Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σκέψεις και απόψεις για τον μπασκετικό Πανιώνιο

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Παρακολουθήσαμε τον «τελικό» Πανιώνιος - Μποχωρίδης (παίζει στον Άρη) με αποτέλεσμα 81-87 δυστυχώς! Μετά α...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Παρακολουθήσαμε τον «τελικό» Πανιώνιος - Μποχωρίδης (παίζει στον Άρη) με αποτέλεσμα 81-87 δυστυχώς! Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα η σωτηρία για τον Ιστορικό γίνεται όλο κ πιο δύσκολη υπόθεση!

Ακόμη όμως και αν η ομάδα αποτύχει να μείνει στην κατηγορία, οι διοικούντες αλλά και οι φίλοι του Πανιωνίου δε θα πρέπει να τα βάψουν μαύρα! Ο Πανιώνιος μπορεί να διατηρήσει ένα κορμό και να καλλιεργήσει το άθλημα, ν’ αναπτύξει τις υποδομές του (αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο που δεν πρέπει να υποτιμάται), ν’ αποκτήσει διοικητική σταθερότητα και σταδιακά να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο. Εκτιμώ ότι το κύριο μέλημα πρέπει να είναι αφενός μεν να μπουν στέρεες βάσεις στην ομάδα του Πανιωνίου κ αφετέρου να διασφαλιστεί ότι δε θα δημιουργηθούν χρέη όπως στο παρελθόν, που αποδείχθηκαν καταστροφικά! Μακάρι αυτό να ξεκινήσει από φέτος και μάλιστα να συνοδευτεί με τη σωτηρία της ομάδας, για την οποία προφανώς πρέπει η προσπάθεια να ενταθεί παρά την τεράστια δυσκολία του εγχειρήματος.

Λίγα λόγια για τον αγώνα με τον Άρη στο κλειστό της Αρτάκης: η ομάδα προσπάθησε κ έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Όμως εξακολουθεί να είναι από τις πιο αδύναμες στην κατηγορία κ αυτό φαίνεται. Φάνηκε και σε αυτό το ματς, που ένας μέτριος Άρης, του εξαιρετικού Μποχωρίδη ήταν συγκριτικά καλύτερος του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε για τη νίκη έχοντας τη συγκινητική στήριξη των φιλάθλων του όμως σε καθοριστικά σημεία δε μπορούσε ν’ αντιδράσει σωστά, έκανε καθοριστικά λάθη κλπ. Η ομάδα διαθέτει μέτριους καλαθοσφαιριστές μερικοί των οποίων δεν γνωρίζω αν κάτω από άλλες περιστάσεις θ’ αγωνίζονταν στον Πανιώνιο και στην Α1. Βέβαια η τεράστια οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει επηρεάσει και το πρωτάθλημα της Α1, επομένως το γεγονός μπορεί να θεωρηθεί ως φυσικό επακόλουθο.

Το ερώτημα είναι τι πρέπει να γίνει απ’ εδώ και πέρα; Η απάντηση έχει δοθεί επαλειμμένα και είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο για τη σωτηρία κ αν είναι εφικτό να ενισχυθεί η ομάδα με έναν ή δύο πιο ποιοτικούς καλαθοσφαιριστές όσο και για να καλλιεργηθεί το άθλημα με ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή στις μικρότερες ηλικίες. Σήμερα ο Πανιώνιος δε διαθέτει στις τάξεις του π.χ. ένα Ελληνόπουλο σαν τον Μποχωρίδη ή έναν ξένο σαν τον ΜακΦάντεν που μπορούν να πάρουν στην ανάγκη ένα ματς μόνοι τους! Ο τελευταίος θα σώσει την Κύμη, αλλά δεν γνωρίζω αν θα βάλει μέσα τον χρηματοδότη της! Όμως τέτοιοι μπασκετμπολίστες έχουν και αντίστοιχο κασέ, που δεν ξέρω αν αυτή την εποχή μπορεί να το σηκώσει ο Πανιώνιος χωρίς να δημιουργήσει μελλοντικά χρέη! Γιατί για φανταστείτε πόσο δυσκολότερο θα είναι και να υποβιβαστεί στην Α2 και να έχει δημιουργήσει δυσβάσταχτα χρέη;

Τέλος δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι καταβάλλεται η ίδια προσπάθεια όπως στο παρελθόν που ο Πανιώνιος είχε ισχυρές ομάδες μπάσκετ σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες των νέων. Και απ’ αυτές τις κατηγορίες έβγαιναν σπουδαίοι καλαθοσφαιριστές που προωθούνταν στην μεγάλη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια