Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάνω απ' ολα η βιωσιμότητα και η σωστή λειτουργία της ομάδας

Είναι δεδομένο πως η ποδοσφαιρική ομάδα έχει... καλομάθει τους φιλάθλους του Ιστορικού τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχίες της, όμως είν...

Είναι δεδομένο πως η ποδοσφαιρική ομάδα έχει... καλομάθει τους φιλάθλους του Ιστορικού τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχίες της, όμως είναι επίσης δεδομένο πως η ΠΑΕ έχει ταβάνι στον οικονομικό τομέα και δεν μπορεί να ξεφεύγει.

Κακά τα ψέματα, τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας δεν επιτρέπουν μεγάλα συμβόλαια. Η κυανέρυθρη ΠΑΕ πολύ δύσκολα μπορεί να σηκώσει συμβόλαια πάνω από 100.000 ευρώ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα καθαρά του συμβολαίου, αλλά και ο παράγοντας εφορία που ανεβάζουν το κόστος του συμβολαίου ενός ποδοσφαιριστή!

Όπως λένε χαρακτηριστικά στον Πανιώνιο: "... πριν τρία χρόνια που ξεκινήσαμε είχαμε συμβόλαια 20.000 και 30.000 ευρώ. Με τις επιτυχίες όμως όλοι ζητούν αύξηση και δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί η ομάδα".

Τα καθαρά έσοδα που έχει η ΠΑΕ είναι από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που φέτος είναι χαμηλότερό από πέρυσι και του χρόνου φαίνεται πως θα είναι ακόμα πιο χαμηλό. Αυτά τα έσοδα δεν αρκούν για να "ζήσει" η ομάδα, κάτι που σημαίνει πως πολλές φορές μπαίνουν χρήματα και από την τσέπη των ανθρώπων της διοίκησης για να "τρέξουν" τα πράγματα στον σύλλογο. Υπάρχουν κάθε μήνα υποχρεώσεις προς το δημόσιο, προς τρίτους και φυσικά υπάρχουν τα τρέχοντα έξοδα!

Με λίγα λόγια, δυστυχώς στην κυανέρυθρη ΠΑΕ δεν υπάρχουν... εφοπλιστές, ούτε τα έσοδα (ξανά δυστυχώς) είναι πολλά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η οικονομική ρευστότητα για πολλά και μεγάλα συμβόλαια!

Με τα παραπάνω δεδομένα, για την διοίκηση του Πανιωνίου αποτελεί προτεραιότητα η βιωσιμότητα και η σωστή λειτουργία της ομάδας και εν συνεχεία το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Από την πλευρά του κόσμου του συλλόγου, υπάρχει ένας προβληματισμός για τις αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας στην περίοδο του Ιανουαρίου, με αρκετούς φίλους της ομάδας να εκδηλώνουν την αγωνία τους μέσω των social media.

Πάντως -όπως έχουμε γράψει ξανά- είναι δεδομένο πως στον Πανιώνιο δουλεύουν καθημερινά το μεταγραφικό κομμάτι και την ενίσχυση της ομάδας και τις επόμενες ημέρες θα έχουμ και οριστικές εξελίξεις με ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στη Νέα Σμύρνη!

Ο Κυανέρυθρος

Δεν υπάρχουν σχόλια