Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Λίγα λόγια σταράτα και όχι γκρινιάρικα

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Ο Πανιώνιος αν θέλει να κατακτήσει την 5η θέση, διότι την 4η μάλλον δεν μπορεί (βέβαια τίποτα δεν αποκλείε...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Ο Πανιώνιος αν θέλει να κατακτήσει την 5η θέση, διότι την 4η μάλλον δεν μπορεί (βέβαια τίποτα δεν αποκλείεται και επιπλέον εκεί πρέπει κανονικά να στοχεύει), χρειάζεται να βελτιωθεί κατά πολύ, πάρα πολύ!

Στη βελτίωση θα πρέπει να συμβάλουν και οι νεοαποκτηθέντες, αλλά και οι παλιότεροι ν’ ανεβάσουν απόδοση και κυρίως ν’ αγωνίζονται με μεγαλύτερη θέληση. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα, που είναι μια πολύ μέτρια ομάδα, η οποία έχει ένα πολύ ωραίων εγκαταστάσεων γήπεδο με αγωνιστικό χώρο χωράφι (ενδεικτικό κ αυτό του υποβαθμισμένου Ελληνικού πρωταθλήματος), είναι δεδομένο ότι δε θα μπορούσε να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο. Όμως ο Πανιώνιος νομίζω ότι σ’ έναν ακόμη αγώνα εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο.

Τίποτα δε λειτούργησε σωστά. Αν υπάρχει κάτι θετικό είναι ότι αυτή τη φορά η άμυνα δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Όμως ότι ο Πανιώνιος δε δέχτηκε τέρμα οφείλεται τόσο στον κακό αγωνιστικό χώρο όσο και στην ανεπάρκεια των αντίπαλων επιθετικών. Τα πράγματα βελτιώθηκαν κάπως με τις αλλαγές. Οι Σπιριντόνοβιτς, Νίλσεν και Ουάσιγκτον ήταν σαφώς καλύτεροι αυτών που αντικατέστησαν. Οι Λάμπρου, Γιεσίλ και Μασούρας για άλλη μια φορά ήταν μέτριοι. Το κύριό τους γνώρισμα είναι η αστάθεια και η επιπολαιότητα που τους διακρίνει. Είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Θα ρωτήσει κάποιος γιατί στη θέση των δύο ακραίων στην επίθεση δεν ξεκίνησε Σπιριντόνοβιτς; Υποθέτω επειδή όπως και οι προηγούμενοι, παρά την ποιότητά του, δεν είναι πάντα καλός. Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται αρκετά υποτονικός. Νομίζω ότι το πιο εύλογο ερώτημα είναι γιατί δεν ξεκίνησε ο Ουάσιγκτον και ξεκίνησε ο Σαββίδης, ο οποίος δεν νομίζω ότι βρίσκεται και στην καλύτερή του κατάσταση. Βέβαια σήμερα δεν ήταν καλός και ο Μπραχίμι, ίσως να μην τον βοήθησε και ο κακός αγωνιστικός χώρος και δε νομίζω ότι περίμενε κάποιος να φτιάξει παιχνίδι ο Κόρμπος, ο οποίος είναι πολύτιμο τρεχαντήρι, αλλά αμυντικός μέσος παλιάς κοπής, που δε συμβάλει καθόλου στη γρήγορη και ποιοτική ανάπτυξη του παιχνιδιού, στοιχεία που πρέπει να έχουν οι σύγχρονοι αμυντικοί μέσοι. Τούτων δοθέντων καταλαβαίνει κάποιος γιατί, ιδίως στο Α΄ ημίχρονο, φαινόταν ότι ο Πανιώνιος έπαιζε με «ομαδάρα»!

Παρά ταύτα όμως ο Πανιώνιος θα μπορούσε να κλέψει το ματς, όπως βέβαια και να το χάσει. Ας ελπίσουμε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει βελτίωση και ότι οι νέοι θα βοηθήσουν καθοριστικά.

Τέλος ο Πανιώνιος θα πρέπει να προσέξει πολύ τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τη Λαμία στην έδρα της. Το σωστό είναι να ταξιδέψει στη Λαμία με σκοπό να κερδίσει το παιχνίδι και όχι για να υπερασπιστεί το ισχνό υπέρ του 1-0. Ο δε κ. Γρηγορίου πρέπει να κατεβάσει την πιο καλή και αξιόμαχη για την περίσταση ενδεκάδα. Τονίζω το τελευταίο διότι ομάδες με περιορισμένο σχετικά ρόστερ δυσκολεύονται ν’ ανταποκριθούν σε δύο διοργανώσεις. Επιπλέον το rotation δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια