Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ξανά Ιστορικός!

Γράφει ο Λουζιτανός... Η ιστορική (μετά από 17 σεζόν) νίκη στη Λεωφόρο ήρθε σε ένα κομβικό σημείο για τον Ιστορικό. Αφενός απέδειξε πως...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Η ιστορική (μετά από 17 σεζόν) νίκη στη Λεωφόρο ήρθε σε ένα κομβικό σημείο για τον Ιστορικό. Αφενός απέδειξε πως υπάρχει δυναμική στην ομάδα, αφετέρου πως δεν υπάρχουν κολλήματα στην νοοτροπία προσέγγισης των αγώνων.

Για τη δυναμική δεν αμφιβάλλαμε ποτέ. Η νοοτροπία ήταν που μας προβλημάτιζε. Από τους παίκτες, αλλά και από τον προπονητή. Αμφότεροι απέδειξαν ότι συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω στις αδυναμίες τους.

Οι παίκτες έβγαλαν ψυχή και τσαγανό, κράτησαν το μηδέν πίσω, με συντονισμένη αμυντική προσπάθεια, αλληλοκαλύψεις και ελάχιστα αμυντικά λάθη – κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει φέτος – και κατ’ επέκταση εξασφάλισαν έτσι το βασικό συστατικό της νίκης. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και αν υπήρχε περισσότερη ηρεμία στις τελικές πάσες και προσπάθειες θα είχε έρθει και νωρίτερα στο ματς.
Ο Γρηγορίου από την άλλη, έδειξε ότι συνειδητοποιεί ότι το «επιθετικό» του πλάνο δε λειτουργεί στην ομάδα και επέστρεψε στη γνωστή συνταγή της επιτυχίας του Πανιωνίου των τελευταίων σεζόν, ήτοι τη στιβαρή αμυντική προσπάθεια και το γρήγορο τρανζίσιον στις αντεπιθέσεις. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την επιλογή του αυτή, με 4 βαθμούς σε ματς με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ.

Ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων επαναφέρει τον Ιστορικό σε σωστή τροχιά, βαθμολογικά τον ξαναέβαλε στην πρώτη 5άδα και δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια. Επιπλέον αποκαθιστά την ψυχολογία η οποία ήταν σαφώς διαταραγμένη στο πρόσφατο παρελθόν και δίνει την αίσθηση ότι επανήλθε η ηρεμία και το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα.

Στις λεπτομέρειες του αγώνα, ήταν η καλύτερη παρουσία του αμυντικού δίδυμου Μπανανά – Γκιοατά μέχρι τώρα. Ο Κόρμπος δείχνει ότι ξαναβρήκε τη φόρμα του και ο Σιώπης ήταν ο γνωστός Μανώλαρος. Τα μπακ σταθερά, ο Σαββίδης βοήθησε και κάλυψε και αμυντικά, ο Γεσίλ θετικός, ο Σπιριντόνοβιτς δραστήριος αν και με κάποιες λάθος επιλογές. Ο Ντουρμισάι έδειξε στοιχεία καλού φορ, καθώς σε μια από τις ελάχιστες επαφές του με τη μπάλα, από την ώρα που μπήκε, τέλειωσε υποδειγματικά τη φάση και έγραψε το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου για το μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο. Η διαχείριση των τελευταίων λεπτών ήταν επίσης σωστή, χωρίς να δημιουργήσει απρόσμενες καταστάσεις...

Πλέον η σημασία του αγώνα με τον Πλατανιά πρέπει να βρει ανταπόκριση στον κόσμο, που οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας να διατηρήσει το θετικό της πρόσημο. Με απλά λόγια, το γήπεδο πρέπει να γεμίσει με Πλατανιά!!!

Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε και λίγο το μπάσκετ: το μεν γυναικείο που μας κάνει περήφανους οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος, το δε αντρικό που έχασε μια κρίσιμη μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ας ευχηθούμε καλή συνέχεια και για τις δύο ομάδες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια