Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μίχαλος: «Συζητήσαμε αντρίκια, πρέπει όλοι να καταλάβουν που βρίσκονται»

Στο Panionianea Radio μίλησε ο Νίκος Μίχαλος. Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του ...

Στο Panionianea Radio μίλησε ο Νίκος Μίχαλος.

Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr και μίλησε -μεταξύ άλλων- για την κακή εικόνα της ομάδας στην πρεμιέρα της Basket League, την επόμενη μέρα, αλλά και για την "αντρίκια" συζήτηση που είχαν την Δευτέρα οι παίκτες του Πανιωνίου μεταξύ τους.

Επίσης, ανέφερε πως προτεραιότητα για εκείνον είναι να γίνει ο Πανιώνιος πρώτα απ' όλα ομάδα, ενώ μίλησε για τα παιχνίδια που ακολουθούν, ενω στάθηκε και στο άδειο Αρτάκης λόγω της τιμωρίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Μίχαλου στο Panionianea Radio.

-Ξέρουμε ότι πριν λίγο τελείωσε η προπόνηση. Αρχικά, λοιπόν, πες μας πως πήγε η προπόνηση;

“Αυτές οι μέρες είναι οι καλύτερες από τον Αύγουστο που έχουμε ξεκινήσει. Έγινε μία μεγάλη συζήτηση την Δευτέρα το απόγευμα. Όλοι οι παίκτες μεταξύ μας μιλήσαμε για το τι φταίει και είπαμε πολλά πράγματα. Είπε ο ένας για το τι τον πειράζει από τον άλλον”.

-Ανέφερε μας περίπου τι είπατε σε αυτή τη συζήτηση;

“Μίλησα εγώ και ο Σακκελαρίου ως αρχηγοί και μίλησε και ο Γούντς. Είπαμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα αντρίκια και ωραία. Τι λάθη γίνονται και για τις μεταξύ μας σχέσεις. Εγώ αναφέρθηκα στο γεγονός πως ο Πανιώνιος είναι ένας σύλλογος που αν χάνεις μπορεί να βρεθείς μπροστά σε κόσμο που θα σε βρίσουν ή αν νικήσεις μπορεί να σε πετύχουν έξω στον δρόμο και να σε αποθεώνουν. Αυτά είπα στους ξένους και δεν ξέρω αν φοβήθηκαν. Πρέπει να καταλάβουν όλοι σε ποια ομάδα βρίσκονται, γιατί οι Έλληνες καλώς ή κακώς ξέρουν που είναι. Σκοπός ήταν να καταλάβουν τα παιδιά ότι η κάθε ήττα στη Νέα Σμύρνη είναι δύσκολο για εμάς και τον σύλλογο. Έτσι είναι ο σύλλογος. Τους είπα ότι σε περίπτωση που χάνουμε συνέχεια σε δύο μήνες μπορεί και σε μένα να μου πουν σήκω φύγε κλπ. Ο κόσμος είναι πολύ απαιτητικός του Πανιωνίου και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν. Αυτά είπα εγώ από την μεριά μου και ο Βαγγέλης (Σακελλαρίου) είπε επίσης κάποια πολύ σωστά πράγματα. Μίλησε και ο coach (Καλαφατάκης). Ήταν μία συζήτηση αντρίκια. Όταν φύγαμε από τα αποδυτήρια ότι θέμα και να είχε ο ένας με τον άλλον είχε λυθεί. Είχε αποτέλεσμα η συζήτηση. Και οι Αμερικάνοι είπαν αυτά που ήθελαν, όλοι πήραμε τις ευθύνες μας”.

-Η ομάδα -το ξέρεις και εσύ- είχε πολύ κακή εικόνα στο ματς της Λάρισας. Υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά για την ήττα, όμως σίγουρα ο κόσμος περίμενε μία καλύτερη εμφάνιση...

“Δεν συζητάμε αν έχετε δίκιο ή όχι για την εικόνα της ομάδας στη Λάρισα, ίσως είναι και λίγα αυτά που λέμε. Η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική. Εγώ όταν τελείωσε ο αγώνας δεν επικοινωνούσα με το περιβάλλον για το πως έπαιξε ο καθένας. Η δικαιολογία ότι φτιάχτηκε στο τέλος είναι κάτι που το λένε όσοι δεν ξέρουν μπάσκετ. Στο τέλος έχουν φτιαχτεί πολλές ομάδες, ακόμα και Euroleague. Το μπάσκετ δεν είναι όπως παλιά. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και σε όλες τις προπονήσεις. Πρέπει τεχνικό τιμ και παίκτες να έχουν τον ρόλο τους και να έρχεται η Παρασκευή και να ξέρεις με ποιον παίζεις. Αυτό η ομάδα δεν το είχε πριν το ματς με τη Λάρισα”.

-Που οφείλεται αυτό πιστεύεις;

“Όταν ψάχνεις να βρεις κάθε μέρα και ψάχνεις παίκτες, ψάχνεις λεφτά, αν μπήκαν τα λεφτά, αν ήρθε ο παίκτης κλπ, εκεί είναι λίγο δύσκολο να υπάρχει απόλυτη συγκέντρωση. Δεν δέχομαι την δικαιολογία, όμως, ότι η ομάδα φτιάχτηκε στο τέλος. Το απογοητευτικό είναι ότι χάσαμε 30 πόντους από μία ομάδα που ίσως στο τέλος την βρούμε κοντά στην βαθμολογία, σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η ομάδα δεν έπαιξε σίγουρα καλό μπάσκετ. Αν συνεχίσει η ομάδα να παίζει έτσι ο κάθε καλός παίκτης θα γίνεται χειρότερος. Όταν μία ομάδα δεν λειτουργεί καλά, δεν πάει καλά τίποτα. Το ματς του Σαββάτου με τον Κολοσσό δεν είναι κομβικό, αλλά είναι ένα καλό παιχνίδι για να καταλάβουμε αν αυτή η ομάδα έχει κότσια και την μπασκετική παιδεία”.

-Θεωρείς ότι η ομάδα θα βγάλει σύντομα αντίδραση και θα έχει καλύτερη εικόνα; 

“Θα πω κάτι και κρατήστε το. Η ομάδα του Πανιωνίου είναι μία ομάδα που αν δουλευτεί σωστά και από τους ίδιους τους παίκτες και από το τεχνικό τιμ και από την διοίκηση, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από μία ομάδα της οκτάδας. Η διαφορά μας με την Λάρισα δεν ήταν ότι είχε κάνει ένα μήνα προετοιμασία, ήταν ότι οι Έλληνες παίκτης τους γνωριζόντουσαν, μιλάγανε και έβαζαν τους ξένους στο παιχνίδι. Ήξεραν τι γίνεται. Ο Έλληνας ξέρει ότι θα παίξει με τον Πανιώνιο και ότι μπορεί να ισοβαθμήσει, αυτό θέλει δουλειά με τους ξένους. Με σωστή δουλειά και συγκέντρωση πιστεύω ότι η ομάδα μετά την τέταρτη αγωνιστική θα μπορεί να πει ότι η ομάδα έδεσε. Μέχρι τότε πρέπει να έχει κάνει έστω μία νίκη. Είναι ξεκάθαρο, γιατί ακολουθούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ”.

-Το γεγονός του άδειου Αρτάκης -λόγω τιμωρίας- στα δύο εντός έδρας παιχνίδια σε φοβίζει; 

“Ναι με φοβίζει. Είναι αυτές οι δύο ομάδες που έρχονται τώρα, η Ρόδος και η Πάτρα, οι οποίες δεν θα έβγαιναν εύκολα από το Αρτάκης ή αν έβγαιναν θα έβγαιναν με πολύ ζόρι και αίμα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε όμως κάτι. Σίγουρα αν καταφέρει η ομάδα να κάνει νίκη χωρίς κόσμο θα είναι μία διπλή νίκη χωρίς κόσμο, φαντάσου τι θα μπορεί να πετύχει η ομάδα με τον κόσμο της. Είναι και μία πρόκληση”.

-Το ματς που έρχεται κόντρα στον Κολοσσό είναι πολύ δύσκολο και νομίζω ότι είναι ένας αντίπαλος που δεν θα παίξει για την παραμονή του. Συμφωνείς;

“Ναι, εννοείται. Ο Κολοσσός είναι μία ομάδα με πολύ καλο προπονητή, με καλούς ξένους και καλοδουλεμένη. Στόχος του Πανιωνίου το Σάββατο είναι να δείξει ότι είναι ομάδα. Ομάδα σημαίνει από τον τρόπο που θα μπούμε στο παρκέ, από το πως θα μιλήσουμε οι παίκτες μεταξύ μας, από τον παίκτη που θα πέσει και θα πάνε και οι τέσσερις να τον σηκώσουν, από τον πάγκο που θα χειροκροτεί το κάθε καλάθι. Αυτό με ενδιαφέρει εμένα να δω. Ο κόσμος του Πανιωνίου εκτιμάει να βλέπει την ομάδα και τους παίκτες να προσπαθούν στο παρκέ. Επίσης οφείλουμε να παίξουμε και για τους ανθρώπους που έβαλαν τα λεφτά τους για να παίξει η ομάδα στην Α1. Αυτό είναι η επόμενη συζήτηση που θα κάνουμε σαν παίκτες στα αποδυτήρια. Θα γίνει συζήτηση ανάμεσα μας στους παίκτες μόνο πριν τον αγώνα του Σαββάτου. Πρέπει να γίνουμε ομάδα”.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια