Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νίκη ψυχολογίας - Οι δύο στόχοι του Πανιωνίου!

Νίκη επιτέλους στο μπάσκετ, αλλά απώλεια της διαφοράς Γράφει ο Πάνος Κατσούλας Ο Πανιώνιος νίκησε τα Τρίκαλα στο κλειστό της Αρτάκη...

Νίκη επιτέλους στο μπάσκετ, αλλά απώλεια της διαφοράς

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας

Ο Πανιώνιος νίκησε τα Τρίκαλα στο κλειστό της Αρτάκης και πέτυχε την 1η του νίκη στην 9η αγωνιστική με την παρουσία του κόσμου του, που τον βοήθησε καθοριστικά. Όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά που ίσως παίξει ρόλο στο β’ γύρο. Η νίκη αυτή ευχόμαστε και ελπίζουμε να τονώσει την ψυχολογία των καλαθοσφαιριστών, ώστε να έρθουν πολλές περισσότερες.

Όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη, θα έλεγα εξαιρετικά δύσκολη. Μπορεί ακόμη να μην έχει κριθεί η παραμονή, μπορεί ο Πανιώνιος να σωθεί, όμως πρέπει ν’ ανατρέψει τα δεδομένα! Είναι ορατό ότι η ομάδα έχει βελτιωθεί και είναι βέβαιο ότι θα βελτιώνεται περεταίρω με τον καιρό, όμως απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί ένα ισχυρό σύνολο. Εξακολουθεί να υποπίπτει σε λάθη, να μην παίζει επιτυχημένα σ’ όλες τις περιπτώσεις το Pick and Roll, να χάνει αμυντικά ριμπάουντ κλπ κλπ.

Επομένως χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά και όχι μόνο. Χρειάζεται επίσης όταν θα έρθει η κατάλληλη περίοδος ν’ αντικατασταθούν και καλαθοσφαιριστές, να έρθουν καλύτεροι, οι οποίοι όμως θα είναι και πιο ακριβοί. Και αν είναι να σωθεί η ομάδα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αξίζει να γίνει η υπέρβαση. Αν δε σωθεί όμως; Ποιος θα πληρώσει τα χρέη; Τα οποία μπορεί να δημιουργηθούν ακόμη και στην περίπτωση που η ομάδα σωθεί. Φανταστείτε λοιπόν να σωθεί και λόγω χρεών να μην μπορέσει ν’ αγωνιστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Α1. Συνεπώς ο Πανιώνιος πρέπει να έχει δύο στόχους. Τη σωτηρία και την αποφυγή της χρεοκοπίας. Τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν διότι το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

Δεν υπάρχουν σχόλια