Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γρηγορίου: «Μονόδρομος το πως θα πάμε ψηλά, ξέρουμε που χρειαζόμαστε ενίσχυση»

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο τεχνικός του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionian...

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ο τεχνικός του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη εκτός έδρας επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, για το αν περίμενε αυτή την εμφάνιση και νίκη της ομάδας, στην αγωνιστική κάμψη που υπήρχε, για τον στόχο της πεντάδας, αλλά "ηλεκτροσόκ" που υπήρξαν τις προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, μίλησε για το μεταγραφικό κομμάτι ενόψει Ιανουαρίου, για τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, ενώ στάθηκε και στους Νίκο Ζαμάνη, Χρήστο Δάρα, αναφορικά με τις αποφάσεις που πήραν και την αγάπη τους για τον σύλλογο.

Παράλληλα, απάντησε σε ερωτήσεις των ακροατών της Πανιώνιας Εκπομπής, ενώ αναφέρθηκε τόσο στον στόχο του Κυπέλλου όσο και στον Περντεντάι που δοκιμαζόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Μιχάλη Γρηγορίου στο Panionianea Radio:

-Αρχικά πείτε μου αν περιμένατε αυτή την πολύ καλή εμφάνιση και αυτή την πολύ μεγάλη νίκη;

“Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα και δεν το λέω κατόπιν αποτελέσματος. Είχαμε δείξει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι αρχίζουμε να βαδίζουμε ξανά σε ένα διαφορετικό δρόμο, όσον αφορά την μαχητικότητα και την συγκέντρωση και γενικά έβλεπα ένα άλλο κλίμα στην ομάδα. Περίμενα, λοιπόν, ότι θα κάνουμε ένα comeback. Περίμενα ότι θα είμαστε καλοί και ανταγωνιστικοί και μέσα μου για να πω την αλήθεια περίμενα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε κιόλας. Το ήθελε πολύ όλος ο κόσμος αυτό και φυσικά όλοι στην ομάδα. Τα παιδιά το πίστεψαν και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα που ευελπιστώ ότι θα μας δώσει εφόδια για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη διάθεση στο μέλλον”.

-Στα δύο τελευταία παιχνίδι με δυνατούς αντιπάλους, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, η ομάδα έβγαλε αντίδραση, παρά τα γνωστά προβλήματα που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα. Που οφείλεται αυτό κατά τη γνώμη σας;

“Την οφείλω στον εγωισμό αυτών των παιδιών. Από το Καλοκαίρι ξέραμε ότι θα είναι πιο δύσκολη η φετινή χρονιά, όχι μόνο για εμάς, είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό φέτος το πρωτάθλημα. Το κλίμα που υπάρχει στα παιδιά είναι αυτό που μας οδηγεί. Το είχαμε χάσει λίγο, για να λέμε την αλήθεια και μόνο όταν λέμε την αλήθεια μπορούμε να διορθώσουμε πράγματα. Ήταν και λίγο λογικό να χαθεί νομίζω, γιατί ήδη διανύουμε μεγάλη αγωνιστική σεζόν, είμαστε η μόνη ομάδα που ξεκινήσαμε τόσο πολύ νωρίς. Κάναμε κάποια αγωνιστική κάμψη. Μιλήσαμε όλοι μαζί ξεχωριστά και θέλαμε να επανέλθουμε. Ο τρόπος που έπρεπε για να τα καταφέρουμε ήταν ο καθένας για τον εαυτό του να βελτιωθεί και όλοι μαζί για την ομάδα. Από το προηγούμενο παιχνίδι ξεκινήσαμε να είμαστε σε καλό δρόμο ξανά.”.

-Αυτή η “κοιλιά” πιστεύετε ότι ανήκει στο παρελθόν ή μπορεί να ξαναυπάρξει στη σεζόν;

“Ποτέ δεν ξέρεις. Γενικά δεν ξέρεις ποτέ το αύριο τι ξημερώνει, αλλά έχω την εντύπωση πως θα την δούμε πολύ πιο δύσκολα απ' ότι τώρα. Αν υπάρξει βέβαια ξανά. Αυτή η κάμψη ήταν για περίπου 4-5 εβδομάδες”.

-Χωρίς τρομερές βαθμολογικές απώλειες πάντως...

“Ναι, ακριβώς αυτό. Δεν είχαμε τρομερές βαθμολογικές απώλειες. Βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Έχουμε αντιμετωπίσει αντιπάλους που μαζί τους θα διεκδικήσουμε την 5η θέση και στον δεύτερο γύρο θα τους έχουμε στην έδρα μας. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε και την μεταγραφική ενίσχυση που είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει, θα κάνουμε μία καινούργια αναθεώρηση πραγμάτων, που γίνεται πάντα σε μία μεταγραφική περίοδο. Ευελπιστώ πως τα δύο τελευταία παιχνίδια συν αυτό με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο είναι σημαντικά. Το έλεγα και στους συνεργάτες μου πως περισσότερο φοβάμαι το ματς με τον Πλατανιά, περισσότερο ακόμα και απ' ότι αυτό με τον Παναθηναϊκό, έτσι έχει δείξει η εμπειρία μου. Πολύ πιο δύσκολα χτίζεις και πιο εύκολα γκρεμίζεις κάτι. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη επί του Πλατανιά για να δώσουμε αξία στο “διπλό” επί του Παναθηναϊκού και φυσικά να πάρουμε ένα καλό σκορ ενόψει του επαναληπτικού με τον ΟΦΗ”.

-Coach έχετε δώσει δύο “πάσες”. Η μία είναι για την πεντάδα και άλλη το μεταγραφικό κομμάτι. Ποιες ομάδες βλέπετε ότι θα διεκδικήσουν τις θέσεις στην πεντάδα;

“Καταρχήν να μην ξεγράφουμε τον Παναθηναϊκό. Αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά από την μία μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάξουν όλα, γιατί είναι μεγάλο μεγεθος η ομάδα. Από εκεί και πέρα, φαινομενικά εμείς, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, τα Γιάννινα και η Ξάνθη είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τις θέσεις της πεντάδας”.

-Κόντρα στον ΠΑΟ η μεσαία γραμμή της ομάδας τα πήγε εξαιρετικά. Ήταν ένα από τα βασικά σημεία για το “διπλό”;

“Συμφωνώ. Είχαμε κάνει ανάλυση για την φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Θέλαμε να περιορίσουμε την κάθετη πάσα που κάνει. Θέλαμε στα άκρα να τους σταματήσουμε. Όλα τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά. Φυσικά θέλαμε να έχουμε την μπάλα όσο μπορούσαμε περισσότερο στην κατοχή μας και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Ότι είχαμε σαν στόχο το κάναμε μέσα στο παιχνίδι 100%”.

-Στα τελευταία δύο ματς χωρίς τον Μασούντ η ομάδα είχε καλή επιθετική λειτουργία. Υπήρχε πλάνο και χωρίς τον Μασούντ από την αρχή ή δημιουργήθηκε μετά τις εξελίξεις;

“Εγώ ήμουν αναγκασμένος να κάνω δύο πλάνα. Το ένα ήταν χωρίς τον Μασούντ. Το παιχνίδι απέναντι στην Μακάμπι ή ακόμα και το πρώτο παιχνίδι με την Γκόριτσα ήταν χωρίς τον συγκεκριμένο παίκτη και ήταν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ιστορία του συλλόγου. Έτσι, εγώ έπρεπε να κάνω τα πλάνα μου για να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται στα παιχνίδια αυτά, χωρίς τον Μασούντ. Οπότε δουλέψαμε αρκετά σε πλάνο χωρίς τον Μασούντ. Μετά μπήκε ο Μασούντ και πήγαν όλα καλά ειδικά στην αρχή της σεζόν. Από ένα σημείο και μετά πάρθηκε μία απόφαση από τους Προέδρους, δεν θέλω να το σχολιάσω περισσότερο. Πήραν μία άδεια τα παιδιά και εμείς είμαστε ανακγασμένοι να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον. Έτσι, έπρεπε και πρέπει να κάνουμε προπονήσεις και να δημιουργήσουμε πράγματα χωρίς τα δύο αυτά παιδιά”.

-Υπήρξαν κάποια “ηλεκτροσόκ” μαζεμένα τελευταία. Οι δύο άδειες, η ήττα από την Ξάνθη, η ήττα στο Κύπελλο. Αυτά τα “ηλεκτροσόκ” βοήθησαν ώστε να υπάρξουν αντιδράσεις όπως αυτή της Λεωφόρου;

“Υπάρχουν ηλεκτροσόκ και ηλεκτροσόκ, δηλαδή το σίγουρο είναι πως ο καθένας όταν αντιμετωπίζει μία δύσκολη κατάσταση αντιδρά διαφορετικά. Όχι όσον αφορά μόνο το ποδόσφαιρο και στην ζωή είναι έτσι. Εγώ θα ήθελα να μείνω ότι ο κ. Ζαμάνης έχει την εμπειρία, όχι τόσο ως πρόεδρος σε ΠΑΕ, αλλά εχει περάσει πολλές καταστάσεις, όπως και εγώ από την μεριά μου. Δεν θέλω να πω αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση του, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν λάθος. Οπότε να εμπιστευτούμε αυτούς τους ανθρώπους ξέρουν τι κάνουν. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κολακεύω γενικά, αλλά όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ, γιατί θεωρώ πως αγαπούν πολύ την ομάδα και έβαλαν σε κίνδυνο τα πάντα για να αναλάβουν τον Πανιώνιο, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γι' αυτούς. Και για τις επόμενες γενιές γράφεται χρυσές σελίδες στην ιστορία του συλλόγου, κάτω από δύσκολες σύνθηκες”.

-Πλησιάζει ο Ιανουάριος, ουσιαστικά ο Οικονόμου θα αποτελέσει παρελθόν. Θα γίνει κάποια κίνηση για την θέση αυτή και γενικότερα που θα κοιτάξει ο Πανιώνιος για να ενισχυθεί;

“Θα το ξαναπώ, θα κινηθούμε για τον άξονα, εκεί κυρίως θέλουμε. Έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και θα διαμορφωθεί άποψη σε αυτά τα ματς για όλα τα παιδιά”.

-Σας ρωτάμε γιατί είδατε και τα παιδιά που δεν αγωνίζονται πολύ κόντρα στον Παναιγιάλειο και ίσως έχετε μία απογοήτευση...

“Δεν είναι θέμα απογοήτευσης, Βέβαια όταν φοράμε την φανέλα του Πανιωνίου πρέπει να να είμαστε όπως πρέπει. Πάντα όμως υπάρχουν οι μέτριες και οι κακές μέρες και πράγματα που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Εγώ έχω στο μυαλό μου πως θα βοηθηθούν όλα τα παιδιά. Αν ένα παιδί βοηθηθεί περισσότερο με το να πάει κάπου δανεικός, να πάρει παιχνίδι και να έρθει πιο έτοιμος πίσω είναι και αυτό ένα σκεπτικό”.

-Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Ντουρμισάι φέτος...

“Ακριβώς. Δεν σημαίνει ότι τον είχαμε ξεχάσει επειδή ήταν δανεικός. Γύρισε το παιδί, είδα κάποια στοιχεία που πραγματικά μου άρεσαν και αποφάσισα να το κρατήσω, όπως και άλλα παιδιά. Όλους τους πιστεύω, όσοι είναι στο ρόστερ. Από την πρώτη μέρα που συνεργάστηκα με την διοίκηση είχα εν λευκώ να έχω την άποψη μου για κάθε παίκτη και είχα εισακουστεί 100%. Γενικά έχω άποψη για το ρόστερ και πάνω απ όλα θέλουμε το καλό των παιδιών εμείς”.

-Ο παίκτης που δοκιμαζόταν, ο Περντεντάι, θα προχωρήσει κάτι τελικά;

“Όχι, τον δοκιμάσαμε τον είδαμε από κοντά. Το να δοκιμαστεί ένας παίκτης είναι το καλύτερο. Ήρθε, δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ στην θέση αυτή, οπότε δεν προχώρησε”.

-Coach τώρα ξεκινάει το... δύσκολο πρόγραμμα;

“(γέλια) Όλα είναι πραγματικά δύσκολα τα παιχνίδια. Φαινομενικά μπορεί ένας αντίπαλος να φαίνεται εύκολος, αλλά μπορεί από αυτόν τον αντίπαλο να πάθεις διπλή και τριπλή ζημιά απ' ότι με έναν άλλον. Όταν έρθει μία ήττα που δεν την περιμένεις οι τριγμοί είναι μεγαλύτεροι συνήθως. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να συνεχίσουμε σοβαρά. Ταμείο γίνεται τον Μάιο. Μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να χαρεί ή να λυπηθεί”.

-Σωστό είναι αυτό, αν και συνήθως οι φίλαθλοι κάθε ομάδας κάνουν ταμείο κάθε εβδομάδα...

“Ναι, αυτό δεν είναι μόνο στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο. Παντού γίνεται αυτό. Άλλωστε, για να γελάσουμε και λίγο, δεν είναι τυχαία εκείνη η διαφήμιση που είχε βγει που φώναζε ένας από την εξέδρα κάθε 10 δευτερόλεπτα κάτι διαφορετικό. Είτε είσαι στην Γ' Εθνική, είτε στην Μπαρτσελόνα και θα ακούσεις και θα διαβάσεις πράγματα. Βέβαια, τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Ο κάθε φίλαθλος από αγάπη για την ομάδα του θα πει πράγματα. Ο Καθένας εκδηλώνει με τον δικό του τρόπο την αγάπη του και είναι λογικό. Όποιος και αν εκφράζει την άποψη του είτε θετικά είτε αρνητικά, αλλά πάντα με κόσμιο τρόπο, το κάνει από την αγάπη του για τον σύλλογο”.

-Είναι πολλές οι ερωτήσεις του κόσμου. Η μία έχει να κάνει με την απουσία του Κάργα από την αποστολή της Λεωφόρου και αν σημαίνει κάτι;

“Έκρινα ότι ήταν σε καλύτερη εβδομάδα ο Σταυρόπουλος, άλλωστε έχω ακούσει και πολλά για το συγκεκριμένο παιδί όπως και για άλλα παιδιά, και έκρινα ότι έπρεπε να είναι στην αποστολή. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό και ο Πινιώτης ήταν εκτός αποστολής πριν ένα μήνα και με τον ΠΑΟΚ που έπαιξε ήταν πολύ καλός. Είναι ζητήματα εβδομάδας αυτά”.

-Ο Πινιώτης ήταν πραγματικά καλός με τον ΠΑΟΚ και νομίζω σας δικαίωσε κιόλας...

“Δενδικαίωσε εμένα, δικαίωσε τον εαυτό του πρώτα απ' όλα. Ένα παιδί πρέπει να είναι επαγγελματίας και σωστός, όχι μόνο τις δύο ώρες της προπόνησης, αλλά κυρίως τις επόμενες 22 ώρες! Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάθε παίκτη ξεχωριστά, αλλά επειδή εσείς είπατε για τον Πινιώτη. Είναι ένα παιδί που είτε ήταν αποστολή είτε όχι την επόμενη μέρα ήταν πάντα στο 100% και κανένας προπονητής δεν μπορεί να αδικήσει κανέναν. Σε βάθος χρόνου ο καθένας παίρνει αυτό που του αναλογεί”.

-Μία ακόμα ερώτηση από τον κόσμο, αριθμητικά πόσες μεταγραφές υπολογίζεται ότι θα γίνουν;

“Θα δούμε και τα επόμενα παιχνίδι και θα πούμε 100%. Τώρα να πούμε είναι 3,4,5, δεν θα μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Σίγουρα δεν θα είναι και 10, δεν χρειάζονται και δεν είμαι υπέρ αυτού. Είναι ένα κλίμα καλό στα αποδυτήρια και δεν χρειάζεται να το χαλάσουμε. Θέλουμε ουσιαστικές βοήθειες στο ρόστερ”.

-Συνεχίζουμε με τις ερωτήσεις του κόσμου. Για τα στημένα και την αδυναμία της ομάδας πολλές φορές σε αυτό το κομμάτι;

“Δεν είμαστε η πιο ψηλή ομάδα στην κατηγορία. Το ξέρουμε αυτό. Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι σαν ομάδα, αλλά με το ύψος δεν ταιριάζει αυτό πάντα. Γίνονται επιλογές .Δουλεύουμε στο αμυντικό μας κομμάτι πολύ, με διάφορους τρόπους να βρούμε λύση. Απλά όταν υπερτερεί ο αντίπαλος στα ύψη, ψάχνουμε και άλλους τρόπους να αντεπεξέλθουμε. Ψάχνουμε τις λύσεις και το έχουμε και στο μυαλό μας ενόψει του Ιανουαρίου”.

-Ρωτάει ο κόσμος επίσης, αν θα γίνει κίνηση για επιθετικό;

“Αρχικά να το συζητήσω με την διοίκηση (γέλια), το έχω συζητήσει ήδη, αλλά να μάθουμε όλοι μαζί τα πάντα όταν έρθει η ώρα. Ξέρουμε που χρειαζόμαστε ενίσχυση. Ήδη υπάρχουν παιδιά στο ρόστερ που παλεύουν και κάνουν τον αγώνα τους. Δεν πρέπει να αδικήσουμε κανέναν”.

-Κλείνοντας, με τον ΟΦΗ στο Κύπελλο για τους “16”. Έχει φέτος ο Πανιώνιος ως στόχο και μία μεγάλη πορεία στο Κύπελλο;

“Αρχικά την κλήρωση την είδα θετικά, αλλά αν δεν γίνουν τα παιχνίδια και δεν είσαι σοβαρός με κάθε αντίπαλο δεν είναι τίποτα εύκολο. Μπορείς να αποκλείσεις οποιαδήποτε ομάδα, αλλά και να αποκλειστείς. Ο Πανιώνιος είναι υποχρεωμένος και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να πάμε αρκετά ψηλά και σε αυτόν τον θεσμό και να έχουμε το Κύπελλο στο μυαλό μας. Είναι μονόδρομος το πως θα πάμε ψηλά, είναι δεδομένο τι πρέπει να κάνουμε. Σοβαροί σε κάθε παιχνίδι, είμαστε μία ομάδα που πρέπει να μαχόμαστε σε κάθε ματς και το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εγώ θέλω από την ομάδα να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ματς, να δίνουμε την ψυχή μας και τα παιδιά το κάνουν αυτό”.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια