Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κάφαλης: «Έχω κάνει τον γιο μου Πανιώνιο και είμαι περήφανος για την ομάδα» (photos)

Μία πολύ όμορφη και πολύ Πανιώνια συνέντευξη παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr ο Κώστας Καφάλης. Ο αγαπημένος πα...

Μία πολύ όμορφη και πολύ Πανιώνια συνέντευξη παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr ο Κώστας Καφάλης.

Ο αγαπημένος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και μίλησε για όλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κάφαλη:

-Ξεκινάμε με ερώτηση του κόσμου. Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας σου του Κύπελλο του 1998;

"Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Ήμουν πολύ μικρός τότε, 18-19 χρονών. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι το τι έγινε μετά από 15 χρόνια. Απίστευτες στιγμές τότε. Ήταν ανεπανάληπτη η υποδοχή στη Νέα Σμύρνη. Τα 100 μέτρα τα κάναμε σε δύο ώρες".

-Κρατάς επαφές με άλλους παλαίμαχους παίκτες της ομάδας;

"Κρατάω επαφές ναι. Κυρίως με τον Ηλία Ιωάννου, με τον Δημήτρη Ναλιτζή κι άλλους. Παίζω και με τους Παλαιμάχους του Πανιωνίου, οπότε έχω επαφή με πολλούς".

-Πες μου για εκείνη την φοβερή σου κίνηση, που όταν έπαιζες στον Ακράτητο, έβγαλε την φανέλα και από μέσα φορούσες φανέλα του Πανιωνίου..

"Ήταν μία πολύ αυθόρμητη κίνηση. Το σκέφτηκα σχεδόν στην προθέρμανση. Είδα τον Χάρη τον φροντιστή και του ζήτηση να μου δώσει μία φανέλα του Πανιωνίου. Μου την έδωσε, την φόρεσα από μέσω, απ' έξω κανονικά του Ακράτητου, με έκανε ο προπονητής αλλαγή στο 85' και βγάζω την φανέλα από μέσα και την πετάω στους Πάνθηρες. Ποτέ δεν μετάνιωσα γι' αυτό. Πολλοί έκριναν ότι ήταν χαζό αυτό που έκανα. Είχα επιπτώσεις από αυτό, ουσιαστικά ο Ακράτητος δεν με ήθελε μετά".

-Νομίζω πως εισέπραξες μεγάλη αγάπη από τον κόσμο...

"Ναι, εισέπραξα πολύ αγάπη από τον κόσμο, τεράστια θα έλεγα".

-Πες μου τι εικόνα έχεις για τον σημερινό Πανιώνιο;

"Παρακολουθώ τον Πανιώνιο φυσικά. Δεν θέλω να κρίνω κάτι, απλά να πω ότι είμαι πολύ περήφανος. Τα τελευταία χρόνια ο Πανιώνιος έχει αλλάξει επίπεδο και το χαίρομαι αυτό. Έχω κάνει τον γιο μου Πανιώνιο και το παιδί είναι χαρούμενο. Είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα του Πανιωνίου".

-Κάποιο παιχνίδι ή κάποιο γκολ που είχες πετύχει και θυμάσαι περισσότερο;

"Πάνε πολλά χρόνια πίσω τώρα. Αυτό με τον Ολυμπιακό που είχα βάλει δύο γκολ και ένα άλλο ματς που είχα σκοράρει κόντρα στον Παναθηναϊκό στο 2-2 στη Νέα Σμύρνη".

-Πες μου ποιον από τους συμπαίκτες που είχες ξεχωρίζεις λίγο παραπάνω; 

"Ποδοσφαιρικά ο καλύτερος παίκτης που έχω παίξει είναι ο Τάκης Γκώνιας. Ήταν ένας παίκτης που με έβλεπε με κλειστά μάτια. Ήταν ποιοτικός, το δεκαρι της ομάδας τότε. Απλά ήταν λίγο οξύθυμος, λίγο σαν τον Μασούντ (γέλια)".

-Κάποιο παιχνίδι που θυμάσαι από άποψη παρουσίας κόσμου του Πανιωνίου;

"Θυμάμαι ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη με βροχή και ο κόσμος είχε γεμίσει το γήπεδο και φώναζε συνεχώς για εμάς. Φυσικά στο Καραϊσκάκη που είχαμε 10.000 κόσμο ήταν μεγάλη στιγμή".

-Έχεις κάποιο παράπονο από την πορεία σου στον Πανιώνιο; 

"Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι κακό για τον Πανιώνιο, πέντε χρόνια έμεινα στην ομάδα. Λίγο κακό θεωρώ τον τρόπο που έφυγα με τον Μπέο. Ουσιαστικά εγώ είχα πενταετές συμβόλαιο και ήταν η τέταρτη χρονιά που πήγαινα καλά και τότε έπαθα στο τέλος χιαστούς. Μετά ο Μπεος μου είπε ότι θα πας στα Γιάννενα για να πάρουμε τον Μπελά. Εγώ του είχα πει οτι δεν πάω στα Γιάννενα, με πείραξε πάρα πολύ, ήμουν σε μικρή ηλικία και δεν είχα την ωριμότητα. Τότε ο Μπέος είχε εκνευριστεί με την απάντηση μου και τον Δεκέμβρη δύο μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου μου είπε φεύγεις από τον Πανιώνιο. Δύο μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών, αυτό δεν ήταν αντρίκιο νομίζω. Εγώ ξεπέρασα τους χιαστούς που είχα πάθει, ήθελα στήριξη τότε, που πιστεύω από τον Μπέο δεν την πήρα".

-Πάμε ξανά στο "σήμερα". Βλέπουμε ότι πλέον οι απαιτήσεις του κόσμου έχουν ανέβεια. Η γνώμη σου;

"Ήταν δύο απίστευτες χρονιές για την ομάδα και είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις πλέον. Βέβαια, μετά από δύο τέτοιες χρονιές είναι και φυσιολογικό να έρθει μία μέτρια σεζόν. Ο Πανιώνιος δεν έχει το μπάτζετ άλλων ομάδων, η ομάδα προσπαθεί να βγάλει καλά οικονομικά την χρονιά και υπάρχουν τα χρέη του παρελθόντος, μην τα ξεχνάμε. Τα παιδιά στον Πανιώνιο έγιναν οικογένεια και βγαίνει το αποτέλεσμα".

-Λέμε πάντα για τα καλά κυανέρυθρα αποδυτήρια. Ήταν έτσι και όταν ήσουν εσύ στην ομάδα;

"Αναπολώ αυτές τις στιγμές στα αποδυτήρια, ήταν μόνο γέλιο. Πάντα είχαμε πολύ καλό κλίμα. Έγω έζησα και αρκετές φουρνιές στην ομάδα. Πολύ πειραχτήρι ήταν ο Φύσσας, ο Βόκολος, μετά έγινα εγώ γιατί πήρα λίγο αέρα σαν παλιός που έγινα".

-Μιας και ρωτάει και ο κόσμος, πως ζήσατε τις ώρες πριν τον τελικό με τον Παναθηναϊκό το 1998;

"Πολλά παιδιά δεν κοιμήθηκαν κιόλας το βράδυ πριν τον τελικό. Στο ξενοδοχείο θυμάμαι είχε ρωτήσει ο coach o Εμβολιάδης ποιος πιστεύει ότι θα πάρουμε το Κύπελλο, νομίζω ένας σηκώθηκε και αν θυμάμαι καλά ήταν ο Καμίτσης! Ήμασταν μαζεμένοι όλοι. Ήταν δυνατός αντίπαλος τότε ο Παναθηναϊκός. Θυμάμαι επίσης πως ο Βαζέχα είχε νευριάσει τότε με τον κόσμο της ομάδας του, όμως σε εμάς φέρθηκε άψογα μετά το ματς, μας έδωσε το χέρι. Άψογος παίκτης και επαγγελματίας".

O Κώστας Κάφαλης στα γραφεία του panionianea.gr, με την μεγάλη πανηγυρική φωτογραφία του 1998!
Ο Κώστας Κάφαλης με τους Γιώργο Καρμίρη και Παναγιώτη Κυπραίο (που κάνουν την Πανιώνια Εκπομπή)


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια