Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το παζάρι και η συνέχεια...

Γράφει ο Λουζιτανός... Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την χρονιά, οι παίκτες του Ιστορικού μπορούν να ξεκουρ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για την χρονιά, οι παίκτες του Ιστορικού μπορούν να ξεκουραστούν για λίγες ημέρες και να πάρουν ανάσες που σίγουρα θα χρειαστούν για τη συνέχεια της σεζόν.

Το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στα μεταγραφικά. Μασούντ και Οικονόμου αποχώρησαν και ήδη είναι κοντά σε συμφωνία με τις νέες τους ομάδες εντός των συνόρων. Κέρδος για τον Πανιώνιο; μόνο τα υπόλοιπα από τα συμβόλαιά τους.

Ο Χατζί Σαφί ήδη ακούγεται για τον Ολυμπιακό ή (λίγο πιο απίθανο) για τον ΠΑΟΚ. Το ποσό μεταγραφής κυμαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες γύρω στα 500.000€. Επιπλέον, είναι και το υπόλοιπο του συμβολαίου του που θα εξοικονομήσει η ομάδα. Σε ό,τι αφορά στα έσοδα από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, επειδή το θέμα ακούγεται συχνά, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, η ομάδα του παίκτη έχει να λαμβάνει περί τα 2.800 δολλάρια ανά ημέρα συμμετοχής στη διοργάνωση, ποσό το οποίο όμως αποδίδεται αναλογικά στην παρούσα ομάδα του, αλλά και στις 2 προηγούμενες ομάδες του, για τα τελευταία 2 χρόνια, ανάλογα με το χρόνο παραμονής του σε καθεμιά από αυτές, κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Με αυτά τα δεδομένα, η διοίκηση καλείται να αποφασίσει για το συμφέρον του συλλόγου, για ένα (ακόμη) βασικό στέλεχος, ο οποίος μάλιστα σε αντίθεση με Μασούντ – Οικονόμου, έχει σταθερή απόδοση και αγωνίζεται σε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Πληροφορίες υπάρχουν ακόμη για τον Κάργα, που φαίνεται να μην προτιμάται από το Γρηγορίου και να βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, καθότι ο παίκτης θέλει χρόνο συμμετοχής. Η διαρκής χρησιμοποίηση των Γκιοατά και Μπανανά, δεν έχει δώσει ευκαιρίες σε άλλους παίκτες. Από τη μία είναι σημαντικό να προσπαθείς να καθιερώσεις ένα αμυντικό δίδυμο, μέσα από τη στήριξη παρά τα συνεχόμενα λάθη που έχουμε δει, από την άλλη όμως η έλλειψη rotation δεν είναι ελκυστική για ένα νέο παίκτη που δεν έχει πάρει τα αναμενόμενα λεπτά συμμετοχής. Ο Κάργας ήρθε με καλές συστάσεις, όπως και ο Μπανανά βέβαια. Ο τελευταίος προτιμάται συνέχεια, παρά τα συχνά λάθη του, ο πρώτος δεν έχει πάρει ουσιαστικά ευκαιρίες. Αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη και σε αυτό το θέμα, ειδικά μετά την αποδυνάμωση της ομάδας λόγω της αποδέσμευσης Οικονόμου.

Αργά ή γρήγορα θα γινόταν και αυτό: κυκλοφόρησαν νέα ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και για τον Κότνικ! Εδώ η απόφαση της διοίκησης είναι μάλλον μονόδρομος: ο Πανιώνιος βρήκε λίρα 100 στον Σλοβένο! Οφείλει να τον διαφυλάξει με ένα γερό συμβόλαιο (το οποίο εδώ και καιρό όσοι παρακολουθούν την ομάδα, φωνάζουν για να γίνει) και να τον παραχωρήσει μόνο με μεγάλο ποσό.

Οι εναλλακτικές σε αυτή τη θέση και στο επίπεδο απόδοσης του Κότνικ (που έχει πραγματικά δώσει πολλούς βαθμούς) δεν είναι εύκολες και με τις αμυντικές αδυναμίες που έχουμε δει φέτος στην ομάδα, αν λείψει ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας θα γίνει άμεσα αισθητό.

Πιθανό είναι να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις παικτών που δεν έχουν παρουσιάσει κάποια εξέλιξη και δεν έχουν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες τους. Χαρακτηριστκή περίπτωση είναι ο Ταπόκο, αλλά δεδομένης της αποδυνάμωσης του κέντρου της ομάδας, με μοναδικό δημιουργικό μέσο επί του παρόντος το Σαββίδη, μπορεί να μην προχωρήσει κάτι τέτοιο τώρα.

Για την είσοδο στην ομάδα έχει ακουστεί ο Τασουλής, ειδικά σε περίπτωση φυγής του Χατζί Σαφί. Ο Τασουλής προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ σαν παίκτης και φυσικά θα αποτελέσει μια αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση αν αποχωρήσει ο Ιρανός.

Ενίσχυση χρειάζεται σίγουρα η ομάδα στην επίθεση και στη θέση του δημιουργικού μέσου. Αν υπάρχει η ευχέρεια και φυσικά κάποιος αξιόλογος στόχος θα ήταν εύλογη και μια κίνηση για τη θέση του εξτρέμ, καθότι ο Σπιριντόνοβιτς πάει καλά, ο Μασούρας μέτρια, ενώ οι αποδόσεις του Λάμπρου που ξεκίνησε καλά τη χρονιά, φθίνουν συνεχώς (μην ξεχνάμε και ότι ο Λάμπρου από το καλοκαίρι επιστρέφει στον ΠΑΟΚ).

Στην επίθεση, η περίπτωση του Ταρέμι που είχε ακουστεί θα είναι δύσκολη, καθότι υπάρχουν δυνατοί (και πλουσιότεροι) ευρωπαϊκοί σύλλογοι που δείχνουν ενδιαφέρον για τον παίκτη (του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του ’18, άρα θα χρειαστεί και χρηματικό ποσό για τη μεταγραφή του). Περαιτέρω η διοίκηση τηρεί σιγή ιχθύος και καλά κάνει, ώστε να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις και προσδοκίες που συνήθως δεν λειτουργούν θετικά στις μεταγραφικές περιόδους για την οποιαδήποτε ομάδα που δεν λογίζεται ανάμεσα στις «πλούσιες». Το παζάρι του Ιανουαρίου, που είναι σαφώς δυσκολότερο σε επιλογές από αυτό του καλοκαιριού, θα καθορίσει βέβαια σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της σεζόν, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Σίγουρα όμως χρειάζεται δουλειά σε όσους θα μείνουν αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν στον ψυχολογικό τομέα από το Γρηγορίου, ώστε οι παίκτες να «βγάζουν χαρακτήρα» στο γρασίδι, κάτι που φέτος αποτελεί το μελανό σημείο της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας και συμβάλλει στην αστάθειά της από αγώνα σε αγώνα, αλλά και από ημίχρονο σε ημίχρονο.

Μέχρι τώρα η διοίκηση των Δάρα κ Ζαμάνη έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται για το καλό το συλλόγου – σίγουρα κάποια ρίσκα δεν έχουν βγει αλλά δε γίνεται να βγαίνουν όλα τα ρίσκα! Με λίγη τύχη θα αποφύγουμε φαινόμενα «Μαχμούτοβιτς», αλλά πιστεύω όπως και όλοι οι φίλοι του Ιστορικού ότι θα η διοίκηση θα ενεργήσει σωστά και εύχομαι τα όποια ρίσκα «να βγουν». Όπως και να έχει, πρέπει η προσπάθεια να στηριχθεί από τον κόσμο και τη νέα χρονιά, μην ξεχνάμε εξάλλου ποιοι είμαστε, τι αντιπροσωπεύουμε και με ποια δεδομένα κάνουμε ή προσπαθούμε να κάνουμε κάθε χρόνο ένα νέο μικρό ή μεγαλύτερο θαύμα. Ευχή είναι να μην ξαναδούμε απογοητευτικά φαινόμενα στις εξέδρες όπως με τον Πλατανιά...

Καλές γιορτές και «καλά ψώνια»!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια