Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ισοπαλία και ανασύνταξη!!!

Γράφει ο Λουζιτανός... Η ισοπαλία του Ιστορικού στο Περιστέρι, ειδικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη ο αγώνας, είναι θετικό απ...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Η ισοπαλία του Ιστορικού στο Περιστέρι, ειδικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη ο αγώνας, είναι θετικό αποτέλεσμα. Ο Ιστορικός κράτησε το μηδέν, απέναντι σε μια ομάδα που είναι αήττητη, φορμαρισμένη και έχει ήδη πάρει τρίποντα από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Σε κάποια προηγούμενη σεζόν ίσως είμασταν λίγο απογοητευμένοι με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Αλλά στην παρούσα σεζόν, με τις εικόνες που έχουν δείξει οι δύο ομάδες ως τώρα και τη σύνθεση ανάγκης που κατέβασε η ομάδα (απών Γεσίλ και Σπιριντόνοβιτς και ο Ντουρμισάι, Σιώπης να αγωνίζονται αναγκαστικά) το Χ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ο Κότνικ ήταν για μία ακόμη φορά ο φύλακας άγγελος της ομάδας και κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε.

Χωρίς τους γρήγορους επιθετικούς μας μπροστά, με αντιπάλους Ρισβάνη και Χατζηισαΐα, οι πολλές γιόμες που είδαμε και πάλι από την άμυνα δεν είχαν τύχη. Ο Μασούντ κινήθηκε σε ρηχά νερά, ο Μασούρας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Πανιωνίου αλλά δεν ξεχώρισε κατά τα άλλα και ο Λάμπρου βοήθησε όσο έπαιξε. Ο Χατζησαφί δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αλλά ξαναλέμε ότι εφόσον για μία ακόμη φορά πάσχαμε στην οργάνωση, οι γιόμες απέναντι στην καλύτερη αμυντικά ομάδα του πρωταθλήματος, προφανώς δεν είχαν τύχη, ούτε επέτρεψαν στους μεσοεπιθετικούς μας που με εξαίρεση ίσως τον Ντουρμισάι δεν διακρίνονται στο ψηλό παιχνίδι, να διακριθούν.

Το βίντεο μετά το τέλος του αγώνα, με την τετράδα Σιώπη, Ρισβάνη, Γιαννιώτη και Κόρμπου, έφερε νοσταλγικά αισθήματα πιστεύω σε όλους τους κυανέρυθρους οπαδούς και ανέδειξε ξανά το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε και υπάρχει στην ομάδα. Είναι κρίμα που ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την περυσινή του πορεία, ώστε να μπορέσει να κρατήσει αυτούς τους παίκτες για να χτίσει πάνω σε αυτούς τη συνέχεια του. Ωφελημένος στην περίπτωση αυτή βρέθηκε ο...Ατρόμητος, ο οποίος απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας. Αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η επερχόμενη τώρα διακοπή στο πρωτάθλημα, είναι ευκαιρία πρώτης τάξης για ανασύνταξη. Η ομάδα πρέπει να ξεκουραστεί αλλά και να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες της, τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά, να αφήσει πίσω της το ντεφορμάρισμα των τελευταίων αγωνιστικών και με την επιστροφή και των τραυματιών να προσπαθήσει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να αυξήσει τις ελπίδες της για να τερματίσει στην 5άδα. Αντίθετα με την προηγούμενη διακοπή, που επηρέασε κάπως αρνητικά την απόδοση της ομάδας, ας ευχηθούμε η τωρινή να τη βοηθήσει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις. Αυτό βέβαια, πρέπει να συνοδεύεται και από τη σωστή νοοτροπία από παίκτες και προπονητή.

Τέλος, όπως είχαμε επισημάνει και από την αρχή της σεζόν, η ομάδα χρειάζεται έναν ακόμη επιθετικό. Η διοίκηση λόγω οικονομικών πόρων και επιλογής πήρε το ρίσκο με τους Γεσίλ και Ντουρμισάι. Δικαιώθηκε εν μέρει με τις καλές εμφανίσεις του δεύτερου, αλλά οι συνεχείς τραυματισμοί του Γεσίλ που αφήνουν την ομάδα χωρίς γρήγορο φορ και μειώνουν τις δυνατότητες αντεπίθεσης, που διαχρονικά ήταν το όπλο της ομάδας στις τελευταίες πετυχημένες σεζόν, είναι ένα προβληματικό σημείο. Ο Δεκέμβρης είναι πιο κοντά από όσο φαίνεται και ευελπιστούμε να υπάρξει η δυνατότητα και η διάθεση να καλυφθεί το κενό, λογικά από ξένη αγορά, εκτός και προσανατολιστούμε σε προσωρινή κάλυψη με δανεικό. Δυστυχώς ο Καρίμ παίρνει χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό, οπότε δύσκολα θα δοθεί δανεικός (κάτι που δεν ισχύει για το Μπεν), είχε ακουστεί και το όνομα του Ταρέμι, αλλά σε κάθε περίπτωση αν γίνει κίνηση πρέπει να είναι προσεκτική, για να μην ξανάχουμε φαινόμενο τύπου «Μαχμούτοβιτς».

Το ματς με την Ξάνθη μετά τη διακοπή είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια, καθώς τα περιθώρια βαθμολογικής συγκομιδής μειώνονται συνεχώς εφόσον η ομάδα στοχεύει στην 5άδα.

Καλή συνέχεια λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια