Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γκιοατά ο... λυτρωτής!

"Ίδρωσε" αλλά νίκησε με 2-1 ο Ιστορικός τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη και έφτασε τους 22 βαθμούς στην βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ...

"Ίδρωσε" αλλά νίκησε με 2-1 ο Ιστορικός τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη και έφτασε τους 22 βαθμούς στην βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ.

Ο Πανιώνιος παρουσίασε μέτριο έως κακό αγωνιστικό πρόσωπο στο ματς με τους Κρητικούς, όμως κατάφερε να φτάσει στην σημαντική επικράτηση, με το γκολ του Γκιοατά στο 82' να λυτρώνει τους κυανέρυθρους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ιστορικός ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του, πέτυχε ένα τέρμα με τον Σπιριντόνοβιτς και είχε ευκαιρίες. Στην "επανάληψη" η ομάδα του Γρηγορίου δεν ήταν καλή, ισοφαρίστηκε από τους φιλοξενούμενους, όμως ο Καμερουνέζος αμυντικός με τέρμα που σημείωσε οκτώ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα έδωσε το... φιλί της ζωής στην ομάδα!

Περίπου 2.000 κόσμος βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη, με αρκετούς φιλάθλους του συλλόγου και ειδικά μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων να μην δίνουν το "παρών", καθώς βρέθηκαν στο Λάυριο για τον μπασκετικό Πανιώνιο.

Το παιχνίδι

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα με δύο αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με την προηγούμενη νικηφόρα αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Πιο συγκεκριμένα, οι Ντουρμισάι, Μασούρας πήραν θέση φανέλα βασικού.

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που μπήκε με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό ο Σιώπης έκανε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 9 χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ιστορικό. Ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε όμορφα μέσα στην παειοχή από τα δεξιά, έκανε και την σέντρα-σουτ, όμως ο Κοκκαλάς έδιωξε με τις γροθιές.

Από το 10ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “παγώσουν” τον ρυθμό και μάλιστα να βρουν χώρους στην αντεπίθεση, κυρίως από τα αριστερά της επίθεσης τους.

Στο 17' ο Πανιώνιος είχε μία ακόμα καλή τελική ενέργεια. ΟΧατζισαφί έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Πλατανιά να διώχνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά (19') ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του καλή τελική προσπάθεια. Ο Δημούτσος έκανε το σουτ, μετά από κόρνερ, όμως ο Κότνικ αντέδρασε πολύ καλά, έπεσε στην δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 22' οι κυανέρυθροι βγήκαν ωραία στην επίθεση, ο Μασούρας πέρασε εξαιρετικά την μπάλα στον Ντουρμισάι μέσα στην περιοχή, με το σουτ του νεαρού επιθετικού να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι φιλοκενούμενοι είχαν την προσοχή τους στα μετόπισθεν, όμως στις αντεπιθέσεις ήταν... κίνδυνος, καθώς έβρισκαν διαδρούμους και “πατούσαν” στην περιοχή του Πανιωνίου.

Στο 26' ο Μασούρας έκαν πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και δοκίμασε το πόδιο του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (29') ήρθε το γκολ για τον Ιστορικό. Μετά από κοντρόλ του Βλάχου μέσα στην περιοχή, ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ντικαμονά και αφού πρώτα βρήκε στο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα του Πλατανιά, για το 1-0 του Πανιωνίου!

Στην ακριβώς επόμενη φάση ο Λάμπρου έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 32' ο Κόντικ μπλόκαρε την μπάλα στην κεφαλιά του Μπούτνικ.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στα πρώτα 15 λεπτά της “επανάληψης” το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με τον Πλατανιά όμως στο 61' να καταφέρνει να ισοφαρίζει σε 1-1! Ο Ενσικουλού εκτέλεσε εκπληκτικά απευθείας ένα φάουλ λίγω έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κότνικ και έγινε το 1-1!

Στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Πανιωνίου ήταν σαν... υπνωτισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και κάποια ανάποδα σφυρίγματα από τον Τσαμούρη έφεραν περισσότερο εκνευρισμό σε ομάδα και κόσμο.

Στο 72ο λεπτό ο Γρηγορίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα, καθώς έβαλε στο ματς τον Γεσίλ στην θέση του Μασούρα.

Στο επόμενο λεπτό (73') ο Κοροβέσης είδε δίκαια την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς για τα τελευταία 17 λεπτά περίπου του αγώνα να μένει με παίκτη λιγότερο.

Έξι λεπτά μετά ο Ντουρμισάι προσπάθησε να κάνει το εντυπωσιακό ανάποψο ψαλιδάκι, όμως δεν έβαλε δύναμη στην μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 80' στο παιχνίδι πέρασε και ο Βουκελάτος, στην θέση του Χατζισαφί, με τον τεχνικό του Πανιωνίου να προσπαθεί να κάνει όλο και πιο επιθετική την ομάδα.

Οι κυανέρυθροι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 82' κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα! Μετά από μία πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ του Γεσίλ, ο Κοκκαλάς δεν μπλόκαρε σταθερά και ο Γκιοατά με προβολή έκανε το 2-1!

Οι κυανέρυθροι μετά το γκολ που σημείωσαν πήραν ψυχολογία και με τους Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι θέλησαν να βρουν και τρίτο τέρμα, όμως στην τελική ενέργεια.

Στο 89' χάθηκε μοναδική ευκαιρία για να "τελειώσει" την υπόθεση νίκη ο Ιστορικός. Ο Ντουρμισάι ξεπέρασε εντυπωσιακά τον αντίπαλο του, έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στον Σπιριντόνοβιτς απέναντι από τον Κοκκαλά, όμως ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα άουτ!

Στην επόμενη φάση ο Πλατανιάς παραλίγο να τιμωρήσει τον Πανιώνιο, καθώς ο Δημούτσος βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε και το σουτ, με τον Κότνικ όμως να είναι φοβερός και να λέει "όχι" στον μέσο των φιλοξενούμενων.΄

Τελικά το 2-1 ήταν το σκορ του αγώνα, με τον Πανιώνιο να φτάνει τους 22 βαθμούς!

Γκολ: 29' Σπιριντόνοβιτς, 82' Γκιοατά - 61' Ενσικουλού

Διαιτητής: Τσαμούρης (Πειραιά). Βοηθοί: Χούσκογλου (Θράκης), Βασιλόπουλος (Έβρου).

Κίτρινες κάρτες: Ντουρμισάι - Στάθης, Κοροβέσης (δύο κάρτες).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά, Βλάχος, Χατζισαφί (80' Βουκελάτος), Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (72' Γεσίλ), Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου (64' Σαραμαντάς), Ντουρμισάι

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ντεβέσα (87' Γκρτσέλακ), Βάντερσον, Κοροβέσης, Στάθης, Αγγελόπουλος, Δημούτσος (90' Πατράλης), Μπούντνικ (77' Ουές), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Στάμου

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια