Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γιατί έτσι μας αρέσει...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. Μεσοβδόματα, μετά την απρόσμενη ήττα στο κύπελλο από τον Παναιγιάλ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. Μεσοβδόματα, μετά την απρόσμενη ήττα στο κύπελλο από τον Παναιγιάλειο έγραφα: “Η ήττα στο Αίγιο (όπως και η περσινή ακόμα πιο «πικρή» στη Κρήτη) μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει θετικά για όλη την ομάδα. Και να αποτελέσει ένα καλό μάθημα αφενός ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ, αφετέρου για τη συνέχεια του κυπέλλου στο οποίο όλοι οι «κυανέρυθροι» θέλουμε ο Ιστορικός να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται…”. Χαίρομαι που προπονητής, παίκτες και κληρωτίδα (θα αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ σε διπλούς αγώνες…) έκαναν αυτό ακριβώς. Δλδ «έμαθαν» από την ήττα και πήραν μια παλικαρίσια, δικαιότατη νίκη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας παίζοντας μάλιστα και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

*** Η ομάδα τη Κυριακή ήταν ο γνωστός, καλός Πανιώνιος των τελευταίων ετών. Με σωστή αμυντική λειτουργία απ’ όλες τις γραμμές, με σωστή (και γρήγορη…) ανάπτυξη, με πάθος & δύναμη. Αν μάλιστα είχαμε καλύτερες επιλογές στα «τελειώματα» θα παίρναμε νίκη με ευρύ σκορ. Προφανώς και σ’ αυτή την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα έχει καθοριστική συμβολή ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο κόουτς είχε «διαβάσει» πολύ καλά τον αντίπαλο, έστησε άψογα την ομάδα, ενώ οι αλλαγές του την κατάλληλη στιγμή έδωσαν το κάτι παραπάνω και ο Ιστορικός πήρε τη νίκη. Μια νίη που ήρθε με ένα σεντερφορίσιο γκολ από τον Ντουρμισάι. Ειρωνεία; Θεία δίκη; Ο Φιοριν έβαλε γκολ (και…) κόντρα στον Μαρίνο Ουζουνίδη που δεν τον είχε «πιστέψει» στη θητεία του στη Νέα Σμύρνη. Όμως ο «Ντούρμι», κατά την ταπεινή μου άποψη, διαθέτει όλα τα προσόντα να συνεχίσει τη παράδοση του Ιστορικού να βγάζει μεγάλους επιθετικούς. Απλά χρειάζεται εμπιστοσύνη και στήριξη. Γιατί αν ο «Ντούρμι» παίζει μόνο κέρδος θα υπάρχει για τον Πανιώνιο…

*** Την περασμένη Κυριακή ο Πηνιώτης, στη Λεωφόρο ο Ντουρμισάι, απέδειξαν ότι τα παιδιά του Πανιωνίου αξίζουν την ευκαιρία. Προφανώς και δεν μπορούν να παίξουν όλοι με τη μια. Όμως ο Μιχάλης Γρηγορίου μπορεί και πρέπει να εμπιστευθεί αυτά τα παιδιά, τα οποία τον έχουν βγάλει «ασπροπρόσωπο» τις περισσότερες φορές. Με την ευκαιρία να πω δυο καλές κουβέντες για το δίδυμο Μπανανά – Γκιοτά που έκαναν ένα άψογο, σχεδόν αλάνθαστο ματς. Πρέπει να επιβραβεύουμε τους παίκτες. Και τον προπονητή. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι γιατί κανένας δεν περισσεύει από τον Ιστορικό, μόνο αυτός που θέτει τον εαυτό του εκτός οικογένειας. Όπως, δυστυχώς, ο Βαγγέλης Οικονόμου ο οποίος κατέθεσε προσφυγή. Στο καλό και στην ευχή της Παναγίας Βαγγέλη. Δεν θα σου θυμίσω ότι ο Πανιώνιος σε έβγαλε από την ποδοσφαιρική αφάνεια. Αυτό είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζεις πάρα πολύ καλά. Απλά θα σου πω ότι η αχαριστία είναι κακός σύμβουλος.

*** Με την ευκαιρία. Με ρωτάνε φίλοι αν θέλω να επιστρέψει ο Μασούντ στην ομάδα, άρα και την 11αδα. Προφανώς αδέρφια. Μιλάμε για παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Όμως θέλω ο Σοτζέι να είναι ο ηγέτης της ομάδας και όχι ένας εγωιστής που θέλει ντε και καλά να περάσει όλη την αντίπαλη 11αδα. Αν ο Μασούντ για 60 λεπτά (όχι παραπάνω…) με μαεστρία καθοδηγήσει την ομάδα, με απλές κινήσεις, ο Πανιώνιος θα «καθαρίζει» τα περισσότερα ματς. Μετά ας κάνει τα ζογκλερικά του. Όμως έχει αποδείξει, στο ματς με την Λάρισα πιο πρόσφατα, ότι όταν παίζει ήρεμα & απλά δεν υπάρχει αντίπαλος που να τον σταματήσει.

*** Νέο συμβόλαιο στον Κότνικ τώρα…

*** Για το μπάσκετ θα (ξανα) γράψω αυτό που «ανέβασα» στο Facebook μετά την ήττα από την Κύμη: «Σήμερα τρεις στημένοι διαιτητές (από το Θεό θα το βρείτε...) μας είπαν κατάμουτρα ότι θέλουν να ρίξουν τον Πανιώνιο. ! δευτερόλεπτο πριν τη λήξη ο Πανιώνιος είναι δυο πόντους πίσω από τη Κύμη. Ο Σακελλαρίου εκτελεί τρεις βολές. Βάζει τις δυο πρώτες. Στη τρίτη κάποιος από τον πάγκο της Κύμης κτυπά τη διαφημιστική πινακίδα και την ρίχνει. Ο διαιτητής αντί για ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΙΝΗ στο πάγκο όπως προβλέπει ο κανονισμός, κάνει συστάσεις. Ο Σακελλαρίου χάνει τη τρίτη, καθοριστική, βολή το ματς πάει στη παράταση όπου ο Πανιώνιος ηττήθηκε. Βασιλακόπουλε να ξέρεις ότι υπάρχει Θεός....». Ο Πανιώνιος ποτέ δεν ζήτησε ειδική μεταχείριση. Σε όλα τα αθλήματα.

*** Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια του μπάσκετ που συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία στο πρωτάθλημα της Α1, μπράβο και στο βόλει (αγόρια & κορίτσια…) για τις νίκες που πέτυχαν. Η «κυανέρυθρη» οικογένεια είναι ενιαία και στις χαρές και στις λύπες… Εμπρός Ιστορικέ!

*** Σας χαιρετώ. Πάντα στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια