Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ναλιτζής: «Θέλουμε μία-δύο προσθήκες, στόχος και το Κύπελλο»

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr μίλησε ο Δημήτρης Ναλιτζής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πλέον γενικός αρχηγός του ποδο...

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr μίλησε ο Δημήτρης Ναλιτζής.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πλέον γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio, και παραχώρησε μία αποκαλυπτική και εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Αναλυτικά όσα είπε ο "Νάλι" στον αέρα του Panionianea Radio:

-Για το πως κρίνει την έως τώρα πορεία της ομάδας;

"Και κρύο και ζέστη για μένα προσωπικά. Και ευχαριστημένος ειμαι για την συγκομιδή των βαθμών, από την άλλη είμαι και λίγο δυσαρεστημένος γιατί θα μπορούσαμε να πάρουμε και ένα εύκολο τρίποντο στην Λαμία και να ήταν ακόμα πιο ψηλά η ομάδα και φυσικά να ήμασταν ακόμα πιο χαρούμενοι. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, ευελπιστώ στην πορεία αυτό το τρίποντο να το πάρουμε κάπου αλλού στη συνέχεια".

-Για τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας:

"Σε κάποια παιχνίδια έχει παίξει ρόλο η κούραση. Δεν υπήρχε φρεσκάδα σε κάποια ματς και γι αυτό η απόδοση τους δεν ήταν τόσο καλή. Φυσικά και ο αντίπαλος σε κάποια παιχνίδια έχει παίξει καλύτερα. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς φέτος, τα περισσότερα παιδιά έχουν τραβήξει από πέρυσι όλο το πρωτάθλημα με πολλές συμμετοχές. Περιμέναμε κάποια νέα παιδιά της ομάδας να δώσουν περισσότερες ενέργειες στην ομάδα ή να ερχόντουσαν πιο γρήγορα κάποια γκολ σε κάποια ματς. Έχουμε παίξει και με καλές ομάδες από την αρχή του πρωταθλήματος όπως ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ που ήταν σε καλή κατάσταση. Ήμασταν και άτυχοι σε κάποια ματς δυστυχώς".

"Είναι στο χέρι μας..."

-Για το δύσκολο πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό και μετά: 

"Φέτος όλες οι ομάδες βλέπουμε ότι μπορούν να κάνουν ζημιά. Λέμε για εύκολα παιχνίδια, αλλά τέτοια εύκολα παιχνίδια δεν υπάρχουν. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Το καλό είναι ότι έχουμε περάσει τις ομάδες που θεωρητικά θα παλέψουμε για την πεντάδα και την Ευρώπη, όπως ο Ατρόμητος και ο ΠΑΣ, με εκτός έδρας ισοπαλίες, στον δεύτερο γύρο θα τους έχουμε στη Νέα Σμύρνη. Είναι στο χέρι μας, γιατί έχουμε πάρει καλά αποτελέσματα".

-Για το αν χρειάζονται και παίκτες από τον πάγκο πλέον να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής:

"Είναι θέμα προπονητή αυτό. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουν καινούργια πρόσωπα, όπως και στο Κύπελλο με τον Άρη. Το ρόστερ κατά 90% χρησιμοποιείται".

-Για τους τραυματισμούς:

"Ο Γεσίλ ξέραμε από πέρυσι ότι είχε προβλήματα, ερχόταν και από χρόνια προβλήματα. Ήταν άτυχος γιατί δεν είχε κάνει γεμάτη προετοιμασία. Ο Ντουρμισάι συνεχόμενα έφαγε κλωτσιές, είναι ποδοσφαιρικοί τραυματισμοί. Ποντάραμε στον Ντούρμι και μας έχει βοηθήσει πολύ. Είναι οι ατυχίες που λέμε ότι συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, όπως τώρα με τους δύο επιθετικούς μας. Όλοι όσοι μπαίνουν βοηθούν όσο μπορούν".

-Για τους τραυματίες ενόψει Ξάνθης: 

"Ο Σπιριντόνοβιτς θα προλάβει. Ο Ντουρμισάι ανάλογα πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του. Ο Μανώλης είναι αυτό που λέμε σκυλί του πολέμου και με μισό πόδι θέλει να παίζει. Νομίζω θα τα καταφέρει. Πολλές φορές είναι και το τι θέλω και πόσο το γουστάρω. Και φυσικά ο κάθε οργανισμός, με την βοήθεια του κ. Δάρα στο ιατρικό κομμάτι. Μακάρι να τους έχουμε για να έχει και ο προπονητής περισσότερες λύσεις για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

"Η κατάκτηση του Κυπέλλου η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας μου"

-Για την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του: 

"Η κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο είναι η νούμερο ένα στιγμή της καριέρας μου. Συναισθηματικά και επαγγελματικά ήταν η μεγαλύτερη στιγμή μου. Φυσικά έχω κρατήσει πολλές στιγμές".

-Για την καριέρα του στο εξωτερικό: 

"Ο περισσότερος χρόνος μου στο εξωτερικό ήταν στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κατακτήσαμε εκεί το νταμπλ. Ήμουν με μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως Κουαρέσμα, Ζαρντέλ, Ζάο Πίντο και ο Κριστιάνο μικρός τότε που ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και από τότε είχε δείξει ότι θα έκανε τεράστια καριέρα. Μάλιστα, ο Κριστιάνο ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε στους δρόμους που λέμε. Ήταν ωραίες στιγμές τότε, είχα νιώσει πολύ ωραία, πήραμε πρωτάθλημα, Κύπελλο και πήρα συμμετοχές. Τώρα καταλαβαίνω όλες εκείνες τις ωραίες στιγμές, όταν είσαι ποδοσφαιριστής δεν το καταλαβαίνεις και τόσο".

"Ίσως να μπορούσα να παίξω λίγα λεπτά..."

-Για το πως βιώνει τον ρόλο του ως γενικός αρχηγός της ομάδας πλέον:

"Το χειρότερο είναι ότι είμαι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Φτάνω ένα μέτρο από την γραμμή, αλλά μέχρι εκεί, γιατί ο coach φωνάζει στην προπόνηση "Νάλι έξω" (γέλια)".

-Για το ότι κρατιέται σε καλή κατάσταση: 

"Εντάξει, δεν είμαι και μεγάλος (γέλια). Τώρα που έχουμε και θέμα στην επίθεση ίσως να μπορούσα να παίξω λίγα λεπτά, ένα τέταρτο - είκοσι λεπτά, να βοηθήσω με κάποιο γκολ, δύο φάσεις θα τις κάνουμε (γέλια)"..

-Για το πως βιώνει τον ρόλο του ως γενικός αρχηγός της ομάδας πλέον:

"Το χειρότερο είναι ότι είμαι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Φτάνω ένα μέτρο από την γραμμή, αλλά μέχρι εκεί, γιατί ο coach φωνάζει στην προπόνηση "Νάλι έξω" (γέλια)".

"Θα χρειαστούμε ένα-δύο παιδιά, στόχος και το Κύπελλο"

-Για το αν θα γίνουν μεταγραφές την Ιανουάριο: 

"Σίγουρα η ομάδα θα χρειαστεί ένα-δύο παιδιά να μας βοηθήσουν. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι υψηλός. Το ρόστερ σε σχέση με πέρυσι δεν είναι το ίδιο, δεν είναι ο Καρίμ, ο Μπεν. Σίγουρα επειδή υπάρχουν και οι τραυματισμοί θέλεις μία-δύο προσθήκες για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο της πεντάδας. Βέβαια, είναι και θέμα προπονητή αυτό, σε συζητήση με τον πρόεδρο. Περιμένουμε και από τα υπόλοιπα παιδιά να βοηθήσουν στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι θέλούμε σίγουρα δύο παιδιά και είναι και το Κύπελλο, που για μένα πάντα στόχος είναι και ένας τελικός και μία κατάκτηση Κυπέλλου. Είναι πιο εύκολο στο Κύπελλο να φτάσεις πολύ ψηλά, παρά στο πρωτάθλημα. Είδαμε και πέρυσι στο τέλος στο πρωτάθλημα πόσα εμπόδια μας έβαλαν. Το μεταφέρω και στα παιδιά σε καθημερινή βάση για το Κύπελλο, ότι μπορεί να διακριθεί η ομάδα και μπορούμε. Γιαυτό χρειάζεται ένα πιο πλήρες ρόστερ.

"Μπαίνουμε ανάμεσα τους..."

-Για το αν πιστεύει ότι κάποια "μικροτέρη" ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα: 

"Δεν γίνεται νομίζω, δυστυχώς. Έχω πολλά παραδείγματα ότι δεν γίνεται. Εγώ πιστεύω ότι το εξωαγωνιστικό είναι περισσότερο το θέμα. Σίγουρα τα ρόστερ και τα μπάτζετ δεν είναι ίδια, αλλά όταν μία ομάδα πάει να κάνει την έκπληξη τους κακοφαίνεται. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά έτσι είναι. Δεν μπορεί μία ομάδα με δύο εκατ. ευρώ να πάρει τίτλο και μία άλλη με 50 εκατ. ευρώ να μηντο πάρει, τους φαίνεται περίεργο... Το καλό είναι ότι μπαίνουμε ανάμεσα τους και τους προβληματίζονται και κάποια στιγμή που δεν μας περιμένουν να πεταχτούμε, έτσι μόνο γίνεται".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια