Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Χρειάζεται απογοήτευση μετά την ήττα από την ΑΕΚ;

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στη Ν. Σμύρνη από μια ομάδα που στάθηκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο απ’ ότι ο Πανιώνιος....

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στη Ν. Σμύρνη από μια ομάδα που στάθηκε πολύ καλύτερα στο γήπεδο απ’ ότι ο Πανιώνιος. Η ήττα αυτή μπορεί να δημιουργεί πίκρα στους φιλάθλους επειδή σημειώθηκε στο τέλος, όμως το ματς θα μπορούσε να κριθεί πολύ νωρίτερα αν την εστία του Πανιωνίου δεν την υπερασπιζόταν ο καταπληκτικός για άλλη μια φορά φέτος τερματοφύλακας Κότνικ. Αυτός αποσόβησε βέβαια γκολ και η αποφυγή της ήττας θα ήταν επιβράβευση των προσπαθειών του. Ο Κότνικ ίσως είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου που μπορεί να αισθάνεται αδικημένος.

Η ήττα όμως αυτή θα πρέπει να φέρει απογοήτευση και να δημιουργήσει γκρίνια στις τάξεις των φίλων του Πανιωνίου; Όχι βέβαια, αν αναλογιστούμε σε πόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση βρισκόταν ο Ιστορικός πριν 2 – 3 χρόνια. Όχι μόνο ξεπέρασε τις μεγάλες δυσκολίες, διότι όλα τα οικονομικά προβλήματα δεν έχουν λυθεί τελείως, αλλά κατάφερε να βελτιωθεί αγωνιστικά στο μέτρο του δυνατού. Ο Ιστορικός κινείται μ’ ένα πλάνο που περιλαμβάνει: περιορισμένο προϋπολογισμό και προσεγμένη επιλογή ποδοσφαιριστών και προπονητικής ομάδας μέχρι την πλήρη οικονομική εξυγίανσή του, ανάδειξη νέων ταλέντων και σταδιακή αγωνιστική βελτίωση. Δεν είναι καθόλου εύκολο να επιτευχθούν ταυτόχρονα και οι 3 προαναφερθέντες στόχοι και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό. Για να γίνει πράξη η επίτευξή τους θα χρειαστεί να περάσουν αρκετά χρόνια και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο τα οικονομικά μεγέθη της ομάδας θα βαίνουν βελτιούμενα.

Αλλά και αν ακόμη τα επόμενα χρόνια υλοποιηθούν τα ανωτέρω ο Πανιώνιος δε θα μπορέσει να διαπρέψει χωρίς τη στήριξη των φίλων του. Άρα οι φίλαθλοι εκείνο που θα πρέπει να κάνουν περισσότερο είναι να στηρίζουν την ομάδα παρά να γκρινιάζουν σε ενδεχόμενες αποτυχίες της. Άλλωστε και οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι να μαθαίνεις απ’ αυτές, να τις ξεπερνάς γρήγορα, να βελτιώνεις τις αδυναμίες σου και να επιστρέφεις στις επιτυχίες.

Τέλος είθε αυτή η ήττα να πεισμώσει τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου και στον επόμενο αγώνα εναντίον του Ατρομήτου νικητής να είναι ο Ιστορικός. Δε θα είναι εύκολο, δε θα είναι όμως και ακατόρθωτο. Άλλωστε έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Αρκεί ο Πανιώνιος να μην έχει στην απόδοσή του νεκρά διαστήματα, ο Μασούντ να παίξει απλά και ήρεμα και η ομάδα να μην υποπέσει σε τόσα πολλά λάθη, κυρίως αμυντικά, όπως στα τελευταία παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια