Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

H δύσκολη συνέχεια στις δύο διοργανώσεις...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Η δύσκολη συνέχεια και οι πιθανότητες του Ιστορικού στις 2 διοργανώσεις... Τα παιχνίδια που ακολουθούν ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Η δύσκολη συνέχεια και οι πιθανότητες του Ιστορικού στις 2 διοργανώσεις...

Τα παιχνίδια που ακολουθούν για τον Ιστορικό θα καθορίσουν σε μεγάλο ποσοστό αν θα καταφέρει να μπει στην 1η 5αδα στο πρωτάθλημα και αν θα παίξει στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μετά από πολλά χρόνια.

Στο πρωτάθλημα έχει να δώσει δύσκολους αγώνες που ναι μεν οι περισσότεροι είναι στην έδρα του όμως οι αντίπαλοι είναι ισχυροί και επιπλέον συνδιεκδικητές της 5ης θέσης. Αναφέρομαι στον Αστέρα, την Ξάνθη αλλά και τον Παναθηναϊκό που υπό προϋποθέσεις κατά την άποψή μου μπορεί να διεκδικήσει και αυτός την 5η θέση αν και στους επόμενους αγώνες έχει καλή απόδοση όπως στον αγώνα με την ΑΕΛ. Κοντολογίς σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα η τύχη του Πανιωνίου βρίσκεται στα χέρια του επειδή δεν αντιμετωπίζει μόνον ανταγωνίστριες ομάδες για την 5η θέση αλλά και άλλους ισχυρούς αντιπάλους όπως π.χ. Ατρόμητο εντός, Αεκ, Παοκ εκτός. Επιπλέον φέτος η έδρα του Πανιωνίου δεν αποτελεί απόρθητο κάστρο. Επομένως προκειμένου στο τέλος να κατακτήσει την 5η θέση πρέπει ν’ αποδώσει πολύ καλύτερα απ’ ότι μέχρι τώρα, ιδίως στη Ν. Σμύρνη. Και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από την αμέσως επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Αστέρα, που ίσως είναι και ο πιο σοβαρός συνδιεκδικητής της 5ης θέσης.

Σε ότι αφορά στον ημιτελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον Παοκ σε 2πλή συνάντηση, ο Ιστορικός σύμφωνα με τη λογική είναι το αουτσάιντερ. Ο Παοκ είναι καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Μπορεί να κερδίσει ή να προκριθεί και εκείνος που θ’ αγωνιστεί έξυπνα, σφιχτά και συγκεντρωμένα, αποφεύγοντας παιδαριώδη λάθη, στα οποία φέτος ο Πανιώνιος δυστυχώς υποπίπτει. Ο Παοκ από την άλλη πλευρά ενδιαφέρεται περισσότερο για το πρωτάθλημα χωρίς φυσικά να στέκει ο ισχυρισμός ότι για το κύπελλο είναι αδιάφορος. Προκειμένου λοιπόν να είναι πιο ανταγωνιστικός και φρέσκος στο πρωτάθλημα, στο οποίο έχει να δώσει δύσκολους αγώνες και μάλιστα με συνδιεκδικητές όπως ο Ολυμπιακός και η Αεκ, έστω και αν οι αγώνες αυτοί είναι στην έδρα του, πρέπει να προχωρήσει σε εκτεταμένο rotation. Όμως το rotation δεν επιτυγχάνει πάντα και μάλλον στις περισσότερες περιπτώσεις αποτυγχάνει. Βέβαια στο ίδιο rotation πρέπει να προχωρήσει και ο Πανιώνιος, όμως αυτός αφενός μεν δεν έχει τη δυνατότητα να είναι εκτεταμένο και αφετέρου οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό είναι της ίδιας δυναμικότητας μ’ αυτούς που αντικαθιστούν.

Επομένως η ομάδα του Πανιώνιου σε σχέση με του Παοκ από αγωνιστικής πλευράς δεν αναμένεται να είναι αισθητά διαφοροποιημένη. Συνεπώς αν ο Πανιώνιος εκμεταλλευτεί τόσο το rotation του Παοκ όσο και την ενδεχόμενη έλλειψη ενδιαφέροντός του για το κύπελλο και ταυτοχρόνως πιάσει μια καλή απόδοση και στους δύο αγώνες είναι πολύ πιθανό να περάσει στον τελικό του κυπέλλου. Και απ’ εκεί και πέρα βλέπουμε.

Βέβαια όλα τα παραπάνω συμπεράσματα εξάγονται με λογικές σκέψεις. Όμως σε πλείστες περιπτώσεις τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δεν εξελίσσονται με βάση τη λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια