Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάνθηρες... άλωσαν τη Λεωφόρο!

Με ένα πολύτιμο "διπλό" έφυγε από τη Λεωφόρο ο Ιστορικός, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού, για την 13η αγωνιστική της Σού...

Με ένα πολύτιμο "διπλό" έφυγε από τη Λεωφόρο ο Ιστορικός, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού, για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε παρατάξει άψογα την ομάδα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι κυανέρυθροι είχαν εξαιρετική λειτουργία στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια έφτασαν στην σημαντική επικράτηση.

"Χρυσός" σκόρερ ήταν ο Ντουρμισάι, ο οποίος με όμορφο και ψύχραιμο πλασέ στο 73' πέτυχε το γκολ της νίκης του Πανιωνίου!

Με αυτό το τρίποντο ο Ιστορικός έφτασε τους 19 βαθμούς και "πάτησε" πεντάδα!

Το παιχνίδι
Ο Πανιώνιος μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 8' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραία ενέργεια του Σπιριντόνοβιτς από τα αριστερά, ο Γεσίλ δέχτηκε την πάσα του συμπαίκτη του, έκανε και το δυνατό σουτ από καλή θέση μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει όμως πάνω από την εστία του Διούδη.

Στα επόμενα λεπτά το παιχνίδι παίχτηκε κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με την αμυντική λειτουργία της ομάδας να τα πηγαίνει καλά, μη αφήνοντας διαδρόμους για τους γηπεδούχους.

Στο 20' ο Πανιώνιος βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Σαββίδης γύρισε ωραία την μπάλα στην περιοχή, όπου έκανε κίνηση ο Γεσίλ, με τον αμυντικό του ΠΑΟ να βάζει το χέρι του στον επιθετικό του Πανιωνίου μέσα στην περιοχή, με τον Γεσίλ να μην μπορεί να κάνει το σουτ. Ο διαιτητής Τζήλος δεν έδειξε κάτι! Στην εξέλιξη της φάσης ο Λάμπρου έκανε ωραία ενέργεια, προσπάθησε να μπει μεσα στην περιοχή, όμως έπεσε την τελευταία στιγμή από μαρκάρισμα που δέχτηκε, με τον Τζήλο και πάλι να μην δίνει κάτι.

Ο Πανιώνιος είχε βρει ρυθμό, πίεζε και στο 22' έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το συρτό σουτ, με την μπάλα να περνάει πολύ λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Δύο λεπτά αργοτερα οι κυανέρυθροι έχασαν νέα καλή ευκαιρία. Ο Σαββίδης πήρε την μπάλα από τον Γεσίλ έξω από την περιοχή, έκανε ένα πολύ καλό σουτ, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ να διώνχιε δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να πιέζουν τους γηπεδούχους και έβλεπε από την ομάδα να αποδίδει πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 33' ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή, όταν ο Λούντ έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει πανω από την εστία του Κότνικ.

Στο 42' οι κυανέρυθροι βγήκαν εκπληκτικά στην αντεπίθεση, ο Σπιριντόνοβιτς μπήκε στην περιοχή και ενώ είχε δίπλα μόνο του τον Λάμπρου, επέλεξε να τελειώσει μόνος του την φάση, με αποτέλεσμα το σουτ που έκανε να κοντράρει και να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία!

Δύο λεπτά μετά ο Κότνικ είπε “όχι” στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων. Ο Λούντ εκτέλεσε ωραία ένα απευθείας φάουλ που κέρδισε η ομάδα του, όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Το 0-0 έμεινε έως το τέλος του ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο, οι γραμμές των δύο ομάδων “άνοιξαν”, με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω.

Οι Γεσίλ, Σπιριντόνοβιτς και Λάμπρου έιχαν χώρους να εκμεταλλευτούν, όμως στην τελική πάσα έλειπε το καθαρό μυαλό.

Στο 61', μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, η μπάλα έφτασε στον Κολοβέτσιο, ο οποίος με “λόμπα” έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Κότνικ.

Στο 61ο λεπτό ο Γρηγορίου έβαλε στο παιχνίδι τον Ντουρμισάι στην θέση του Γεσίλ, θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεση του, καθώς μην ξεχνάμε ο Γεσίλ πρόσφατα ήταν αρκετό καιρό εκτός και ακόμα δεν έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Οι κυανέρυθροι συνεχώς έβγαιναν στις αντεπιθέσεις, αλλά όπως είπαμε και παραπάνω λίγο πριν την τελική πάσα, δεν υπήρχε η ψυχραιμία για να έρθει το γκολ.

Στο 72' ο Μασούρας, που είχε μπει πριν λίγο στον αγωνιστικό χώρο, βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε σαν σταματημένο τον Κουτρούμπη, το δυνατό σουτ του όμως έφυγε άουτ.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό (73') ο Ιστορικός βγήκε εκ νέου στην αντεπίθεση, ο Ντουρμισάι βρήκε χώρο, έφτασε απέναντι από τον Διούδη και με άψογο πλασέ έκανε το 0-1!

Φαινόταν πως αν ο Πανιώνιος ήταν ψύχραιμος θα έφτανε στο γκολ, καθώς υπήρχαν πολλοί χώροι!

Στο 76' ο Παναθηναϊκός είχε καλή στιγμή, όταν ο Άλτμαν να κάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά, μετά από φάουλ του Χίλιεμαρκ και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Από το 80' οι γηπεδούχοι, όπως ήταν λογικό, προσπάθησαν να πιέσουν, κυρίως με εκτελέσεις φάουλ.

Η ομάδα του Γρηγορίου αντιδρούσε καλά στις όποιες επιθετικές ενέργειες του Παναθηναϊκού και μάλιστα χωρίς κάποιο πρόβλημα! Εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου!

Το 0-1 έμεινε έως το φινάλε και φυσικά το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου έφερε έντονους πανηγυρισμούς στα κυανέρυθρα αποδυτήρια.

Γκολ: 73' Ντουρμισάι,

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας). Επόπτες: Ακρίβος (Αθηνών), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Χουλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Σιλά (46' Ρέις), Λουντ, Χατζηγιοβάνης (46' Χίλιεμαρκ), Καμπέσας (69' Εμμανουηλίδης), Άλτμαν, Μολίνς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Μπανανά, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (83' Παπαγεωργίου), Σπιριντόνοβιτς (69' Μασούρας), Λάμπρου, Γεσίλ (61' Ντουρμισάι)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια