Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μόνοι μας βάζουμε τα δύσκολα...

Γράφει ο Λουζιτανός... Η αρχή του 2ου γύρου του πρωταθλήματος, βρίσκει την ομάδα στην 5η θέση, σε ισοβαθμία με Αστέρα και Ξάνθη. Και όλ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Η αρχή του 2ου γύρου του πρωταθλήματος, βρίσκει την ομάδα στην 5η θέση, σε ισοβαθμία με Αστέρα και Ξάνθη. Και όλα αυτά ενώ οι 3 τελευταίοι αγώνες ήταν με Απόλλωνα, Παναιτωλικό και ΠΑΣ, από τους οποίους ο Ιστορικός αποκόμισε μόλις 2 βαθμούς. Κάποια στιγμή ο Γρηγορίου είχε πει πως έχουμε πλεονέκτημα γιατί θα έχουμε όλους τους συνδιεκδικητές μας εντός έδρας στο 2ο γύρο. Στο χθεσινό ματς, στο οποίο η αστοχία και η τύχη έπαιξαν το ρόλο τους, αυτό το επιχείρημα μάλλον καταρρίφθηκε. Απέναντι σε μια ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο και η οποία έπαιζε με πάθος και κυρίως αμυντικά, ειδικά σε όλο το 2ο ημίχρονο, όπως ήρθαν τα πράγματα, μένει μόνο το στοιχείο πως πρέπει να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας (που βέβαια τις ξέραμε ήδη).

Είναι κατανοητό ότι υπάρχει κούραση στην ομάδα, εφόσον ξεκίνησε νωρίτερα η προετοιμασία φέτος. Είναι επίσης κατανοητό ότι το ρόστερ που έχει σαφώς είχε αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να έρθουν κάποια λεφτά από μεταγραφές, επιπλέον αποδυναμώθηκε κι άλλο μέσα στη σεζόν ως τώρα. Εφόσον μάλιστα πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι η οικονομική εξυγίανση, οποιαδήποτε ανοίγματα σε μεταγραφικά θέματα δεν είναι εφικτά.

Σχετικά με το Σταυρόπουλο που μπήκε στο βασικό σχήμα αντί για τον Γκιοατά, έδειξε άγχος, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο μέχρι ένα βαθμό για έναν αμυντικό στους πρώτους του αγώνες. Έχασε βέβαια τον παίκτη του στη φάση του γκολ, αλλά τέτοια λάθη θα γίνουν από τους νέους παίκτες και πρέπει να έχουμε υπομονή, αρκεί να μην επαναλαμβάνονται. Γιατί παίκτες σαν το Σταυρόπουλο είναι το αύριο της ομάδας, αυτοί που πρέπει να δοκιμαστούν, να στηριχθούν και αργότερα να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας ή να φέρουν λεφτά εάν μεταγραφούν. Θα ήταν ωραίο να δούμε και ευκαιρίες σε άλλους νεαρούς παίκτες, κατά διαστήματα, όπως έχουμε δει μέχρι τώρα με τον Πινιώτη και τον Βουκελάτο.

Από την άλλη, είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε αγωνιστική η ομάδα παραπατάει στα στημμένα. Χαρακτηριστικά, δύο από τα τρία γκολ που δέχτηκε ο Πανιώνιος στους τελευταίους τρεις αγώνες, είναι από κεφαλιές που χάθηκαν σε στημμένες φάσεις και ένα από την κεφαλιά - «ασίστ» του Γκιοατά. Χθες, στο πρώτο και τελευταίο κόρνερ του ΠΑΣ, κάποιοι παίκτες ψάχνονταν για το τι πρέπει να κάνουν, πού να σταθούν και ποιον να μαρκάρουν. Με άλλα λόγια, δεδομένου ότι η άμυνα έχει ψηλά παιδιά, χρειάζεται περισσότερο πάθος και προπόνηση στις κεφαλιές. Δεν είναι τυχαίο κιόλας, ότι και στην επίθεση, ενώ ο Πανιώνιος κερδίζει συχνά φάουλ και κόρνερ, σχεδόν ποτέ όμως δεν απειλεί από αυτά, ειδικά όταν μιλάμε για κερδισμένες κεφαλιές.

Για τους 4 παίκτες που ήρθαν ή θα έρθουν (Μπραχίμι, Ουάσιγκτον, Νόβακ και Νίελσεν) δεν θα πρέπει προφανώς να περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Και αυτό διότι η διοίκηση στράφηκε μόνο στην ξένη αγορά, καθώς τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ελεύθεροι Έλληνες παίκτες και έτσι οι νεοαποκτηθέντες (όσο από αυτούς «πιάσουν») θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής, στη χώρα, στους αγωνιστικούς ρυθμούς, στην ομάδα και το πλάνο του προπονητή. Οπότε, πρέπει το υπάρχον δυναμικό να τραβήξει το κουπί για τις επόμενες 2 ή 3 αναμετρήσεις που ακολουθούν, καθώς μόνο ο Μπραχίμι ήδη πήρε χρόνο συμμετοχής.

Ο στόχος της 5άδας τέλος, δεν έχει προφανώς χαθεί, αλλά έχει δυσκολέψει πολύ. Όχι τόσο από βαθμολογικής πλευράς (ο Ιστορικός ακόμη και τώρα φιγουράρει στην 5η θέση), αλλά από πλευράς προγράμματος και απόδοσης. Θα πρέπει να δούμε βελτίωση στην απόδοση και την αποτελεσματικότητα της ομάδας εάν θέλουμε να σκεφτόμαστε την 5άδα ή τη διάκριση στο κύπελλο.

Μόνοι μας βάλαμε τα δύσκολα...αλλά αυτή η ομάδα είναι πλασμένη για τα δύσκολα (ακόμη και στο μπάσκετ πάει να κάνει ένα μεγάλο θαύμα φέτος), οπότε ευελπιστούμε για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια