Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ούτε τώρα... Ήττα στο «θρίλερ» με την Κύμη!

Σε ένα ματς που έσπασε καρδιές στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος ηττήθηκε στην παράταση από την Κύμη με 92-91 και πλέον τα πράγματα για την...

Σε ένα ματς που έσπασε καρδιές στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος ηττήθηκε στην παράταση από την Κύμη με 92-91 και πλέον τα πράγματα για την... υπόθεση παραμονή δυσκολεύουν επικίνδυνα!

Το παιχνίδι στο κλειστό της οδού Αρτάκης ήταν ανατρεπτικό, συνεχώς άλλη ομάδα έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, όμως δυστυχώς το φινάλε βρήκε τον Πανιώνιο ηττημένο με ένα πόντο!

Το σκορ της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ήταν 80-80, ενώ το τελικό σκορ (παράταση) ήταν 92-91 για την Κύμη.

MVP ο Σακελλαρίου για τον Ιστορικό με 24 πόντους, με τον έμπειρο άσο του Πανιωνίου να χάνει την καθοριστική βολή στο τέλος του 40λεπτου, όπου ήταν εύστοχος στις 2 από τις 3 που κέρδισε! Βέβαια, ο 28χρονος ήταν ο ηγέτης της ομάδας στο παρκέ!

Πλέον ο Πανιώνιος δεν έχει νίκη μετά από 7 αγωνιστικές και καταλαβαίνει κανείς πως μόνο εύκολα δεν είναι τα πράγματα για τη συνέχεια...

Θυμίζουμε ότι το εν λόγω παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της αδικότατης τιμωρίας της έδρας του Πανιωνίου.

Το παιχνίδι

Σε ρυθμούς... ντέρμπι -όπως αναμενόταν- πήγε το πρώτο ημίχρονο στο Αρτάκης.

Οι κυανέρυθροι στην μεγαλύτερη διάρκεια των 20 λεπτών ήταν μπροστά στο σκορ, όμως σε κάποια κρίσιμα σημεία του αγώνα δεν κατάφεραν να έχουν καθαρό μυαλό.

Ο Σακελλαρίου οδηγούσε στο σκορ τον Ιστορικό με 13 πόντους, ενώ ο Μακ Φάντεν ήταν απόλυτα εύστοχος, έχοντας 16 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 38-42.

Στα μισά της τρίτης περιόδου οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στο παρκέ, έβγαλαν “μεγάλα” σουτ και έπαιξαν καλή άμυνα.

Στη συνέχεια, οι κυανέρυθροι με... εκφραστή τον Νταλό βρήκαν ξανά τα πατήματα τους και επανήλθαν στο σκορ, ενώ πέρασαν και μπροστά. Τελικό το σκορ του δεκαλέπτου ήταν 61-61.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με την Κύμη στα μισά του δεκαλέπτου να φεύγει μπροστά στο σκορ με τέσσερις πόντους (68-72).

Οι κυανέρυθροι του Ζιάγκου προσπάθησαν να αντιδράσουν, εφεραν το ματς στα ισια, όμως και πάλι σε κάποιες σημαντικές στιγμές ήταν άστοχος. Στα 15 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Σακελλαρίου με ένα τρομερό τρίποντο έβαλε ξανά τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ (78-77) και το θρίλερ συνεχίστηκε!

Στην επίθεση της Κύμης ο Τζόουνς βρήκε διάδρομο και πήρε το καλύτερο για την ομάδα του, το χειρότερο για τον Πανιώνιο, δηλαδή καλάθι και φάουλ (78-80), 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Στα 2 δευτερόλεπτα ο Σακελλαρίου δοκίμασε τρίποντο, με τον Μπάρλο να του κάνει φάουλ, και τρεις βολές για τον Πανιώνιο! Ο παίκτης του Πανιωνίου έχασε την τελευταία βολή, με το ματς να είναι στο 80-80! Η τελευταία επίθεση του ματς ήταν για την Κύμη, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν 1,02 δευτερόλεπτο! Ο Σαρικόπουλος έριξε... τάπα στον Μαγκι στο σουτ της Κύμης και το ματς πήγε παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο του αγώνα η Κύμη βρήκε πρωτη σκορ με δύο βολές του ΜακΦάντεν. Η ομάδα του Ζιάγκου δύσκολα έβρισκε καλές λύσεις στην επίθεση. Ο Σακελλαρίου επίσης με βολές τελικά έκανε το 84-84. Στη συνέχεια ξανά ο Σακελλαρίου με μία εύστοχη βολή αυτή τη φορά έβαλε μπροστά ένα πόντο τον Ιστορικό.

Οι κυανέρυθροι έπαιξαν καλές άμυνες και ο Τσούπκοβιτς με γρήγορο τρίποντο έκανε το 88-84, 1: 23 πριν το τέλος και της παράτασης! Ο ΜακΦάντεν με δύο βολές έκανε το 88-86 και ο ίδιος στη συνέχεια με τρίποντο, αφού χάθηκε η ευκαιρία για τον Πανιώνιο, έβαλε μπροστά την ομάδα του με 88-89. Να σημειωθεί πάντως πως στην προηγούμενη επίθεση του Ιστορικού έχει γίνει καθαρό φάουλ πάνω στον Τσούπκοβιτς, που δεν το έδωσαν οι διαιτητες ομως!

Στην επόμενη φάση ο Τσούπκοβιτς έκανε κακή επίθεση και στην αντεπίθεση η Κύμη κέρδισε φάουλ ξανά με τον πρωταγωνιστή της, τον Μακ Φάντεν, ο οποίος έβαλε και τις δύο βολές.

Ο Νταλό στην επίθεση του Πανιωνίου επέλεξε να βιαστεί, έκανε ένα κακό τρίποντο και η Κύμη στη συνέχεια πήρε νέο φάουλ και πέτυχε μία βόλη. Ο Σακελλαρίου γρήγορα απάντησε με τρίποντο, όμως μετά έμειναν μόνο 2 δευτερόλεπτα, με το σκορ να είναι 91-92. Ο Τσαγκαράκης στις βολές του για την Κύμη αστόχησε, όμως δεν υπήρχε χρόνος για νέα κυανέρυθρη επίθεση και ο Πανιώνιος δυστυχώς ηττήθηκε!

Δεκάλεπτα: 17-19, 38-42, 61-61, 80-80. Παράταση 91-92

Πανιώνιος (Ζιάγκος): Σακελλαρίου 24 (4), Νταλό 12 (2), Τσούπκοβιτς 11 (1), ΜακΝίλι 11 (1), Σαρικόπουλος 9, Δίπλαρος 5 (1), Μίχαλος, Κράβιτς 9, Καμπερίδης, Χέντερσον 5 (1), Γούντσον 5 (1).

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 6, Οκερέαφορ 7 (1), Τζόουνς 28 (2), ΜακΓκι 5, Σμιθ 5, Τσαγκαράκης, Γλυνιαδάκης 2, Μπάρλος 4, Κάιζερ, ΜακΦάντεν 35 (7).

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Σταματόπουλος, Τζαφλέρης

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια