Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το μη χείρον βέλτιστον!

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Υπάρχει μία φράση στο ποδόσφαιρο που λέει ότι: αν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον προσπάθησε να μη χάσ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Υπάρχει μία φράση στο ποδόσφαιρο που λέει ότι: αν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον προσπάθησε να μη χάσεις. Λέγεται και αλλιώς: το μη χείρον βέλτιστον και εφαρμόζεται πάμπολλες φορές στη ζωή! Αυτό έχει εφαρμόσει ο Πανιώνιος στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και έχει καταφέρει ν’ αποσπάσει ισάριθμες ισοπαλίες εκτός έδρας με Απόλλωνα και Παναιτωλικό και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-1.

Μάλιστα αυτοί οι δύο αγώνες είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο αντίπαλος προηγήθηκε από λάθη της άμυνας του Πανιωνίου και μάλιστα του ιδίου αμυντικού (αυτό που υπέπεσε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό ήταν παιδαριώδες, ασιστ στον αντίπαλο να σκοράρει!) και χάρισε στους αντιπάλους του το πρώτο ημίχρονο στο οποίο ήταν κάκιστος στη δημιουργία παιχνιδιού. Το αμυντικό δίδυμο του Πανιωνίου αποτελείται από δυνατά, αρκετά γρήγορα και αθλητικά παιδιά, που όμως δεν
διακρίνονται για τη σταθερότητά τους. Μπορούν να σώσουν και να προστατεύσουν την ομάδα από επικίνδυνες φάσεις, όπως επίσης μπορούν να κάνουν αβίαστα το λάθος, που σε αρκετές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί μοιραίο. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί και να τονωθεί περισσότερο η αυτοπεποίθησή τους.

Άλλα μεγάλα μειονεκτήματα του Πανιωνίου είναι ότι στη διάρκεια του αγώνα έχει μεγάλα νεκρά διαστήματα, συνήθως το πρώτο ημίχρονο, το οποίο προσφέρεται στον αντίπαλο. Επίσης στους τελευταίους αγώνες δεν είχε ποιοτικό μέσο, που θα αξιοποιούσε τους γρήγορους επιθετικούς. Οι δύο αμυντικοί μέσοι είναι εξαιρετικοί ανασταλτικά υστερούν όμως στη δημιουργία παιχνιδιού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η έλευση του Μπραχίμι να συμβάλει καθοριστικά στον τομέα αυτό. Ήδη τα πρώτα δείγματα, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, που χρησιμοποιήθηκε για ένα μόνο ημίχρονο είναι ενθαρρυντικά. Περιμέναμε να τον δούμε να ξεκινάει, αλλά ο κ. Γρηγορίου προτίμησε να τον κρατήσει στον πάγκο, ίσως να μην ήταν καθόλα έτοιμος ή ο προπονητής να είχε σχεδιάσει εστιάζοντας περισσότερο στην αμυντική θωράκιση της ομάδας.

Πάντως ο Πανιώνιος μάλλον θα πρέπει να ενισχυθεί και με κάποιον ακόμη αμυντικό μέσο που να έχει συμβολή και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ίσως και με κάποιον επιθετικό μιας και ο Γεσίλ είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Επίσης πρέπει οι ιθύνοντες να επιστήσουν την προσοχή στον Σπιριντόνοβιτς, ώστε να είναι περισσότερο ενεργός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η τεχνική δεν του λείπει αλλά δεν βγάζει διάθεση σ’ όλα τα παιχνίδια.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί η προσπάθεια που καταβάλει ο προπονητής Γρηγορίου ν’ αλλάξει ποδοσφαιριστές και σχηματισμούς, ώστε να βοηθήσει όσο μπορεί από τον πάγκο. Μπορεί να μην είναι αλάνθαστος πάντα στις επιλογές του, άλλωστε κανένας δεν είναι, όμως πρέπει να του αναγνωριστεί ότι στο coachen κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι πολύ καλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια