Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Καθάρισε» σε... 90 δευτερόλεπτα!

Ο Πανιώνιος επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των "16" το...

Ο Πανιώνιος επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την φάση των "16" του Κυπέλλου και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης.

Οι κυανέρυθροι κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ σε διάστημα 90 δευτερολέπτων (!), "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη και έκαναν σημαντικότατο βήμα πρόκρισης για την φάση των "8" του θεσμού.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του Ιστορικού δεν ήταν καλή, οι παίκτες των κυανέρυθρων δεν είχαν φρεσκάδα στον αγωνιστικό χώρο, όμως με τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα του Γρηγορίου στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα έγινε πιο δραστήρια, πιο επιθετική και έτσι έφτασε στη νίκη με καθαρό σκορ, ενόψει και του επαναληπτικού αγώνα στο Ηράκλειο.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχίδι ο Ιστορικός, καθώς ο Γεσίλ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 3ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σαββίδης έκανε το σουτ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 15' ο ΟΦΗ, με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Κουτσιανικούλη, η μπάλα έφτασε στον Παπατόλιο μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπαντής βγήκε πολύ όμορφα και έκοψε την μπάλα πριν γίνει το σουτ από τον παίκτη των φιλοξενουμένων.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου καλός, με τον ΟΦΗ να έχει “παγώσει” το ματς και να το πηγαίνει εκεί που ήθελε.

Στο 28' οι κυανέρυθροι βγήκαν ωραία στην επίθεση από τα δεξιά, ο Μασούρας έβγαλε πολύ καλή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Λάμπρου με προβολή δεν κατάφερε να προλάβει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Επτά λεπτά αργότερα (35') ο Λάμπρου πήρε την μπάλα από τον Ντουρμισάι, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε την σέντρα – σουτ, με τον Δερμιτζάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Οι κυανέρυθροι είχαν ανεβάσει την απόδοση τους και στο 39' κατέγραψαν μία ακόμα τελική ενέργεια, Μετά από κόρνερ του Μασούρα, ο Μπανανά έκανε καλό άλμα, πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Δερμιτζάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Σε μία στιγμή λίγο αργότερα ο Κουτσιανικούλης αντέδρασε άσχημα βρίζοντας τον διαιτητή! Κάτι που έκανε έξαλλο τον κυανέρυθρο πάγκο, οι οποίοι ζήτησαν να αποβληθεί ο παίκτης του ΟΦΗ. "Άντε γαμ..." ήταν η ατάκα του προς τον ρέφερι για σφύριγμά του.

Στο 40' ο ΟΦΗ ζήτησε πέναλτι, σε μία φάση που χτύπησε στον Σιώπη μέσα στην περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαββίδης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μασούρα , όμως ο διαιτητής Λάμπρου έδωσε φάουλ του Σαββίδη στον παίκτη του ΟΦΗ, όμως δεν υπήρξε καμία παράβαση!

Με το ξεκίνημα της “επανάληψης” ο ΟΦΗ απείλησε. Η Φάση ξεκινάει από φάουλ του Όγκμποε στον Μπανανά, με τον Μάνο στην εξέλιξη να κάνει την προβολή μέσα από την περιοχή και την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 54' ο Μασούρας πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε και το σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στην επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Όγκμποε μέσα στην περιοχή, το πλασέ του οποίου πέρασε άουτ.

Στο 65' μετά από πολύ αργό και κακό διώξιμο του Μπαντή, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ογκμποε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με φάλτσο και χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πανιωνίου!

Τέσσερα λεπτά μετά ο Γεσίλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από μπαλιά του Παπαγεωργίου, η μπάλα έφτασς στον επιθετικό του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν απέναντι από τον Δερμιτζάκη, όμως άργησε να κάνει το σουτ και όταν το έκανε η μπάλα κόντραρε στον αμυντικό του ΟΦΗ!

Στο 71' ο Λαμπρου έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έκανε και το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Οι κυανέρυθροι πίεζαν για να πετύχουν το γκολ και στο 75' είχαν μία ακόμα καλή στιγμή. Ο Λάμπρου έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Δερμιτζάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος, με τις αλλαγές του Γρηγορίου σε πρόσωπα αλλά και στο σχήμα (το έκανε 4-4-2), είχε γίνει πολύ πιο δραστήριος και η πίεση του απέφερε καρπούς μέσα σε ενάμιση λεπτό!

Στο 77' ο Γεσίλ με εξαιρετική ενέργεια μέσα στην περιοχή και ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δερμιτζάκη για το 1-0 του Ιστορικού. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό (78') ο Χαρζισαφί έκανε εκπληκτική ατομική ενέργρεια, μπήκε και στην περιοχή και με σουτ έγραψε το 2-0!

Ο ΟΦΗ φάνηκε να τα έχει χαμένα από τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκε, ο Πανιώνιος προσπάθησε να πιέσε και για τρίτο γκολ, κάτι που δεν το κατάφερε και στο 88' οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή για να μειώσουν. Ο Κουτσιανικούλης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μπαντή όμως να πέφτει ωραία στην δεξιά του γωνία και να διώχνει την μπάλα.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γεσίλ, επειδή ο επιθετικός του Πανιωνίου καθυστέρησε τους παίκτες του ΟΦΗ να παίξουν σε ένα φάουλ που κέρδισαν. Έτσι, ο Γερμανός φορ θα χάσει το πρώτο ματς του 2018 για τον Πανιώνιο, αυτό κόντρα στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα!

Τελικό σκορ 2-0 για τον Ιστορικό, με τον Πανιώνιο να κάνει ένα πολύ καλό βήμα πρόκρισης για τους "8"του Κυπέλλου. Μένει ο επαναληπτικός αγώνας βέβαια στο Ηράκλειο.

Γκολ: 77' Γεσίλ, 78' Χατζισαφί

Κόκκινη κάρτα: Γεσίλ 90' (δεύτερη κίτρινη κάρτα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπαντής, Βλάχος (67' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης (59' Γεσίλ), Σαββίδης (71' Σαραμαντάς), Μασούρας, Λάμπρου, Ντουρμισάι

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Ρούσσος, Νάστος (89' Φάζος), Μάνος, Παπατόλιος, Όγκμποε, Κουτσιανικούλης (89' Πλευράκης)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια