο. Ήταν αδύνατο να αντέξω άλλη φανέλα πάνω μου, δηλαδή έβλεπα το κιτρινόμαυρο πάνω στο κορμί μου και δεν πίστευα ότι είμαι εγώ. Είναι κάποιες περιπτώσεις είσαι τόσο δεμένος με μία ομάδα που δεν μπορείς να φύγεις. Αν γύρναγα τα χρόνια πίσω θα προτιμούσα να το είχα κόψει το μπάσκετ από τα 28 μου, παρά να φύγω από τον Πανιώνιο».

-Ο κόσμος εδώ στέλνει μηνύματα και για τον Φάνη, θέλει να τον δει ξανά στην ομάδα...

«Μιλάμε με τον Φάνη. Έχει τις δουλείες του στην Πάρο και πλέον δεν είναι μακρινό όνειρο να είναι στην ομάδα. Έχει αρχίσει πλέον, από την στιγμή που είμαι και εγώ στην ομάδα, να το βλέπει με άλλο μάτι. Για όλους εμάς είναι σημαντικό να υπάρχει ένας πρόεδρος να βοηθάει οικονομικά την ομάδα και να δουλεύουν όλα σωστά».

-Τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα, πως βλέπεις την συνέχεια;

«Επειδή τελευταία στιγμή μπήκε ο Σταύρος Αλευρογιάννης στην ομάδα και χτίστηκε στο +5 η ομάδα, γιαυτό έγιναν τόσα λάθη στο ρόστερ. Εκείνη την στιγμή είχαν κλείσει σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Μακάρι να ήμουν από το Καλοκαίρι στην ομάδα. Δεν θα είχαν γίνει τέτοια λάθη και η ομάδα δεν θα κινδύνευε. Θα είχαμε πλαισιώσει νωρίτερα την ομάδα με 2-3 καλούς ξένους και θα είχαμε πάρει 2-3 νίκες παραπάνω στον πρώτο γύρο. Άργησε να γίνει αυτό. Πλέον κάνουμε έναν μίνι πρωταθλητισμό πλέον. Κάποια στιγμή ήμασταν με μία νίκη σε 13 παιχνίδι, με αυτό τον απολογισμό καμία ομάδα στον πλανήτη σε κανένα άθλημα δεν έχει καταφέρει να το γυρίσει. Μετά χρειαζόμασταν σχεδόν 7 νίκες σε 12-13 παιχνίδι. Πρώτος στόχος για μένα που το είπα και στα παιδιά είναι να μην χάσει κανένα παιχνίδι στην έδρα της. Ακόμα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να “ματώσει” στη Νέα Σμύρνη. Δεν είναι εύκολο προφανώς, αλλά δεν θα έχει εύκολο απόγευμα στο Αρτάκης. Όλα τα άλλα παιχνίδια στην έδρα μας θα τα χτυπήσουμε».

-Κάθε παιχνίδι είναι και ένας μικρός τελικός...

«Είναι πιο δύσκολο να είσαι σε μία ομάδα που κινδυνεύει, παρά σε μία ομάδα που πάει για το πρωτάθλημα, τα έχω ζήσει και τα δύο και ξέρω. Είναι πολύ δύσκολο να λες στα παιδιά σε κάθε ματς ότι είναι τελικός μπροστά μας. Τα παιδιά έχουν αλλάξει πρόσωπο, είναι πιο ομάδα, έχουν άλλη διάθεση. Το ίδιο θα γίνει και το Σάββατο και θα κερδίσουμε το Λαύριο».

-Το παιχνίδι στην Κύμη ήταν ιδιαίτερα δυνατό...

«Η Κύμη δεν ήθελε απλά να μας κερδίσει ήθελε να μας “δείρει” κιόλας. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως. Ελπίζω όλες οι ομάδες θα παίξουν στα ίσια όλα τα ματς».

-Πολύ άσχημη εντύπωση έκαναν οι ειρωνείες του προέδρου της Κύμης κ. Θεοδώρου μετά το παιχνίδι της Χαλκίδας...

«Θέλω να πω κάτι στον κόσμο που μας ακούει, κάτι που είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια. Η Κύμη είναι Κύμη και Κύμη θα μείνει. Το να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει λεφτά 2-3-4 σεζόν και να κάνει μία πορεία με μία ομάδα, αυτό δεν αλλάζει κάτι. Η Κύμη ποτέ δεν θα γίνει Πανιώνιος και ο Πανιώνιος ποτέ δεν θα γίνει Κύμη. Ο Πανιώνιος ήταν, είναι και θα είναι τεράστια ομάδα. Υπήρχε από το 1890 και θα υπάρχει για εκατοντάδες χρόνια. Δεν χρειάζεται να πούμε τι είναι ο Πανιώνιος, όλοι ξέρουν. Το ότι περνάει κάποια δύσκολα χρόνια ο Πανιώνιος αυτό δεν πάει να πει ότι έχει μικρύνει σαν ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι η ιστορία του, η φανέλα του και ο Πανιώνιος με 4-5 ακόμα ομάδες είναι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού αθλητισμού. Οποιοσδήποτε κ. Θεοδώρου και οποιοσδήποτε άλλος που απλά βρέθηκαν σε μία ομάδα αύριο μπορεί να μην είναι πουθενά. Ο Πανιώνιος πάντα θα είναι εδώ και δεν μπορεί να συγκρίνεται με την Κύμη. Γι’ αυτό και ο κ. Θεοδώρου με τις ειρωνείες κατά του Πανιωνίου μόνο γραφικός μπορεί να γίνει, δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπανω. Θέλει 10 ζωές για να γίνει Πανιώνιος ο κ. Θεοδώρου!».

-Με ποιες ομάδες βλέπεις να παλεύουμε για την παραμονή έως το τέλος;

«Με Φάρο και Κόροιβο εμείς δεν θέλουμε τριπλή ισοβαθμία. Μπορεί να κερδίσει ο Φάρος και μέσα στον Κόροιβο και να μην χρειαστούμε 8 νίκες, θα δείξει. Πιστεύω ότι αυτές οι τρεις ομάδες είναι. Τα Τρίκαλα δεν έχουν κάποια τύχη νομίζω, ο Αρης δεν νομίζω να κινδυνέψει μετά τη νίκη επί του Προμηθέα. Εμείς κοιτάμε Σάββατο με Σάββατο κοιτώντας παράλληλα και τα απέναντι αποτελέσματα. Για να σωθούμε χρειάζονται υπερβάσεις και θα τις κάνουμε, θα εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα».

-Το ματς με τα Τρίκαλα είναι το εκτός έδρας παιχνίδι που πρέπει να κερδίσει η ομάδα...

«Αν κερδίσουμε το Λαύριο, που θα κερδίσουμε, δεν θα γυρίσει κανείς από τα Τρίκαλα αν χάσουμε εκεί, με τα πόδια θα επιστρέψουν. Τα Τρίκαλα έχουν αποδυναμωθεί και δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν κάτι για την κατηγορία».

-Πως φάνηκε στην ομάδα η μεγάλη παρουσία του κόσμου του Πανιωνίου στην Χαλκίδα;

«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Ήξερα ότι θα ερχόταν κόσμος, αλλά δεν περίμενα τόσους φίλαθλους μας. Ήταν μία ευκαιρία για εμάς. Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία, αλλά άφησαν πολύ το σκληρό παιχνίδι, μετά την αποβολή του Τσούπκοβιτς φόρτωσαν πολύ γρήγορα με φάουλ τον Κουακουμενσά και με τεχνική ποινή αποβλήθηκε. Εκεί μείναμε γυμνοί στο «4». Αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Κάμινγκς στο «4». Εκεί χαθήκαμε λίγο, μπήκαν μεγάλα σουτ από την Κύμη. Ελέγχαμε το παιχνίδι για 30 λεπτα, κάπου εκεί θα έλεγα ότι κατάφεραν και έβγαλαν τον Μπρέιζελτον εκτός παιχνιδιού. Ο Αμερικανός είναι πάρα πολύ καλός από τότε που έχει έρθει στην ομάδα, με την Κύμη παίχτηκε σκληρό παιχνίδι ,έπεσαν τρεις παίκτες πάνω του, γι’ αυτό και έχει 11 ασιστ. Έφαγε πολύ ξύλο στο ματς και κατάφεραν να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη ποτέ στο μπάσκετ. Όλοι πρέπει να βοηθήσουν».

-Η γνώμη σου για τον τελευταίο παίκτη που απέκτησε η ομάδα, τον Κάμινγκς;

«Είναι πολύ δυνατό τριάρι, καλά ποσταρίσματα, δυνατός, καλά τελειώματα. Είναι μόλις 7-8 μέρες στην ομάδα, τώρα προσαρμόζεται. Από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερος. Εχει πολύ καλά στοιχεία. Είναι πειθαρχημένος και δυνατός παίκτης. Έχει να δώσει πολλά».

-Ο Τσούπκοβιτς παίζει κανονικά με Λάυριο έτσι;

«Θα παίξει κανονικά ο Τσούπκοβιτς ναι»

-Δικαιολογείς την αντίδραση του σε όσα έγιναν με τον Μανωλόπουλο;

«Όχι, γιαυτό και έφαγε βαρύ πρόστιμο. Βέβαια από το πρώτο δευτερόλεπτο ο αντίπαλος του βρίζει την οικογένεια, μας το είπε ο Τσούπκοβιτς το είδαμε και στο βίντεο. Τον βρίζει ασταμάτητα. Μέσα στην ένταση του παιχνιδιού ας πούμε “τσίμπησε”.».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Γάσπαρη (από το 26:24)


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια