Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το όνειρο που δεν είναι άπιαστο...

Γράφει ο Κώστας Παπαδάκος... Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε χαμόγελα στην Πανιώνια οικογένεια. Η κληρωτίδα όχι μόνο έφερε αντίπα...

Γράφει ο Κώστας Παπαδάκος...

Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε χαμόγελα στην Πανιώνια οικογένεια. Η κληρωτίδα όχι μόνο έφερε αντίπαλο την (θεωρητικά πάντα) πιο αδύναμη από τις άλλες ομάδες, αλλά παράλληλα έθεσε ως αντιπάλους τους 4 πιο ισχυρούς (επίσης θεωρητικά), δηλαδή ΟΣΦΠ-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Ατρόμητος.

Το όλο σκηνικό θυμίζει το 1998, όταν ο «Ιστορικός» είχε κληρωθεί αντιμέτωπος με την Καλαμαριά, αποφεύγοντας τους πολύ ισχυρότερους και με καλύτερες ομάδες τότε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Άρη και Ξάνθη.

Η συνέχεια γνωστή. Μετά την πρόκριση επί της Καλαμαριάς, η τρελοπαρέα του Πανιωνίου είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά (1-0 στη Ν. Σμύρνη με γκολ το Βόκολου και 1-1 στην Τούμπα με γκολ του Ναλιτζή). Το μαγικό βράδυ της 29ης Απριλίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη ο Πανιώνιος έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας με γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή, κατακτώντας για δεύτερη φορά το βαρύτιμο έπαθλο.

Όπως και το 1979 με την ΑΕΚ (3-1 με γκολ Αναστόπουλου, Παθιακάκη, Λίμα) έτσι το 1998, ο Πανιώνιος ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ. Ήταν το «σιγουράκι» ότι θα χάσει. Και τις δύο φορές οι κυανέρυθροι κινδύνευαν και πάλευαν για την παραμονή στην Α’ Εθνική, αγωνιώντας μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το εάν θα «σωθούν». Και τις δύο φόρες, οι αντίπαλοι τους είχαν προδιαγράψει το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ το 1979 και ο ΠΑΟ το 1998 είχαν ήδη τυπώσει κασκόλ και άλλα αναμνηστικά που έγραφαν «Κυπελλούχος Ελλάδας» έτοιμα για πώληση στους φιλάθλους τους μετά τη λήξη των τελικών. Και πολλά άλλα παρόμοια….

Θυμάμαι το 1998, ως τότε επικεφαλής των Πανθήρων, είχα δώσει μία συνέντευξη στο ΦΩΣ στον συνάδελφο Θέμη Σινάνογλου, ο οποίος έκανε κεντρικό τίτλο μία ατάκα που του είχα πει: «Ο Πανιώνιος θα πάρει το Κύπελλο ότι και να γίνει». Πολλοί μη Πανιώνιοι το θεώρησαν γραφικό και σίγουρα θα έλεγαν «Τον καημένο τον Πάνθηρα, έχει πάθει παράκρουση». Λίγες μέρες μετά όμως τα αλάνια του Εμβολιάδη έκαναν το αδιανόητο και έφεραν το Κύπελλο στην Πλατεία.

Τα πράγματα σήμερα είναι διαφορετικά. Ο Πανιώνιος σήμερα είναι άλλη ομάδα. Ο Πανιώνιος σήμερα το μόνο για το οποίο «κινδυνεύει» είναι ίσως να μην μπει για 3η συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος. Δίνει λύπη στο ΠΟΚ συνεχόμενα και μέσα στις έδρες τους. Έχει αποκτήσει το σεβασμό και θαυμασμό όλων των αντιπάλων του. Έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση και πολλοί προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Αυτός ο Πανιώνιος σήμερα, δεν θα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, αν οι ευχές όλων μας ευοδωθούν και περάσουμε στους 4 και φυσικά στον Τελικό. Εκεί, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας, θα τον λούζει κρύος ιδρώτας. Θα τον ζώνουν τα φίδια, γιατί θα ξέρει ότι απέναντι του έχει μία ομάδα που κατάφερε να τσακίσει γίγαντες, όταν ήταν στα από κάτω της και θα τρέμει στην ιδέα τι μπορεί να του κάνει, τώρα που είναι στα από πάνω της ….

Σοβαρότητα με τη Λαμία και περνάμε. Και μετά όλα γίνονται, όλα είναι πλέον πιθανά.

Ονειρευόμαστε και όπου μας βγάλει. Καλή επιτυχία στην ομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια