Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σακελλαρίου: «Όνειρο ζωής και μεγάλη ευθύνη ο Πανιώνιος» (photos)

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Βαγγέλη Σακελλαρίου στο Panionianea Radio. Ο αρχηγός του μπασκετικού Πανιωνίου ήταν ο καλεσμένος τη...

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Βαγγέλη Σακελλαρίου στο Panionianea Radio.

Ο αρχηγός του μπασκετικού Πανιωνίου ήταν ο καλεσμένος της "Πανιώνιας Εκπομπής", βρέθηκε στο στούντιο του Panionianea Radio και παραχώρησε μία μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα μπάσκετ του Ιστορικού, εξέφρασε την σιγουριά του ότι στο τέλος ο Ιστορικός θα καταφέρει να πετύχει τον μεγάλο στόχο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον 6ο παίκτη του συλλόγου, τον κόσμο!

Διαβάστε τα περισσότερα και σημαντικότερα κομμάτια της "πλούσιας" συνέντευξης του Βαγγέλη Σακελλαρίου στην ραδιοφωνική συχνότητα του panionianea.gr.

-Βαγγέλη αρχικά πες μου αν υπάρχει κούραση στην ομάδα, μέσα από τις προπονήσεις και τους συνεχόμενους "τελικούς";

"Ποτέ δεν μας άγγιξε η κούραση, σίγουρα μας επηρεάζει, αλλά η ομάδα έδειξε αντίδραση μετά την ήττα με τον Άρη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλέον πάμε 10 φορές περισσότερο στις μπάλες, γινόμαστε πιο πολύ ομάδα και είμαστε πεινασμένοι όλοι μας".

-Μετά το παιχνίδι με τον Άρη η ομάδα έχει "μεταμορφωθεί" προς το καλύτερο...

"Καλώς ή κακώς με τον Άρη χάσαμε ένα τελικό σε ένα γεμάτο γήπεδο. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία, με αποτέλεσμα ο Άρης να πάρει τη νίκη. Μετά ήταν καθοριστική εβδομάδα και δεν σας κρύβω ότι περίμενα να δω πως θα αντιδράσει η ομάδα. Η ομάδα τελικά αντέδρασε πολύ καλά, από την Δευτέρα μπήκαμε προσηλωμένοι, μετά τον ΠΑΟΚ, ερχόμενοι με το Ρέθυμνο ξέραμε ότι δεν θα είχαμε άλλη ευκαιρία. Ήμασταν αποφασισμένοι όλοι, από το ημίχρονο σχεδόν κερδίσαμε και φτιάξαμε την άμυνα μας. Ελέγξαμε τον ρυθμό και έγιναν όλα πιο εύκολα μετά".

-Βλέπουμε, όμως, ότι και οι αντίπαλοι μας κάνουν νίκες και γίνονται ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα...

"Εγώ προσωπικά δεν κοιτάει τι κάνουν οι αντίπαλοι, κοιτάω μόνο την ομάδα μας. Μετά την ήττα από τον Άρη θεωρώ ότι γίναμε ομάδα, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Μετά από τέτοιες ήττες και δύσκολες καταστάσεις γίνεσαι ομάδα, παίκτης και οικογένεια. Όταν πάνε όλα καλά δεν καταλαβαίνεις. Η ομάδα αντέδρασε κόντρα στο Ρέθυμνο, μία πολύ δυνατή ομάδα στην Α1. Κανείς δεν περίμενε να κερδίσουμε και τελικά κερδίσαμε εύκολα. Από εδώ και πέρα κοιτάμε την ομάδα μας και πάμε για νίκη σε κάθε παιχνίδι πλέον".

-Ο Κολοσσός έχει και μία πολύ μεγάλη απουσία, καθώς έφυγε ο πρώτος του σκόρερ...

"Σίγουρα είχαν στηρίξει πολλά στον πρώτο τους σκόρερ. Βέβαια μαθαίνουμε ότι πάει να κάνει μία μεταγραφή τώρα και πρέπει να αλλάξουν το παιχνίδι τους. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας, θέλουμε να έχουμε το ίδιο πρόσωπο όπως στα τελευταία δύο ματς, καθώς σε αυτές τις δύο νίκες ήμασταν καλύτεροι. Πριν από το Ρέθυμνο μίλαγα για ένα σερί και τότε δεν το πίστευε κανείς, μακάρι να το συνεχίσουμε. Αν παίξουμε με καρδιά και παίξουμε το ίδιο όπως στα τελευταία παιχνίδια δεν έχουμε να φοβηθούμε κανεναν".

-Μετά τα συνεχή άσχημα αποτελέσματα, ήρθε η αντίδραση και αυτό είναι το πιο σημαντικό...

"Είναι δίκοπο μαχαίρι όταν χάνεις συνέχεια στην αρχή. Τότε δεν είχαμε και τον κόσμο στο γήπεδο ήταν σημαντικό αυτό, με τους ξένους να μην καταλαβαίνουν στο άδειο Αρτάκης τι πάει να πει Πανιώνιο. Κρατάμε τώρα την αντίδραση μετά τον Άρη, υπάρχει αυτοκριτική γιατί πρέπει να τα βρεις πρωτα με τον εαυτό σου. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια".

-Εσείς οι Έλληνες της ομάδας έχετε το πιο δύσκολο έργο νόμίζω, σωστά;

"Οι Έλληνες έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη, πονάμε την φανέλα, οι ξένοι η αλήθεια είναι πως αλλάζουν τις ομάδες κλπ. Βέβαια δεν υπάρχει κανόνας σε αυτό, είναι και ο χαρακτήρας του κάθε παιδιού που έρχεται από έξω. Για εμάς φέτος ήταν ιδιαίτερη χρονιά ξεκινήσαμε αργά".

-Εσύ, ο αθλητής Σακελλαρίου, φέτος κάνεις μεγάλα πράγματα με την κυανέρυθρη φανέλα...

"Εμένα μας ενδιαφέρει να σωθεί η ομάδα. Πολλοί μου λένε ότι εσύ κανείς πολύ καλή χρονιά κλπ, εμένα όμως με νοιάζει να ανέβει η ομάδα, να φύγει από τις τελευταίες θέσεις. Πραγματικα θα προτιμούσα να μην έβαζα πόντο και ο Πανιώνιος να ήταν ψηλά".

-Βλέπουμε από τους ξένους τον Νταλό ιδιαίτερα να είναι πιο "θερμός" και με τον κόσμο...

"Ο Νταλό είναι κοντά μας ναι. Ο Νταλό έχει παίξει Ευρωλίγκα, έχει παίξει στην Αμερική, έχει μπασκετική παιδεία. Οι περισσότεροι κοιτούν το καλάθι, ο Νταλό παίζει για την ομάδα. Δημιουργεί, είναι πολύ ομαδικός και στα τελευταία παιχνίδια σκοράρει κιόλας".

-Στην ομάδα έχει μπει πλέον και ο Κουακουμενσά...

"Ναι, το παιδί έκανε δύο προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Δυνατός παίκτης, βάζει καλά το σώμα του, έχει το σουτ και από την αρχή έμαθε τα συστήματα και είναι παίκτης ομάδας".

-Πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος στην προσπάθεια για πραμονή της ομάδας;

"Πάντα αναφέρομαι στον κόσμο. Ο κόσμος είναι ο 6ος μας παίκτης, όταν παίζουμε στο Αρτάκης είναι σαν να παίζουμε εμείς με 6 παίκτες και ο αντίπαλος με 5. Κάθε Σάββατο που παίζουμε στο Αρτάκης πραγματικά βγάζουμε φτερά και παίρνεις και δύναμη για τα εκτός. Καλώς ή κακώς σε ένα τέτοιο γήπεδο MVP είναι ο κόσμος. Με το Φάρο παράδειγμα στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ακούγαμε καν τις οδηγίες του προπονητή μας από τις φωνές του κόσμου".

-Βλέπουμε πλέον όλους τους παίκτες να βγάζετε παραπάνω πάθος στο παρκέ...

"Όλα τα παιδιά πλέον βοηθούν. Και ο Κράβιτς, έχει δώσει μεγάλες βοήθειες. Με τον Σαρικόπουλο αποτελούν τους δίδυμους πύργους μας. Δίνει και την ψυχή του ο Κράβιτς κάθε αγωνιστική, όπως και ο Ζήσης αποτελεί πολύ σημαντικό παίκτη μας, είναι ο στυλοβάτης στη ρακέτα. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους Έλληνες, τον Μολφέτα, τον Ραλλάτο που δίνει και την ψυχή του συνέχεια για την ομάδα, και πραγματικά χάνει η ομάδα και κλαίει. Ο Καμπερίδης και οι άλλοι μικροί, όλοι είμαστε μία ομαδα".

-Η ομάδα απέκτησε και έναν πρώην παίκτη του NBA, τον Χόμπσον. Η άποψη σου;

"Δείχνει ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, έχει παίξει και στο NBA, απ' ότι βλέπω και ακούω παίζει τρεις θέσεις. Έχει καλό χειρισμό της μπάλας, θα μας βοηθήσει πολύ. Θα ανοίξει περισσότερο η ομάδα και στο σκοράρισμα, μία ακόμα επιπλέον λύση. Όλοι θα προσπαθήσουμε να τον ενσωματώσουμε την ομαδα".

-Από την αρχή της η φετινή σεζόν φαινόταν ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η ομάδα χτίστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή...

"Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου και καμία δικαιολογία. Από την αρχή μπήκαμε κατευθείαν, με λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε, έγιναν και αλλαγές μετά. Κάθε Σάββατο παίζουμε τελικό εμείς, δεν είναι εύκολο αυτό. Ματώνουμε και το πιστεύουμε πλέον. Έχουμε και κάποια πλεονεκτήματα απέναντι σε ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Το πρώτο είναι η σταθερή διοίκηση που έχουμε, πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Δεν νομίζω όλοι να είναι πληρωμένοι όλοι στο ελληνικό μπάσκετ. Όταν βλέπεις μία διοίκηση που έχει υγεία και πιστεύει ότι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία είναι σημαντικό. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ο κόσμος. Οι φίλαθλοι μας το έχουν πιστέψει πολύ και το πιστεύουμε και εμείς πλέον όλο και περισσότερο".

-Εσύ αποφάσισες το Καλοκαίρι να περιμένεις τον Πανιώνιο, παρά την αβεβαιότητα που υπήρχε και απ' όσο ξέρουμε είχες αρκετές προτάσεις από άλλες ομάδες...

"Η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ αμφίρροπα τα πράγματα το Καλοκαίρι, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα. Είχα καλές σεζόν στο Λαύριο, όμως όταν πέρυσι ήρθε η πρόταση του Πανιωνίου να παίξω στην Α2 δεν το σκέφτηκα καν. Όταν έρχεται ο Πανιώνιος και σου λέει ότι σε θέλει, είναι ένα όνειρο ζωής να φορέσεις την φανέλα αυτή και μεγάλη ευθύνη βέβαια. Δεν σου κρύβω ότι μέχρι τελευταία στιγμή με έπαιρναν οι Πάνθηρες και μου έλεγαν ότι η ομάδα θα παίξει στην Α1 και να μείνω. Τους ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ.Ήταν μεγάλη η βοήθεια του κόσμου. Είχα προτάσεις από την Α1, αλλά δεν το σκέφτηκα στιγμή να φύγω και δεν το μετάνιωσα καμία στιγμή".

-Υπάρχει κάποιο παράπονο για το γεγονός πως δεν σε κάλεσαν στην Εθνική ομάδα, στις πρόσφατες κλήσεις που έγιναν;

"Μου λένε πως και δεν με έχει καλέσει, όμως εγώ δεν έχω χρόνο να το σκεφτώ, γιατί αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Κολοσσό. Φυσικά όταν βλέπω ότι κάλεσε ένα άλλο παιδί που φέτος υπερτερώ εγώ από αυτό ας πούμε με πειράζει λίγο, αλλά εγώ σκέφτομαι να είμαι όσο καλύτερος γίνεται για την ομάδα μου. Η ομάδα του Πανιωνίου με στηρίζει και η διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Με έχει βοηθήσει πολύ ο coach Ζιάγκος. Καλώς ή κακώς μου είχε πει ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός ότι τις συγκινήσεις που θα ζήσεις με την ομάδα σου, κανείς δεν θα σε θυμάται για την εθνική ομάδα και αυτό έχω ακολουθήσει. Είμαι ένας άνθρωπος της οικογένειας εγώ".

-Υπάρχει στο μυαλό σου να μείνεις για πολλά χρόνια στον Πανιώνιο;

"Πραγματικά, νομίζω αυτό φαίνεται και από το Καλοκαίρι που έμεινα εδώ".

-Είσαι από τις σπάνιες περιπτώσεις επαγγελματιών παικτών που αναφέρουν τα αισθήματα τους για μία ομάδα...

"Μπορεί να είναι και καλό και κακό. Κάποιοι με έχουν κατηγορήσει ότι πουλάω οπαδιλικί, όμως οι κοντινοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι και πόσο συναισθηματικός είμαι. Δένομαι πολύ με τις ομάδες που είμαι και πόσο μάλλον με τον Πανιώνιο".

-Είναι και το οικογενειακό κλίμα της Νέας Σμύρνης;

"Υπάρχει οικογενειακό κλίμα, έτσι πρέπει να είναι κιόλας. Όλοι μαζί φέτος να πετύχουμε τον στόχο μας".

-Σύντομα έρχεται και το νέο κλειστό στη Νέα Σμύρνη. Σκέφτεσαι να μπεις μέσα ως παίκτης του Πανιωνίου;

"Αρχικά θέλουμε όλοι να μείνει φέτος η ομάδα. Η πιο δύσκολη χρονιά στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας είναι η φετινή. Να μείνει η ομάδα μείνει στην κατηγορία, που θα μείνει στην κατηγορία, γιατί είμαι σίγουρος εγώ. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Η διοίκηση έχει όραμα, να μείνει φέτος η ομάδα και τα επόμενα χρόνια να παίζει Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που σε ιντριγκάρει αυτό. Αυτή τη στιγμή, όμως, σκέφτομαι μόνο πως θα σωθεί η χρονιά, καθημερινά. Ακόμα και τώρα που έχω εξεταστική, σκέφτομαι μόνο αυτό το πράγμα".

-Πες μου για την σχέση σου με το τεχνικό τιμ;

"Η δουλειά από το τεχνικό τιμ και τον coach Ζιάγκο δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Εγώ τον ευχαριστώ γιατί με βοηθάει και μου έχει δώσει και τον ρόλο του οργανωτή φέτος. Πλέον εμείς έχουμε κάτω το κεφαλι, δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα για τις δύο νίκες, γιατί έχουμε μπροστά μας το δύσκολο εκτός έδρας μας στη Ρόδο. Παίζουμε και για τον κόσμο, γιατί όταν βλέπεις αυτόν τον κόσμο στην εξέδρα αποκτάς ακόμα περισσότερο μπασκετικό εγωισμό".

-Είναι σημαντικά τα δύο ερχόμενα εκτός έδρας παιχνίδι;

"Όλα τα επόμενα είναι σημαντικά. Τώρα παίζουμε δύο εκτός έδρας ματς, να δούμε την ομάδα και έξω από το Αρτάκης, σίγουρα χρειαζόμαστε νίκες και εκτός. Πρέπει να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο. Δεν μας φοβίζει όμως, εμένα μου αρέσουν και τα δύσκολα".

*Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη την μεγάλη συνέντευξη του Βαγγέλη Σακελλαρίου στο Panionianea Radio, πατώντας ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια