Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αν θέλουμε κάτι να το κερδίζουμε...

Γράφει ο Λουζιτανός... Η αλήθεια είναι ότι στον Πανιώνιο δεν χαρίζεται τίποτε. Αλλά έτσι μας αρέσει. Αν θέλουμε όμως κάτι σαν ομάδα πρέ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Η αλήθεια είναι ότι στον Πανιώνιο δεν χαρίζεται τίποτε. Αλλά έτσι μας αρέσει. Αν θέλουμε όμως κάτι σαν ομάδα πρέπει να το κερδίζουμε…

Ο Ιστορικός παίζει τη χρονιά του σε διάστημα 2 εβδομάδων. Η αρχή έγινε με τον Αστέρα, σε ένα ματς που κακά τα ψέματα δεν άφησε και αρκετή αισιοδοξία για τη συνέχεια. Μια ομάδα άτολμη, μαλθακή, χωρίς νεύρο, χωρίς φαντασία και χωρίς πάθος για τη νίκη. Με πολλή τύχη, έναν σταθερότατο Κότνικ και ευτυχώς κάποιες ατομιστικές ενέργειες των επιθετικών του Αστέρα που δεν έσπασαν την μπάλα στους αμαρκάριστους συμπαίκτες τους, πήραμε την ισοπαλία… Σε ένα ματς στην έδρα μας, με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και την κερδίσαμε στον 1ο γύρο. Δεν το λες και επιτυχία δηλαδή…

Όσο και αν έτρεξε ο διασωθείς Σαραμαντάς, που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι σήμερα, έλειπαν βασικά στοιχεία από την ομάδα: η ομαδική άμυνα δεν υπήρχε και οι παίκτες του Αστέρα με βασικούς συνδυασμούς έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν. Τα φάουλ που ήταν περίπου δεκαπλάσια υπέρ της ομάδας μας έδειχναν το πάθος των αντιπάλων και την μαλθακότητα των δικών μας παικτών.

Ο Γρηγορίου είπε τα πράγματα όπως έχουν για τους καινούριους παίκτες: ο Ουάσιγκτον αποδίδει, πλην αυτού όμως ο Νίλσεν πολύ βαρύς (αρχίζουν να μας έρχονται συνειρμοί Μαχμούτοβιτς) και ο Μπραχίμι σχεδόν ανύπαρκτος. Από την άλλη όμως, η δικαιολογία ότι το μυαλό των παικτών ήταν στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, ελπίζουμε να δικαιωθεί, γιατί με τέτοια εμφάνιση δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτε.

Οι «εξυγιαντές» αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπέστησαν βαριά ήττα από το «καθεστώς» στην Τούμπα (-3 ο ΠΑΟΚ και +3 ο Ολυμπιακός, λόγω της διακοπής) και θα μείνουν πίσω στον αγώνα για το πρωτάθλημα, άρα μοιραία θα στραφούν στον στόχο του κυπέλλου, πρέπει να αλλάξουν πολλά. Πρέπει να δούμε (επιτέλους) μια ομάδα που θα μασάει σίδερα, που θα έχει αμυντικές αλληλοκαλύψεις, που θα καταπίνει τους αντιπάλους παίκτες και δεν θα πνίγεται σε λίγους αυτοματισμούς των αντιπάλων. Πρέπει να μπουν στο γήπεδο 11 κομάντος, που θα τα δώσουν όλα και θα έχουν ένα σκοπό. Όχι την καλή εμφάνιση, όχι το να κρατήσουν το μηδέν, όχι την ισοπαλία και βλέπουμε. Μόνο τη νίκη!

Το βίντεο του τελικού του ’98 θα βοηθούσε στο να περάσει τη σωστή νοοτροπία που χρειάζονται οι αγώνες κυπέλλου.

Και αν τα καταφέρουμε όλα αυτά, τότε πρέπει να ευχηθούμε να μην επέμβει το «εξυγιαντικό» τμήμα, ήτοι τα σφαλτσοσφυρίγματα στις βουτιές του Πέλκα ή του κάθε Πέλκα…

Όσο για το πρωτάθλημα, τα πράγματα τα κάναμε δύσκολα και πλέον είναι δυσκολότερα. Ειδικά εφόσον πλέον θα μπει στο παιχνίδι το παρασκήνιο και σχετικά υπήρξαν και οι σαφείς δηλώσεις από έγκριτα πρόσωπα του Παναθηναϊκού, ότι πρέπει η ομάδα τους να βγει πάσει θυσία Ευρώπη, αλλιώς χάνονται.

Και το ΠΟΚ-εξυγιαντές είναι εδώ. Στη δύσκολη στιγμή εξάλλου φαίνονται οι «φίλοι». Ο Ολυμπιακός μεσολάβησε παρασκηνιακά για τη μεταγραφή – φάντασμα του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα (!). Οι φίλοι των «αετών» εδώ στη Λισαβόνα αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτή η μεταγραφή, τη στιγμή που η ομάδα τους έχει τουλάχιστον 3 ανερχόμενους γκολκίπερ, αλλά και ένα τεράστιο δίκτυο σκάουτινκ στη Βραζιλία… Με έναν πρόεδρο όμως βουτηγμένο μέχρι το λαιμό στο εμπόριο ναρκωτικών, τέτοιες εξυπηρετήσεις και χάρες στους συναδέλφους του από την Ελλάδα γίνονται εν μία νυκτί.

Η ΑΕΚ έσπευσε να πάρει το Λουντ, όχι γιατί τον χρειαζόταν – εξάλλου δεν έχει παίξει και πολύ μέχρι σήμερα – αλλά για να γλιτώσει άλλη μία προσφυγή σε βάρος του «φιλικού σωματίου».

Ο ΠΑΟΚ που προσπαθεί επίσης να πρωτεύσει στο παρασκηνιακό τοπίο και επιθυμεί δυνατούς συμμάχους σε αυτή τη μάχη, έσπευσε να δανείσει δύο παίκτες χωρίς ανταλλάγματα στον Παναθηναϊκό, ενώ θα βοηθούσε και στην περίπτωση Μολέντο εάν δεν βρισκόταν άλλη λύση από το εξωτερικό.

Αυτά για να μην ξεχνάμε πώς λειτουργεί το παρασκήνιο και τι έχει να αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος για να προκριθεί στον τελικό ή για να πάρει την 5η θέση στο πρωτάθλημα. Καλά θα κάνουμε λοιπόν να εμφανιστούμε αντάξιοι των προσδοκιών, να μην διαλέγουμε αγώνες και να τα δίνουμε όλα σε κάθε ευκαιρία.

Αναμένουμε την απάντηση της ομάδας στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, αλλά και σε αυτούς που έρχονται για το πρωτάθλημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια