Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αλευρογιάννης: «Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ...»

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης μίλησε για το... σήμερα και το αύριο του μπασκετικού Πανιωνίου. «Το ότι ο Πανιώνιος δεν χρωστά σε κανέναν φέτο...

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης μίλησε για το... σήμερα και το αύριο του μπασκετικού Πανιωνίου.

«Το ότι ο Πανιώνιος δεν χρωστά σε κανέναν φέτος, ότι μαζεύτηκαν τα οικονομικά, ότι μπήκε τάξη στο τμήμα μπάσκετ και κυρίως ότι δεν χάθηκε η ευκαιρία που μας δόθηκε το καλοκαίρι είναι δεδομένα. Το αν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία είναι ενδεχόμενο. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, αλλά ένα μπορώ να υποσχεθώ: Θα μείνω στη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και θα «πέσω» τελευταίος» ανέφερε αρχικά ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ μιλώνστας στην ιστοσελίδα "eBasket.gr".

– Αν το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώσει, η επόμενη μέρα θα είναι δίχως αυτόν;
«Ίσως κάποιοι να το θέλουν, εντός κι εκτός συλλόγου, αλλά θα τους απογοητεύσω γι’ άλλη μια φορά. Κάναμε πολλά σε λίγο διάστημα. Κάναμε και πολλά λάθη, από τα οποία μαθαίνουμε. Το είπα από την πρώτη στιγμή, δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας, εγώ ορθοπαιδικός χειρουργός είμαι.
Νοικοκυρέψαμε τον Πανιώνιο και όταν θα φύγω, θα φύγω νικητής. Όπως είπα από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα, όποιος θελήσει να έρθει καλώς να ορίσει. Δεν είναι αυτοσκοπός να διοικώ την ομάδα. Θέλω, όμως, να τη φέρω στο επίπεδο που ονειρεύομαι κι αν τα καταφέρω ίσως να έχει ολοκληρωθεί η αποστολή μου».

– Έχει τα χρήματα για να κρατήσει τον Πανιώνιο, είτε στην Α1, είτε στην Α2;
«Ο Πανιώνιος έχει τη δική του περιουσία. Διαθέτει παιδιά με ταλέντο, παιδιά που θα είναι η επόμενη μέρα του μπάσκετ. Ο Καμπερίδης ήταν στις βασικές μας επιλογές, ο Μαραγκίδης ήρθε στη διαδρομή, ο Καρακεχαγιάς προωθήθηκε. Είναι πιο κάτω ο Τόλιας (κρατήστε αυτό το όνομα), επιστρέφει από τον Ολυμπιακό ο Ρουμελιώτης, υπάρχει ο αδερφός του Μωραΐτη, υπάρχουν παιδιά, που θα αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη μέρα».

– Έχουν το ταλέντο για να σταθούν στην ανδρική ομάδα;
«Δεν θέλω να μιλήσω για τον καθένα ξεχωριστά. Ο Καμπερίδης, για παράδειγμα, είχε κινήσει από πέρυσι το ενδιαφέρον ομάδων. Ο Μαραγκίδης πήγε πριν από μια εβδομάδα να δοκιμαστεί στην Ελβετία κι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Κοιτάξτε, εμείς θα τους δώσουμε την ευκαιρία. Από τις 15 του μήνα μπαίνει σ’ εφαρμογή ένα πλάνο αξιοποίησης κι ενεργοποίησης τους, σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία, οπότε ως το τέλος του πρωταθλήματος θα έχουμε σαφέστερη εικόνα».

– Αυτό είναι το… σχέδιο για την Α2;
«Αυτό είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα παίζουμε. Αν μείνουμε στην Α1 θα πλαισιωθούν από 1-2 έμπειρους και τους ξένους, σε διαφορετική περίπτωση, έχοντας η ομάδα μας έναν από τους κορυφαίους σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος (Βαγγέλης Σακελλαρίου), θα χρειαστεί ένας κοινοτικός και 1-2 καλές προσθήκες».

– Όταν λέει ενεργοποίηση και σχέδιο, τι εννοεί;
«Έχουμε μελετήσει πράγματα. Θα κάνουν ξεχωριστές προπονήσεις, ενώ παράλληλα θα μετέχουν -κάποια από αυτά τα παιδιά- στην πρώτη ομάδα. Το καλοκαίρι φέρνουμε έναν από τους κορυφαίους γυμναστές του ΝΒΑ, τον Γκέινον Μπέικερ, για να διδάξει αυτά τα παιδιά. Το κάνει ο Πανιώνιος και είναι η μοναδική ομάδα στην Α1 που θα τον έχει για τα παιδιά του. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει με τα μεγαλύτερα ονόματα του ΝΒΑ. Όποιος δεν τον ξέρει δεν έχει παρά να γκουγκλάρει το όνομά του και θα καταλάβει».

– Άρα ο Πανιώνιος έχει και «παρών», και μέλλον.
«Όσο ο Πανιώνιος έχει τον κόσμο στα… κάγκελα (με την καλή έννοια, αντιλαμβάνεστε τι εννοώ), όσο έχει την παραγωγική διαδικασία, όσο έχει ανθρώπους που ενδιαφέρονται, τον Πανιώνιο μην τον κλαίτε. Κι αν, μάλιστα, τηρηθούν οι ίσες αποστάσεις από τον ΕΣΑΚΕ και την Πολιτεία, τότε άλλοι πρέπει να κλαίνε».

– Αντί επιλόγου…
«Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ όσο χρειαστεί για να γίνει ο Πανιώνιος αυτό που οραματιστήκαμε, εγώ κι οι συνεργάτες μου. Για να τον βλέπουν και να χαίρονται αυτοί που τον αγαπάνε, για να τον ζηλεύουν όλοι οι άλλοι. Αυτό είναι υπόσχεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια